Θες προστασία κατοικίας; Άνοιξε τις θυρίδες σου!

Θες προστασία κατοικίας; Άνοιξε τις θυρίδες σου!

Καταγραφή θυρίδων, ομολόγων και ασφαλιστηρίων από το κράτος - Μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμες οι σχετικές ρυθμίσεις - Οι τράπεζες πλέον θα είναι διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, θα ανταλλάσσουν στοιχεία και ο Τειρεσίας θα λάβει νέα μορφή

Την παράλληλη άρση του απορρήτου των θυρίδων μαζί με αυτήν του τραπεζικού απορρήτου θα προβλέπει η αντικατάσταση του νόμου προστασίας της στέγης Κατσέλη, που προχωρά εντός του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με πηγές του Πρώτου Θέματος, η κυβέρνηση επιδιώκοντας να βρει έναν πρώτο τρόπο να σπάσει το «άβατο» των τραπεζικών θυρίδων στις οποίες βρίσκονται σημαντικά ποσά μετά το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 και των capital controls, επέλεξε να προωθήσει συγκεκριμένη διάταξη ώστε η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους θελήσουν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας κατοικίας να περιλαμβάνει και τις τραπεζικές θυρίδες με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 

Παράλληλα οι πληροφορίες μιλάνε και για πλήρη καταγραφή κι άλλων περιουσιακών στοιχείων που θα γίνεται όπως των ομολογιών και των ασφαλιστηρίων σε μια πλήρη ακτινογράφηση όσων ζητήσουν να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή που έχει γνώση του θέματος «στο νέο πλαίσιο που θα προωθηθεί τον Απρίλιο για ψήφιση και που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, θα μπορούν πλέον οι τράπεζες να επικοινωνούν μεταξύ τους για να μαθαίνουν όχι μόνο τις καταθέσεις που ένας κόκκινος δανειολήπτης έχει αλλά και τις θυρίδες. Αυτό που μελετάται και ήδη συζητιέται είναι το κατά πόσο οι δανειολήπτες που θα επιθυμούν να ενταχθούν στον νέο νόμο που θα τους διασφαλίζει από τους πλειστηριασμούς στέγης θα πρέπει να δηλώνουν και τα χρήματα που έχουν εντός των θυρίδων. Είναι ένα σημείο αιχμής. Όμως σε κάθε περίπτωση όλες οι θυρίδες θα δηλώνονται με πλήρη ευθύνη των κατόχων τους».

Θα πρέπει να τονίσουμε πως με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η κυβέρνηση ανοίγει για πρώτη φορά με ένταση τη συζήτηση για τις τραπεζικές θυρίδες, συνδέοντας αυτές με έναν προστατευτικό της νόμο. Ας μην ξεχνάμε πάντως πως οι θυρίδες εδώ κι δύο περίπου χρόνια έχουν τεθεί στο στόχαστρο καθώς όλοι γνωρίζουν πως εκεί βρίσκονται σημαντικά ποσά μετά τα capital controls. 

Θέμα ημερών οι αλλαγές 

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο στα τέλη Απριλίου και η επεξεργασία των βασικών αξόνων προστασίας της κατοικίας συνεχίζεται με έμφαση σε 10 σημεία. Μετά την εξειδίκευση αυτών των σημείων και την τεχνική ανάλυση που θα υπάρξει, ο νόμος θα πάει λογικά για ψήφιση την τελευταία εβδομάδα του επόμενου μήνα. Πάντως αυτό που πληροφορίες μας λένε είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής της συνθήκης όποιος δεν συναινεί στην πλήρη εποπτεία της περιουσίας του να μη θωρακίζει το σπίτι του και ταυτόχρονα θα χαρακτηρίζεται ως ύποπτος.

Ειδικότερα, στόχος της κυβέρνησης είναι στα δικαστήρια να φθάνουν οι αιτήσεις προστασίας στέγης και περιουσίας όσων πραγματικά έχουν ανάγκη, με προηγούμενη ενδελεχή εξέταση της πραγματικής τους οικονομικής κατάστασης. Οι τράπεζες πλέον θα είναι διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, θα ανταλλάσσουν στοιχεία και ο Τειρεσίας θα λάβει νέα μορφή. Επίσης θα υπάρξουν συνδέσεις και με ξένα τραπεζικά ιδρύματα για να διαπιστώνεται η πραγματική περιουσιακή κατάσταση όσων ζητούν «καταφύγιο» στον νέο νόμο με σκοπό να προστατεύσουν την περιουσία τους. Αυτές οι νέες συνθήκες λοιπόν ακούγεται πως θα οδηγήσουν εκτός λύσεις χιλιάδες δάνεια καθώς οι οφειλέτες στρατηγικά έχουν επιλέξει να μην πληρώνουν αν κι έχουν προσωπική περιουσία. Ταυτόχρονα, αν δεν πληρώσει κάποιος επί 2 ή 3 συνεχόμενους μήνες τις ρυθμίσεις η τράπεζα θα μπορεί να προωθεί εις βάρος του την υπόθεση δικαστικά με σκοπό την αποβολή από το προστατευτικό πλαίσιο του νόμου χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Παράλληλα, με μια απλή επιστολή της τράπεζας που θα τεκμηριώνει αυτόματα τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων, ο ασυνεπής δανειολήπτης αυτόματα θα χάνει την προστασία του νέου νόμου ενώ οι πλειστηριασμοί στις παραπάνω περιπτώσεις θα είναι αυτόματοι. Γενική συλλογιστική του νομοθέτη θα είναι η επίσπευση της γραφειοκρατίας, η ποινικοποίηση όσων παρακωλύουν τις διαδικασίες κι όσων χρησιμοποιούν δόλο για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως ο νόμος Κατσέλη θα σταματήσει να υφίσταται στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, χωρίς να υπάρχει περίπτωση παράτασης του. 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

πολιτης κλαιν

ρε παιδια συνελθετε. φυσικα και δεν ειμαι με τα μπατακια. Αλλα αν ενας εχει κατακοκκινο δανειο με ανατοκισμους ,το ακινητο κανει αντικειμ. αξια 30 % του απληρωτου δανειου και εχει 1 εκ. στο στρωμα , θα παει να πληρωσει ? για να παρει τι ? παει και παιρνει μπιρ παρα οτι γουσταρει. Ελεος πια.

ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΕΡΜΑΑΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙ ΛΕΕΙ; 1. ΘΥΡΙΔΕΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΧΡΥΣΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ....ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ! ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΛΠ 2. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΘΥΡΙΔΑ, ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ...ΕΜΕΝΑ ΝΑ...ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝΤ ΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ; ΣΩΠΑΤΕ ΒΡΕ...ΔΗΜΟΡΑΤΑΤΡΟΙ! 3. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΜΑΞΙΑ! ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΝ ΔΝΕ ΕΧΕΙΣ, ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ! ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΑ (ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ), ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ (ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΟΥ). ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ" ΑΛΛΑ....."ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΣΚΙ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΕΝΑ ΣΚ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΟΥΜΕ;"!! ΜΠΡΑΒΟ, ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΟΥΝ, ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΘΥΠΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΤΩΧΟΙ" ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΑΞΙΕΣ 200000 ΕΥΡΩ! 140 ΔΙΣ ΣΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝΤΡΑΠΕΖΑ; Ο ΝΟΡΜΑΛ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ!

σαββας

ετσι μπραβο ....... οσοι δηλωνουν 5 χιλιαρικα το χρονο ως εισοδημα ( κατι ελευθεροι επαγγελματιες, επιχειρηματιες κλπ) και εχουν σε θυριδες 500 χιλιαρικα και 1 εκατομμυριο να τους πιασετε !

Νικόδημος

Θέλετε χρήματα?Ανοίξτε την Λίστα Λανγκαρντ

πολιτης κλαιν

αγαλι -αγαλι..θα ανοιξουν οι θυριδες για ολους. ξυπνηστε γρηγορα οσοι εχετε.... Στοχο εχουν τα παστελωμενα ,ειναι σαν τους ριφιφιδες..... μια ζωη ιδιοι οι μπολσεβικοι. αντισταση λοιπον και φραγκο τσακιστο στους απλυτους.... απαλλοτριωσεις θελουν....

Νίκος

Οι θυρίδες είναι γι αυτούς που δεν έχουν χρέη αλλά από την άλλη πλευρά αυτοί που έχουν χρέη σιγά να μην έχουν τα χρήματα τους εκεί.

Q

Οι τραπεζες θα εχουν συνδεση και με τις off shore, η αυτα ειναι χωραφια που δεν τα αγγιζουν μιας και εχουν και οι ιδιες μαζεμενες τις βρωμιες τους εκει? Οι πραγματικοι μπαταχτσηδες στις off shore εχουν μαζεμενο το κλεμμενο χρημα οσο το παιζουν πενητες εδω. Και σιγα μην ηταν κοροιδα να εχουν καταθεσεις εδω...

Nikos

Τις θυρίδες να τις ανοίξουμε!Την λίστα Λαγκάρντ όμως την διαγράψαμε. Λαμόγια πολιτικοί!

Μέλος λίστας Λαγκάρντ

Πολλούς χαιρετισμούς από τις Μπαχαμες ...,εσείς να βελτιώσετε την παραγωγικότητα σας και να μην μας ενοχλειτε

-

ελατε να σας πηδησουμε για να σας προστατεψουμε ου ρε

Jerry LLM

Ό,τι να 'ναι... "με μια απλή επιστολή της τράπεζας που θα τεκμηριώνει αυτόματα τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων, ο ασυνεπής δανειολήπτης αυτόματα θα χάνει την προστασία του νέου νόμου ενώ οι πλειστηριασμοί στις παραπάνω περιπτώσεις θα είναι αυτόματοι."....... Δεν ισχύει καθώς θα πρέπει πρώτα η εγκαλούσα να πιστοποιήσει τη μη τήρηση των όρων από μέρους του κόκκινου δανειολήπτη και δεν αρκεί μια απλή επιστολή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

estate

Το ακίνητο είναι από τα πλέον γνωστά του Αμαρουσίου, στην οδό Φραγκοκλησιάς και είχε αποκτηθεί το 2007 από εταιρεία ελεγχόμενη από τους ιδρυτές- συνεταίρους στην Ελλάδα της γνωστής εταιρείας ελεγκτών- συμβούλων επιχειρήσεων