Ένας στους πέντε προσέρχεται για ρύθμιση υπό το φόβο του πλειστηριασμού

Ένας στους πέντε προσέρχεται για ρύθμιση υπό το φόβο του πλειστηριασμού

Τι αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία απ' την επίσπευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - Οι ρυθμίσεις που προσφέρουν οι τράπεζες και οι πιέσεις των ρυθμιστικών Αρχών για γενναιότερες αποφάσεις

Ένας στους πέντε προσέρχεται για ρύθμιση υπό το φόβο του πλειστηριασμού
Τα πρώτα αποτελέσματα στη μάχη κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους και συνειδητά δεν το κάνουν, αποδίδουν οι πλειστηριασμοί
που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η καθολική ισχύς τους φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει ένα μεγάλο μέρος «κόκκινων» δανειοληπτών που πλέον σπεύδουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους. 

Κλείσιμο
Με βάση τα στοιχεία του τελευταίου μήνα περίπου 20% των οφειλετών προσέρχεται για ρύθμιση λίγο πριν τον πλειστηριασμό, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πλειστηριασμοί λειτουργούν ως ισχυρό μέσο πίεσης κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό στην επίτευξη του στόχου των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μόλις την περασμένη Τετάρτη, 50 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί από τους 262 ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή έπειτα από ρύθμιση που έσπευσαν να κάνουν οι οφειλέτες με τις επισπεύδουσες τράπεζες. 

Σύμφωνα με τραπεζικές εκτιμήσεις, περίπου το 25% των δανειοληπτών που δεν αποπληρώνει τις οφειλές του σήμερα είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Θεωρούν δε ότι είναι και το «εύκολο» κομμάτι στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν ένα μεγάλο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και παράλληλα να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. 

Στο πλαίσιο αυτό τα τραπεζικά ιδρύματα - υπό την πίεση και των εποπτικών Αρχών - έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν νέες λύσεις σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και βρέθηκαν στο «κόκκινο». Παρ' όλα αυτά, όπως επισήμανε τόσο η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών την περασμένη Πέμπτη όσο και ο διοικητής της ΤτΕ μέσα απ' την ετήσια έκθεση του, οι τράπεζες πρέπει να προσφέρουν πιο γενναίες ρυθμίσεις που πέρα απ' την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμών θα αφορούν μειώσεις επιτοκίων, ακόμα και κούρεμα οφειλών δανειοληπτών! 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης