Παγκόσμια Τράπεζα: Τα ρομπότ θα εξαφανίσουν τις μισές θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια

Παγκόσμια Τράπεζα: Τα ρομπότ θα εξαφανίσουν τις μισές θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια

«Το πρόβλημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι το κρισιμότερο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα», επισήμανε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ 

«Τα επόμενα χρόνια, 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους σε όλον τον κόσμο, ενώ 300 εκατομμύρια νέοι θα αναζητήσουν εργασία», τόνισε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη στο Ντουμπάϊ. «Το πρόβλημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι το κρισιμότερο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα», δήλωσε ο Κιμ.

Όπως είπε, «μέχρι το 2030, το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί. Περίπου 182 εκατομμύρια άνθρωποι θα αναζητούν θέσεις εργασίας, που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός εξαλείφουν θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης, που είχαν μειωθεί άλλωστε πολύ από την εμφάνιση της βιομηχανικής επανάστασης. Και καθώς ο κόσμος γίνεται πιο διασυνδεδεμένος ψηφιακά μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αυξάνοντας τις προσδοκίες όλων, πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε μια τεράστια απογοήτευση τα επόμενα χρόνια, εκτός εάν οι κυβερνήσεις δράσουν τώρα για να ξεπεράσουν το πρόβλημα».

Ο Κιμ αναρωτήθηκε: «Τι συμβαίνει όταν οι φιλοδοξίες αυξάνονται, αλλά την ίδια ώρα θέσεις εργασίας εξαφανίζονται;»

«Περίπου 50% όλων των θέσεων εργασίας σήμερα θα εξαλειφθούν με την επέλαση της αυτοματοποίησης. Το 65% όλων των προπτυχιακων φοιτητών αναζητούν θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν σήμερα. Η εκπαίδευση των ανθρώπων θα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να βρεθούν λύσεις στον τομέα της απασχόλησης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων απαντώντας και σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Απων

Τα ρετάλια του σύριζα φαγωθήκανε να μας κουρέψουν το χρέος. Ο Αλέξης το έκανε μάλιστα και σημαία προεκλογική και μετεκλογική. Τώρα 2 χρόνια μετά πάνε και ξαναδανείζονται από αυτούς που βρίζανε. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ζω στη χώρα της απόλυτης παράνοιας. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Μλθσγ

Ουτε ενα λογικό σχόλιο ! Μισογυνισμος, καταστροφολογία ,ρατσισμός. Οι απλές λύσεις ειναι οι πιο σοφές, ο άνθρωπος δεν ειναι φτιαγμένος να κανει βαρετές και μονότονες εργασίες, άσχετο εάν τον έχουν αναγκάσει. Ειναι καιρός να γίνουμε δημιουργικοί και να ίσο μοιράσουμε τον πλούτο. Αλλιώς οι οι πολλοί κ εξαθλιωμένοι θα καταστρέψουν τα παντα. Οποτε μαλλον ενα καινούργιο πιο δίκαιο σύστημα ειναι προ των πυλών

panos

Κοπρίτη καφενόβιε, για να έχεις να ισομοιράσεις πρέπει πρώτα να ισοπαράξεις.

Πάνος

O Δημόσιος Τομέας βρίθει από ρομποτάκια της Κουμουνδούρου, όλα όμως είναι ελαττωματικά.

...

μα η Ευρώπη δεν βάζει μέσα τα ορκ για να δουλέψουν? Οι ΔΥ στην Ελλάδα γιατί αυξάνονται και πληθύνονται την εποχή της αυτοματοποίησης? Κάτι δεν κολλάει

ip

Μείωση των ωρών εργασίας, το φάρμακο στην αρρώστια σας.

George

Σωστός! Και τα ρομπότ να πληρώνουν φόρους κι εισφορές όπως έχει προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς.

ΝΟΤ

Το πρόβλημα του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού λύνεται ή με πόλεμο ή με πανδημία...ή και τα δύο. Σίγουρα πάντως με "μη-κανονικό" τρόπο. Υπομονή και όλες οι δηλώσεις (πχ Bill Gates) θα αποκτήσουν νόημα.

0

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τότε πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό που αναφέρεις ως έσχατη λύση.

ε ναι

Αρα οι γυναικες θα επιστρεψουν στο σπιτι εκει που ανηκουν λογικο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης