Χρηματιστήριο Αθηνών: Φρένο από τους ξένους επενδυτές - Νέα πτώση 0,20%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Φρένο από τους ξένους επενδυτές - Νέα πτώση 0,20%

Η αγορά δοκίμασε και χαμηλά σήμερα έως τις 811 μονάδες και στο τέλος ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 821,85 μονάδες


“Φρένο” έχουν πατήσει για την ελληνική αγορά οι ξένοι επενδυτές εξ ου και η μεγάλη μεταβλητότητα, αλλά και ο χαμηλότερος τζίρος.

Η κακή εικόνα ξεκινά από τα ομόλογα και μεταφέρθηκε στο χρηματιστήριο, όπου τα γυρίσματα δίνουν ευκαιρία για trading.      

Η αγορά δοκίμασε και χαμηλά σήμερα έως τις 811 μονάδες και στο τέλος ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 821,85 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,20%.   
 
Οι πωλήσεις και η επιφυλακτικότητα έχουν ως αφετηρία την κρίση στις διεθνείς αγορές- εν όψει της ανόδου των επιτοκίων- και εσωτερικά αφορούν τις τράπεζες.

Απο τη μια πλευρά, η Ελλάδφα είναι ευάλωτη ως αναδυόμενη αγορά  στις κρίσεις απο το εξωτερικό και από την  άλλη η εκκρεμότητα με τις τράπεζες δημιουργεί επιφυλάξεις.   
   
Σύμφωνα με ξένους θεσμικούς επενδυτές, ο λήθαργος θα κρατήσει μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών, ίσως και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία των stress tests.

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με κέρδη 2,38% στα  0,3092 ευρώ. Πτώση 0,30% για την Eurobank στα 0,8275 ευρώ. Βουτιά 3,36% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,45 ευρώ.

Αμετάβλητη η Alpha Βank στα 1,96 ευρώ. Απώλειες 2,85% για την Δεη στα 2,73 ευρώ. Πιέσεις στον Μυτιληναίο με πτώση  2,79% στα 9,40 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 58 εκατ. ευρώ.                                


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ahts

Μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, για την ανάσχεση ή αντιστροφή του brain drain, δήλωσε η υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία της σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

ermou_aspromavri_main

Στην 57η θέση μεταξύ 140 οικονομιών του πλανήτη η ελληνική - 62,1/100 η βαθμολογία της Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum - Απομακρύνεται περαιτέρω από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, μας άφησαν πίσω και Βουλγαρία - Ρουμανία - Αναποτελεσματικό Δημόσιο, γραφειοκρατία, πολιτική αστάθεια, προβληματικές τράπεζες και θεσμοί μεταξύ των παθογενειών της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕ

9