Τεράστιες ευκαιρίες από αγοραπωλησίες μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων

Τεράστιες ευκαιρίες από αγοραπωλησίες μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων

Oι κεφαλαιακοί φραγμοί εισόδου στην αγορά των NPLs πλησιάζουν τα χαμηλότερα επίπεδά τους

«Οι αγοραπωλησίες μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες όχι μόνο στους υπάρχοντες παίκτες της αγοράς αλλά και σε νέο-εισερχόμενους, δεδομένου ότι οι κεφαλαιακοί φραγμοί εισόδου στην αγορά των NPLs πλησιάζουν τα χαμηλότερα επίπεδά τους.»

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ομιλητές σε συνέδριο που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες  στην Αθήνα και αφορούσε τις ευκαιρίες για επενδύσεις στη ναυτιλία.

Κατά τη διάρκεια της 10ετούς παρατεταμένης κρίσης στη ναυτιλιακή αγορά παρουσιάστηκαν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τους επενδυτές και τους χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος υφίσταται μεγάλες πιέσεις ακόμα, υπάρχει χώρος για επενδυτικές ευκαιρίες καθώς όπως τόνισε ο  Solon Molho δημοσιογράφος του Economist «…η πρόσβαση δεν είναι τόσο προσιτή όσο σε άλλους τομείς, λόγω ενός προϋπάρχοντος στενού δικτύου σχέσεων».

Σύμφωνα με τους ομιλητές  για συγκεκριμένους κλάδους όπως αυτοί των Εμπορευματοκιβωτίων και Υπεράκτιων Γεωτρήσεων Πετρελαίου (Container and Offshore) οι οποίοι υπέφεραν  περισσότερο  σε σύγκριση με τους κλάδους του ξηρού και υγρού φορτίου, οι αγοραπωλησίες μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες όχι μόνο στους υπάρχοντες παίκτες της αγοράς αλλά και σε νέο-εισερχόμενους , δεδομένου ότι οι κεφαλαιακοί φραγμοί εισόδου στην αγορά των NPLs πλησιάζουν τα χαμηλότερα επίπεδά τους.

Οι ευκαιρίες στην αγορά των NPL υποβοηθούνται από το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις αλλαγές που θα επιφέρουν η εφαρμογή των Συνθηκών Βασιλείας II/III και οσονούπω της Βασιλείας IV για τη διαχείριση και τον υπολογισμό του πιστωτικού κινδύνου των ναυτιλιακών δανείων.

Λόγω του ότι  η ναυτιλία είναι μια βιομηχανία υψηλού ρίσκου, τα NPLs αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους εμπλεκόμενους να αναμετρηθούν με την εμπειρία της διαχείρισής τους.  Στο σημείο αυτό ο  Γιώργος  Ξηραδάκης , Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρείας XRTC Ltd. Business Consultants τόνισε: 

«Παρά το γεγονός ότι οι ναυτιλιακές αγορές έχουν παρουσιάσει άνοδο τόσο σε πραγματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μελλοντικών προσδοκιών, υπάρχει ακόμα χώρος για αγοραπωλησίες NLP στο ναυτιλιακό χώρο. Αυτό που απαιτείται είναι αμεσότητα και διαφάνεια»

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης