Χαράτσι εις τριπλούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Χαράτσι εις τριπλούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές με καπέλο, αναδρομικά χαράτσια και οφειλές που τους ακολουθούν από το 2016

Βαρύ φορτίο θα σηκώσουν αυτό το δίμηνο μέχρι το τέλος Μαρτίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές με καπέλο, αναδρομικά χαράτσια και οφειλές που τους ακολουθούν από το 2016.

Επιπλέον βάρος θα επωμιστούν 140.000 αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι και μηχανικοί οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν και τις αναδρομικές εισφορές υπέρ επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%) του 2017. Για να ελαφρύνει αυτό το δίμηνο-φωτιά, ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να παρατείνει για τρίτη φορά την προθεσμία για την καταβολή των εισφορών του 2016 που οφείλουν δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ παρέτεινε την προθεσμία έως τις 28 του τρέχοντος. Οι οφειλές αφορούν εισφορές του 2016 για τ. ΤΑΝ, ΕΤΑΑ (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λπ.).

- β' εξαμήνου 2016 για τ. ΤΣΜΕΔΕ και τ. ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί κ.ά.).
- β' εξαμήνου 2016 για τους αγρότες (πρ. ΟΓΑ).

Ο ΕΦΚΑ έδωσε αυτή την ανάσα εν αναμονή και της λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα ανοίξει αύριο.

Οι οφειλέτες που έχουν τις προϋποθέσεις θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις οφειλές που τους ακολουθούν από το 2016.
Υπενθυμίζεται ότι στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές έως 50.000 ευρώ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες καλούνται να καταβάλουν εισφορές στις εξής ημερομηνίες:

- Έως 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν καταβάλει τις εισφορές του Δεκεμβρίου.
- Έως 28 Φεβρουαρίου γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του έτους 2016 (αφορά όσους δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα).
- Έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του Ιανουαρίου που θα βασίζονται στα εισοδήματα του 2016. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν για πρώτη φορά την αύξηση των εισφορών που προβλέπει το νέο καθεστώς, καθώς οι εισφορές του 2018 θα υπολογίζονται επί του μεικτού εισοδήματος, πριν από την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους. Το υπουργείο Εργασίας για να χρυσώσει το πικρό χάπι δίνει έκπτωση 15% επί του εισοδήματος που θα λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού των εισφορών, αλλά μόνο για το 2018! Αυτό σημαίνει ότι από το 2019, και ιδίως από το 2022 που τελειώνει η ευνοϊκή μεταβατική περίοδος για αγρότες και επιστήμονες, το ύψος των εισφορών θα τριπλασιαστεί!

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Ζήτω στα μονοπώλεια

Στην Ελλάδα του Τσίπρα ευημερούν μόνο τα μονοπώλεια, οι επαγγελματίες, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις διώκονται με στόχο το κλείσιμο. Οι μεγάλες γίνονται πλεον τεράστιες και απολαμβάνουν μονοπωλειακά προνόμια.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Σολτς: Δεν είναι δουλειά μας να υπαγορεύουμε κανόνες στις άλλες χώρες.: Δεν ειναι αλλα ανακατευεστε καρακαλτακες

Αλλοι φύγανε, άλλοι τα παρατάνε. ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ!

Εγώ γλύτωσα. Ξεπούλησα τα περισσότερα σε ξένους. Αστούς τώρα να δουλεύουν αυτοί να πληρώνουν τους φόρους. Να βρίζετε τους ξένους τωρα ότι σας πίνουν το αίμα, αφού σε εκείνους θα προσέξετε για μεροκάματο. Πάω για ξαπλες στις παραλίες και θα αιτούμαι... ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. Δώστε τους και δικαίωμα ψήφου. Αυτοί σε περίπτωση δημοψηφίσματος δε θα δεχθουν Μακεδονία. Θα σταματήσουν και τους Τούρκους για να μη τους πάρουν τις περιουσίες. ΣΑΣ ΕΣΩΣΑ!! ΤΥΧΕΡΟΥΛΗΔΕΣ!!

Gko

Τι ηπιε αυτο το χομο συριζιους ρε παιδια

Μιχος

Ευγε ψαγμενε και Τασο

Ψαγμένος αριστερός

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει κράτος και πλέον οι Ε.Ε βλέπουν τις εισφορές τους να πιάνουν τόπο. Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν άψογα, οι πολίτες απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, το Σύστημα Υγείας βαδίζει στα πρότυπα των σκανδιναβικων κρατών και η δουλειά που γίνεται στην Παιδεία θα αποδώσει σύντομα καρπούς με τα χιλιάδες φωτεινά μυαλά που θα αποφοιτήσουν από τα Πανεπιστήμια και θα αναδομησουν τη χώρα. Έτσι λοιπόν και οι Ε.Ε όπως και οι Δ.Υ αλλά και οι υπάλληλοι του Ιδιωτικού Τομέα,βλέποντας πως η αριστερή κυβέρνηση νοιάζεται για ΟΛΟΥΣ τους απλούς πολίτες, ντόπιους και μετανάστες, θα κάνουν το καθήκον τους και στις επόμενες εκλογές θα ανταμείψουν τον λαοπροβλητο ηγέτη και σύντροφο Αλέξη για τα ανεπανάληπτα επιτεύγματά του.

Ε.Ε.

Χαχαχαχαχαχα... Τι πίνεις ωρέ ψεκασμένο τρολ του 0,60?

Πολύ

σωστά τα γράφεις ψα(ε)γ(κασ)μένε αριστερέ.

Κώστας

Οι μόνοι χαρούμενοι στη χώρα είναι οι Καρανικαίοι, ο τριτοκοσμικός ζόφος εχει απλωθεί παντού και η ανάπτυξη αποτελεί στόχο μακρινό. Οι φόροι και οι εισφορές αυξάνουν, η προσδοκία κέρδους εξανεμίζεται, οι επενδύσεις μας γυρίζουν την πλάτη και οι στρατιές των κρατικοδίαιτων κοπριτών της αριστεράς αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο. Οι οπαδοί και οι φίλοι του Τσίπρα δεν ειναι αριστεροί, όχλος που θέλει να αρπάξει τον πλούτο της χώρας και του γείτονα τους είναι.

GS

Φίλε μην στενοχωριέσαι επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ...

Τάσος

Οι περισσότεροι απο αυτούς είναι ηλίθιοι και ψήφισαν μπολσεβίκους, προσπάθησαν να γλυτώσουν απο τους κλέφτες και έπεσαν σε κλέφτες, εθνομηδενιστές, και μειωμένης αντίληψης άτομα. Τώρα όπως καταλαβαίνετε αυτοί θα παραδώσουν καμένη γή, ο,τι έκαναν στα χωριά μας στον εμφύλιο θα κάνουν στους επαγγελματίες τώρα. Μην ξεχνάτε είστε ιδεολογικοί τους εχθροί, όσο πιο σύντομα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης