Με φόρο 10% «καθάρισαν» όσοι μπήκαν στη ρύθμιση για το «μαύρο χρήμα»

Με φόρο 10% «καθάρισαν» όσοι μπήκαν στη ρύθμιση για το «μαύρο χρήμα»

Την ώρα που οι μισοί φορολογούμενοι στη χώρα μας που χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν από 1 έως 2.000 ευρώ, φορτώθηκαν με 5πλάσια χρέη από όσα εισέπραξε το κράτος από τους πλούσιους φορολογουμένους που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν

Μια άλλη εικόνα από εκείνη που εμφανίζει η κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τα στοιχεία για την «υπεραπόδοση» των φορολογικών μέτρων, τα οποία παρουσίασε την Παρασκευή σε ξένους δημοσιογράφους ο διοικητής της ΑΑΔΕ
κύριος Γιώργος Πιτσιλής.

Όσοι είχαν λόγους να ενταχθούν στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη «μαύρου χρήματος» πέτυχαν να γλιτώσουν πληρώνοντας έναν φόρο της τάξης του 10%, ενώ την ίδια ώρα οι μισοί φορολογούμενοι στη χώρα μας που χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν από 1 έως 2.000 ευρώ, φορτώθηκαν με 5πλάσια χρέη από όσα εισέπραξε το κράτος από τους πλούσιους φορολογουμένους που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα:

1. Στις 20 Νοεμβρίου 2017, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή να δοθεί κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «το πλεόνασμα προέκυψε από την πάταξη της φοροδιαφυγής». Λίγη ώρα νωρίτερα ο κύριος Τσακαλώτος μιλούσε για «400 εκατομμύρια που πήραμε λόγω της οικειοθελούς αποκάλυψης».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τελικά το δημόσιο εισέπραξε πέρυσι μόλις 262 εκατ. ευρώ από την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Το 90% καταβλήθηκε εφάπαξ και εξόφλησε, που σημαίνει πως αυτοί που μετείχαν, είχαν έτοιμα και τα χρήματα για να πληρώσουν.

2. Ωστόσο τα 183 από τα 262 εκατ. ευρώ τα πλήρωσαν 36.522 φορολογούμενοι που ήδη είχαν κληθεί για έλεγχο. Αυτοί συμβιβάστηκαν και ο έλεγχος δεν προχώρησε, επειδή δήλωσαν οικειοθελώς πως είχαν αποκρύψει εισοδήματα 4,724 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 10% ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΕΝΩ ΤΙΣ ΜΜΕ ΤΙΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Ο ....ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΞΕΙΟΣ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

gab

Το αρθρο ειναι παραπλανητικό. Δεν πληρωσανε 10% φόρο. ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ τον ΦΟΡΟ + 10% ΠΡΟΣΤΙΜΟ επι του φόρου. Και αυτό για μέχρι τις δηλώσεις του Μαρτίου μετα πηγαινε 12 μετα 14% κοκ.

Editor

Η παρουσίαση των στοιχείων που έγινε στους ξένους δημοσιογράφους αναγράφει ότι τα έσοδα από την εθελοντική αποκάλυψη περιλαμβάνουν και τους πρόστιμα και τους φόρους (Total main VDI & additional tax Declaration). Επιπλέον, στα στοιχεία από τις εισπράξεις των φόρων έχον αφαιρεθεί τα έσοδα από την εθελοντική αποκάλυψη που υπολογίστηκε ξεχωριστά ("The amount of collections exclude VDI in 2017 which is estimated as an additional").

ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

Στή τελευταία παράγραφο όπως συνηθίζεται δυστυχώς τα εκατομμύρια "εγιναν " δίσεκατομμύρια , λές και η διαφορά ενός εκατομμυρίου και ενός δίσεκατομμυρίου είναι τόσο μικρή όσο τα τρία επιπλέον γράμματα..............διορθώστε το, μπερδεύετε το κόσμο. 2. Ωστόσο τα 183 από τα 262 δισ. ευρώ τα πλήρωσαν 36.522...........................................................

Με το ΣΥΡΙΖΑ

Ευημερούν οι κλέφτες, οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι, οι εγκληματίες και πάσχουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και γενικά αυτοί που λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων του κράτους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dei_main01

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την είσπραξη χρεών, κι ενώ η εταιρεία κινδυνεύει με χρεοκοπία – Ποιοι καταναλωτές είναι στο στόχαστρο της επιχείρησης – Στα 2,7 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί

45