Spiegel: Η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές

Spiegel: Η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές

Πώς υποδέχθηκε ο γερμανικός Τύπος την έκδοση επταετούς ομολόγους με επιτόκιο 3,5% - Συνδέουν την επιτυχία του με το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Αύγουστο

Spiegel: Η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές
Με θετικά σχόλια υποδέχθηκε ο γερμανικός Τύπος την έκδοση επταετούς ομολόγου με επιτόκιο 3 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Κοινός τόπος των δημοσιευμάτων είναι ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές για την άντληση κεφαλαίων, μετά τη λήξη του χρηματοδοτικού προγράμματος. 

«Νέο κρατικό ομόλογο – Ιδιώτες επενδυτές δανείζουν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα» γράφει το
Spiegel, που σημειώνει ότι με το ομόλογο η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές. Τελευταία φορά, η χώρα μας είχε εκδώσει επταετές ομόλογο το 2010, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση. 

Κλείσιμο
FAZ: Πιθανό το τέλος του προγράμματος 

Η FAZ σημειώνει ότι η επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές κάνει πιο πιθανό το τέλος του προγράμματος. «Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει μια σημαντική επιτυχία: Την Πέμπτη η υπερχρεωμένη χώρα εξέδωσε ένα επταετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους κυμάνθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα δημιούργησε μια σημαντική προϋπόθεση για να εγκαταλείψει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Deutsche Welle: Η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές 

Παρόμοιο ήταν και το σχόλιο της Deutsche Welle, που επισημαίνει ότι η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές. Η πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, ελπίζει ότι μετά το καλοκαίρι θα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί. Για πρώτη φορά από το 2010 η χώρα εξέδωσε ένα ομόλογο επταετούς διάρκειας.

Focus: Η Ελλάδα τεστάρει εκ νέου δίοδο στην κεφαλαιαγορά 

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό Focus σημειώνει ότι η Ελλάδα τεστάρει εκ νέου δίοδο στην κεφαλαιαγορά. Για δεύτερη φορά από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία το τεστ για επιστροφή στις κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης