Αποθέωση Κομισιόν για Κύπρο: Μία από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ευρωζώνη

Αποθέωση Κομισιόν για Κύπρο: Μία από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ευρωζώνη

Η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς που υπολογίζονται στο 3.8% για το 2017, στο 3,2% για το 2018 και στο 2,8% για το 2019

Αποθέωση Κομισιόν για Κύπρο: Μία από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ευρωζώνη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
, εκτιμά, ότι η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς που υπολογίζονται στο 3.8% για το 2017, στο 3,2% για το 2018 και στο 2,8% για το 2019.

Στις ενδιάμεσες χειμερινές προβλέψεις της, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης καθιστούν την Κύπρο μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ζώνης του ευρώ.

Κλείσιμο
Η Επιτροπή αποδίδει την ισχυρή πορεία της οικονομίας στην έντονη ιδιωτική κατανάλωση, στη δημόσια κατανάλωση και στην αύξηση των εξαγωγών.

Εκτιμά, παράλληλα, ότι η απασχόληση, οι μισθοί και η κατανάλωση θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη και στην περίπτωση που οι εξαγωγές και ο τουρισμός παρουσιάσουν επιβράδυνση.

Παρουσιάζοντας τις προβλέψεις, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί
, επισήμανε ότι η μόνη αρνητική πτυχή είναι τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Εξηγεί, ωστόσο, ότι ύστερα από δύο χρόνια σε αρνητικό έδαφος, ο πυρήνας του πληθωρισμού κατέστη οριακά θετικός το 2017. Το 2018 ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί στο 1,2%, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και στο 1,3% το 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης