Θεσσαλονίκη: Το Μάιο ολοκληρώνεται η εκκένωση της Αγοράς Μοδιάνο

Θεσσαλονίκη: Το Μάιο ολοκληρώνεται η εκκένωση της Αγοράς Μοδιάνο

Στόχος είναι να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020

Μέχρι το Μάιο αναμένεται ότι θα εκδοθούν οι άδειες, για να ξεκινήσει η αποκατάσταση της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Εντός του ίδιου χρονοδιαγράμματος, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η εκκένωση της Στοάς από τους υπάρχοντες καταστηματάρχες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης του εμβληματικού κτιρίου, που αναμένεται θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος  του 2019 ή τις αρχές του 2020 να ανοίξει ανανεωμένη.

Η εταιρεία «Στοά Μοδιάνο Α.Ε.» των ομίλων Φάις και Notos Com, επιδιώκει να καταστήσει την αγορά υπερσύγχρονη σκεπαστή αγορά τροφίμων και τουριστική ατραξιόν. Ωστόσο, ο χώρος θα διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα. 

Σύμφωνα με δηλώσεις κύκλων της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άμεσα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης ικριωμάτων στο υπόγειο της Στοάς για τη στήριξη του δαπέδου. 

Η παρέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα. Σύμφωνα με πόρισμα επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού, στο χώρο υπάρχουν «πολύ σοβαρά στατικά προβλήματα».

Ο χώρος είναι διατηρητέος, τόσο ως ακίνητο όσο και ως χρήση. Το υπόγειο θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως αποθήκη. 

Δικαίωμα «πρώτης επιλογής» για τους σημερινούς καταστηματάρχες

Την ίδια ώρα, η εκκένωση του κτιρίου προχωρά, αφού καθημερινά φεύγει κι ένα κατάστημα. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι συνεπείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που καταβάλλουν κανονικά τα ενοίκιά τους θα έχουν το δικαίωμα πρώτης επιλογής για να επιστρέψουν στη Στοά, όταν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η επιστροφή τους θα γίνει «με τους τότε όρους». Πάντως, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν, μόλις 6-7 καταστήματα εμπίπτουν στην κατηγορία των συνεπώς, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πληρώσει μισθώματα «ακόμη και για 6-7 χρόνια». 

Τα ενοίκια θα είναι υψηλότερα, αλλά το τελικό ύψος θα οριστεί με βάση τις συνθήκες της αγοράς το 2020. 

Επενδύσεις 4,5 – 5 εκατ. ευρώ 

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για τη μεταβίβαση ποσοστού άλλων ιδιοκτητών σε αυτή, ενώ εκτιμάται ότι στο τέλος θα έχει περίπου το 55%. Μέχρι στιγμής ο όμιλος έχει το εξαγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ το 43,63% έναντι τιμήματος 1,9 εκατ. ευρώ σε διαγωνισμό. 

Στο ακίνητο αναμένεται να γίνουν επενδύσεις ύψους 4,5-5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ακριβές ύψος δεν έχει οριστικοποιηθεί. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

TSAKALOTOSD

Όπως και στην γ' αξιολόγηση η κυβέρνηση θέλει πρώτα staff level agreement και στο Eurogroup της 2ης1 Ιουνίου συμφωνία-πακέτο για το κλείσιμο του προγράμματος, το χρέος και το είδος της μεταμνημονιακής παρακολούθησης μετά από τα τέλη Αυγούστου 

tsak-lag_main01

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο-Χουλιαράκη συνδέοντας, επίσης, τη συζήτηση για το χρέος με την εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου - Συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου ο στόχος της κυβέρνησης

8
imf

Oι προσπάθειες όλων των πλευρών κινούνται προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ προκειμένου να σταλεί ένα ακόμα θετικό μήνυμα στο δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

lagarde-tsakalotos_main01

Τι χάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από όσα έχουν ήδη ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Γερμανοί και ΔΝΤ τα βρίσκουν με το πάσο τους για το χρέος και πιέζουν την Αθήνα να τελειώνει τα προαπαιτούμενα για να αποφύγει παράταση του μνημονίου

2