Ηλεκτρονικά και σε 12 δόσεις οι οφειλές προς το Δημόσιο

Ηλεκτρονικά και σε 12 δόσεις οι οφειλές προς το Δημόσιο

Αφορά τα φυσικά πρόσωπα - Μέσα στον Ιανουάριο οι λεπτομέρειες σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας - Δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν το υπουργείο ΟικονομικώνΌλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9FM».

Όπως είπε η Ράνια Αντωνοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών που ερωτήθησαν σχετικά από δημοσιογράφους, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την είδηση για τις 12 δόσεις, επιφυλασσόμενοι για ανακοινώσεις ίσως και μέσα στην ημέρα.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Στο εκκαθαριστικό σημείωμα κάθε φόρου θα υπάρχει ειδική ένδειξη που θα πληροφορεί τον φορολογούμενο ότι έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το φόρο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις χωρίς επιβάρυνση, εφόσον όμως καταχωρήσει στην τράπεζά του πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού του λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας με επαρκές πιστωτικό όριο.

Ειδικά για το πρώτο έτος εφαρμογής, όπως αναφέρει το «capital.gr» και προκειμένου να μην προκύψει τρύπα στα φορολογικά έσοδα με τον ετεροχρονισμό της πληρωμής φόρων θα μπορούσαν οι φορολογούμενοι να ξεκινήσουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ από την αρχή του έτους και με την εκκαθάριση να επαναπρογραμματιστεί το ύψος των τελευταίων πέντε δόσεων κάθε έτους. Η παροχή της παραπάνω δυνατότητας θα είναι προαιρετική, δηλαδή ο φορολογούμενος θα μπορεί να ακολουθήσει το υφιστάμενο ημερολόγιο πληρωμής φόρων, δηλαδή τις τρεις διμηνιαίες δόσεις για το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και τις μηνιαίες δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ από τον επόμενο μήνα της εκκαθάρισης έως το τέλος του έτους.

Η κυρία Αντωνοπούλου στην συνέντευξή της αναφερόμενη στα υποστηρικτικά προγράμματα του υπουργείου Εργασίας για την επανένταξη των ανέργων, επισήμανε: «Έχουμε τρεις παρεμβάσεις με τις οποίες μπορούμε να ωφελήσουμε, να δώσουμε κάποια κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για να βρει κάποιος μια θέση εργασίας».

Η αν. υπουργός διευκρίνισε ότι η πρώτη παρέμβαση είναι η υποστήριξη επιχειρήσεων να κάνουν προσλήψεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν ένα τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους καλυμμένο από το υπουργείο Εργασίας, από τον ΟΑΕΔ. Είπε: «Εδώ λοιπόν, έχουμε επιχειρήσεις οι οποίες θα θέλανε να προσλάβουν, αλλά ακόμα νιώθουν μια ανασφάλεια, αν θα μπορέσουν πραγματικά να σηκώσουν το βάρος ενός μισθού ενός εργαζομένου. Εδώ έχουμε προγράμματα τα οποία λέγονται νέες θέσεις εργασίας υποστήριξης των ανέργων και αυτή τη στιγμή έχουμε ανοίξει, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου, ένα πρόγραμμα για ηλικίες 30-49 ετών, το οποίο "τρέχει" ήδη. Αυτό είναι για όσους έχουν τα προσόντα».

Για τις πιο «ευάλωτες» ηλικιακές ομάδες υπάρχει ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι για την ομάδα 50 (ετών) και άνω. Εκεί -είπε η κ. Αντωνοπούλου- «είναι που υποστηρίζουμε την επιχείρηση με 500 ευρώ το μήνα, αν κάνει μια πρόσληψη μέχρι και το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για κάποιον ο οποίος έχει την εμπειρία, έχει τα προσόντα αλλά είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, εκεί το υπουργείο, ο ΟΑΕΔ δίνει 500 ευρώ το μήνα. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό, συνεχίζει να "τρέχει", θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι πόροι. Εδώ, λοιπόν, έχουμε 15.000 θέσεις ανοιχτές, έχουν απορροφηθεί γύρω στις 2.000, υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τις επιχειρήσεις 13.000 θέσεις που μπορούν να προσλάβουν κάποιους που είναι 50 και άνω και έχουν όμως τα προσόντα που χρειάζονται».

Επίσης, για την ηλικιακή ομάδα 30 – 49 υπάρχει ένα πρόγραμμα ανοιχτό για 10.000 άτομα, το οποίο δίνει πάλι οικονομική υποστήριξη στην επιχείρηση για να κάνει την πρόσληψη. Όπως τόνισε η κ. Αντωνοπούλου, «η επιχείρηση δεν πρέπει να έχει απολύσει τους τρεις προηγούμενους μήνες, δεν μπορεί να κάνει υποκατάσταση κατά τη διάρκεια των 12 μηνών που επιχορηγείται από το υπουργείο Εργασίας και πρέπει στο τέλος να κρατήσει τον εργαζόμενο για άλλους τρεις μήνες. Άρα, για το ηλικιακό φάσμα 30 και άνω έχουμε νέες θέσεις εργασίας».

Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, τα οποία έχουν αποδείξει ότι είναι τόσο στοχευμένα που 35% όσων παρακολουθούν αυτά τα σεμινάρια βρίσκουν δουλειά. «Στο παρελθόν αυτά τα προγράμματα ήταν καθαρά επιδοματικά και στο τέλος της ημέρας κανείς δεν έβρισκε δουλειά. Εμείς έχουμε αλλάξει τον προγραμματισμό, δεν αφήνουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο και έτσι οι συμμετέχοντες σ΄ αυτά τα προγράμματα παίρνουν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες που στη συνέχεια το 35% βρίσκει δουλειά, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 20%, εμείς έχουμε φτάσει σχεδόν τον διπλάσιο όρο απορροφητικότητας».

Όπως σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου, η επόμενη κίνηση του υπουργείου Εργασίας είναι, «όσοι έχουν περάσει από αυτά τα προγράμματα, θα είναι σε μια ειδική λίστα που θα λέει ότι έχουν περάσει από αυτή την κατάρτιση έχουν πάρει την πιστοποίηση, η οποία μέσω των κοινωνικών εταίρων και των επιμελητηρίων θα είναι προσβάσιμη από ολες τις επιχειρήσεις». Συμπλήρωσε: «Για να δούμε εάν μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ, η κ. Αντωνοπούλου είπε -μεταξύ άλλων: «Ειναι γεγονός ότι η ΝΔ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αλλοιώσει την εικόνα έτσι ώστε να πείσει στο αφήγημα που έχει ότι εμείς πρέπει να φύγουμε γιατί αυτοί είναι πιο ικανοί και θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Τα γεγονότα είναι γνωστά στον κόσμο. Μέσα σε πέντε χρόνια εκτινάξανε την ανεργία στο 27%, εμείς σε δυόμισι χρόνια τη μειώσαμε κατά 6%. Έχουμε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, 250.000 λιγότερους ανέργους και έχουμε 280.000 κόσμο που έχει βρει μια δουλειά, εργάζεται σήμερα, που δεν εργαζόταν στις αρχές του 2015».

Για τα Κέντρα Υποστήριξης Κοινωνικής Οικονομίας, η κ. Αντωνοπούλου είπε: «Υπολογίζουμε ότι θα υπάρχουν περίπου 100 με 120 σε όλη την Ελλάδα. Αυτά τα κέντρα στήριξης έχουν στόχο να παρέχουν πληροφόρηση αλλά επίσης και υπηρεσίες σε εκείνους τους συμπολίτες μας που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ (23)

μανωλης

κοινωνικης και αλληλεγγυας οικονομιας,τι ωραιοι ορισμοι,τι ιδεες, η νομενκλατουρα στο απογειο της,βρε ουστ

Che97

Αχαρηστε ελληνα... σου βαζουν ξανα δοσεις και ξανα και ξανα. Δηλαδη δεν μπορειτε σε 12 μηνες να ξεπληρωσετε χρηματα που ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο το εισοδημα σας? Τι αλλο θελετε πια; Αλλα βεβαια δεν περιμενα κατι καλυτερο απο κεφαλαιογλυφτες ιδιωτικους υπαλληλους που αποτελουν τους αναγνωστες της δεξιας εφημεριδας

Που είναι το νέο ?

Εδώ και 3-4 χρόνια οι τράπεζες δίνουν 12 άτοκες δόσεις για κάθε είδους οφειλή στο Δημόσιο. Τώρα το ανακάλυψαν?

Q

Οι οφειλες του δημοσιου προς ιδιωτες σε ποσες δοσεις θα γινεται και τι πλειστηριασμοι παιζει να γινουν εκει? Δυο μετρα και δυο σταθμα. Αν χρωστας στο δημοσιο σου παιρνουν το σπιτι και σε λενε μπαταχτση. Αν το δημοσιο χρωσταει σε σενα, τοτε κατσε και περιμενε αν και οποτε φιλοτιμηθει να στα δωσει.

στην αρχη οι δωσεις βολευουν

μετα συσωρευοντε κ ειναι το ιδιο!

George

Δίκιο έχεις. Δεν είναι μέτρο γι αυτούς που λόγω μόνιμης αδυναμίας βάζουν δόσεις. Εξυπηρετούν μόνο όσους έχουν προσωρινή αδυναμία. Εγώ πάντως εκμεταλλεύομαι το γεγονός ότι κάνουν άτοκες δόσεις οι τράπεζες μέσω καρτών και πληρώνω τον (άδικο) ΕΝΦΙΑ σε 12 άτοκες.

ΔΕΝ ΕΧΩ..ΤΕΛΟΣ

Πανω απο τους μισους Ελληνες χρωστανε στο ΣΑΠΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..προσωπικα χρωστω τον ΕΝΦΙΑ και αν δεν κανει 120 δοσεις ΣΕ ΟΛΟΥΣ δεν πληρωνω τιποτα γιατι δεν ΕΧΩ να πληρωσω..Απλα πραγματα.. Τα υπολοιπα ειναι τριχες κατσαρες..

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ

ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ : ΟΣΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚ@ΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΤΚ

Σε άλλες χώρες ακούς να μιλάνε για δουλειά και καινοτομίες, ενώ εδώ μιλάμε όλο για φόρους, χαράτσια και καταλήψεις !!! Πονηρά κομματοσκυλα ,κρατικοδιαιτα !!!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ποσο δίκιο ειχαν τελικα αυτοι που δεν πλήρωναν τιποτα κ έλεγαν οτι θα έρθει η μερα που θα σε παρακαλάει το κράτος να δίνεις με μπόλικες δοσεις οτι εχεις ευχαρίστηση!! Χαχα.. Καημός στα κορόιδα που ήθελαν να ειναι «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους.. Ελλαδαρααααααα.....

ελατε ολοι...

να πληρωσουμε και φετος κατι ξευτιλες, ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ. Τελικα, εχουν δικιο που λενε οτι ...ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ? Ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από ΜΕΡΙΚΟΥΣ "ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" που υπακουν τυφλα τις ΗΛΙΘΙΕΣ εντολες των δωσιλογων.!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης