Bundesbank: Αποκλείεται να υιοθετήσουμε επίσημα το bitcoin στην Ευρωζώνη

Bundesbank: Αποκλείεται να υιοθετήσουμε επίσημα το bitcoin στην Ευρωζώνη

Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, όπως τα bitcoin, ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών, προειδοποιεί στέλεχος της τράπεζας

Bundesbank: Αποκλείεται να υιοθετήσουμε επίσημα το bitcoin στην Ευρωζώνη
Τη θέση ότι δεν προβλέπεται επίσημη εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων στην αγορά της Ευρωζώνης, εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, προειδοποιώντας παράλληλα πως οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, όπως τα bitcoin, ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών.

«Ψηφιακά νομίσματα από κεντρικές τράπεζες ανάλογα με ρευστό, προς το παρόν δεν προβλέπονται», είπε χαρακτηριστικά ο Thiele, σε δηλώσεις του στην εβδομαδιαία Euro am Sonntag που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Τα ψηφιακά νομίσματα επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν άμεσα διαδικτυακές μεταφορές εκτός συνόρων και φέτος έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλή, σημειώνει το Reuters, λόγω του ράλι που έχουν σημειώσει. Το bitcoin έχει 20πλασιάσει την αξία του από τις αρχές του έτους, ωστόσο την Παρασκευή υποχώρησε κατά 30% κάτω από τα 12.000 δολάρια, λόγω selloff από τους επενδυτές μόλις άγγιξε επίπεδα λίγο κάτω από τα 20.000 δολάρια, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι πρόκειται για «φούσκα».

Κλείσιμο
«Παρατηρούμε μια ραγδαία αύξηση στην αξία του τους, γεγονός που αυξάνει το ρίσκο για ραγδαία πτώση», προειδοποιεί ο Thiele.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης