Κόβονται όλες οι «έξτρα» παροχές στο Δημόσιο

Κόβονται όλες οι «έξτρα» παροχές στο Δημόσιο

«Προνόμια» όπως δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ, η χρήση κινητών τηλεφώνων, ασφαλιστήρια συμβόλαια, «ανακαλούνται» και στην καλύτερη των περιπτώσεων, περιορίζονται 

Ανακαλούνται άμεσα και επανεξετάζονται από μηδενικής βάσεως οι πάσης φύσεως «έξτρα» παροχές, οι οποίες έχουν κατά καιρούς δοθεί σε εργαζόμενους από διοικήσεις ΔΕΚΟ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οργανισμών, δήμων κλπ. Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζει στο εξής για το μέλλον και όσων άλλων παροχών λαμβάνουν μέχρι σήμερα πέραν του μισθού τους οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τον πλήρη έλεγχο των μη μισθολογικών παροχών στο δημόσιο αναλαμβάνει και επισήμως πλέον το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ξεπερνούν σε αξία τις 5.000 ευρώ το χρόνο. Από την «κρισάρα» του υπουργείου Οικονομικών περνούν όμως και πολλές άλλες παροχές σε είδος. Από την υποχρέωση κατάρτισης οικονομικής μελέτης και έγκρισης των έξτρα παροχών, είτε  χορηγούνται είτε πρόκειται να χορηγηθούν, δεν εξαιρούνται ούτε τα υπουργεία, ούτε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις του ν.4484/2017 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και ορίζεται ότι:

- υποχρεούνται σε άμεση ανάκληση όλες οι μη μισθολογικές παροχές που έχουν χορηγηθεί με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης φορέα Γενικής Κυβέρνησης ή/και φορέων που ανήκουν στο Κεφάλαιο Α’ του Ν.3429/2005.

Οι διοικήσεις των εν λόγω φορέων υποχρεούνται, αφού ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους αυτές, να υποβάλουν στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νέα σχέδια προτάσεων, καταθέτοντας και όλα τα αναγκαία οικονομικά δεδομένα που θα τεκμηριώνουν την οικονομική δυνατότητα του κάθε φορέα να χρηματοδοτεί τις εν λόγω μη μισθολογικές παροχές. Αν δεν αποδεικνύεται ότι ο φορέας μπορεί να πληρώνει τις παροχές αυτές, χωρίς να παραβιάζει τα όρια και τους στόχους που έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, οι προτάσεις θα απορρίπτονται.

-  Προβλέπεται η κατάργηση παροχών από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους Ασφαλιστήρια Συμβόλαια ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης εργαζομένων. Εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών.

- Προβλέπεται κατάργηση και παροχών όπως τα μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες Διαδρομών, για μετακινήσεις με συγκοινωνίες.

- Επιβάλλεται να κατατεθεί μελέτη εκτίμησης οικονομικών επιπτώσεων, για όσες άλλες μη μισθολογικές παροχές σε είδος χορηγούνται ήδη ή και πρόκειται χορηγηθούν,  ανεξαρτήτως αν προβλέπονται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,  ή υπουργική απόφαση ή με απόφαση Δ.Σ. κλπ.

- Μπαίνει πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας για κάθε υπάλληλο, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου κάθε φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Τυχόν υπέρβαση του ορίου αυτού, θα επιβαρύνουν τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής. 

-  Από το 2018 και εφεξής, οι παροχές όπως οι στολές ή το γάλα οι οποίες έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα όπως συχνά γινόταν.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (201)

ΙΩΝ

Θα κοπούν και τα εκτός έδρας των μηχανοδηγών του ΟΣΕ;

Μπράβο.

Τι. ??? Θα κοπεί το λάδωμα ?? Δεν το πιστεύω !!

Ρουφιάνοι του ιδιωτικου

Μη χαίρεστε άδικα. Κανείς υπουργός δε θα ψηφίσει μείωση επιδομάτων.

theo

ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...??????? ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ...ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......????????

Κανενας

Πτωχευμενο κρατος σημαινει κοβονται τα παντα...οχι τωρα! Εδω και 8 χρονια! Οποιου δεν του αρεσει αυτο, η πορτα εκει ειναι! Απο ποτε οι εργαζομενοι θα εχουν και αποψη τι παροχες θα εχουν; μετοχοι ειναι;

zz

Μόνο στην ΕΛΛΑΔΑ συμβαίνει αυτό , να γίνουν όλα ιδιωτικά , ούτε στην ΕΣΣΔ δεν είχαν τέτοια αβάντα , τζάμπα το ένα τζάμπα το άλλο , θα δουλεύει ο εργατικός νοικοκύρης στον ιδιωτικό τομέα για να ταζει τους άλλους τεμπέληδες που στις καλές εποχές τα ροκάνιζαν δεξιά αριστερά δείχνοντας τάχα μου κάποια ανωτερότητα έναντι αυτών που σήμερα ζουν κατά κάποιο τρόπο καλλίτερα .

ΔΕΗΤΖΗΣ

ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ.

Δημόσιο=επιχείρηση χωρίς αφεντικό

Για να γίνει παραγωγικό το Δημόσιο η μονιμότητα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να μπορέσουν νέοι με πτυχία και όρεξη για δουλειά να γίνουν παραγωγικοί εκεί..

BasT

Σωστά! Επειδή όμως στο δημόσιο "αφεντικά" είναι εκλεγμένοι ή διορισμένοι της κυβέρνησης, όταν δεν υπήρχε μονιμότητα, φρόντιζαν από τις πρώτα-πρώτα να διώξουν από τη δουλειά όλους όσους δεν ήταν μαζί του (ασχέτως αποδοτικότητας), και να βολέψουν στο δημόσιο όσους τους υποστήριξαν (ασχέτως ικανοτήτων). Και φυσικά, επίσης κανέναν δεν ενδιέφερε η ..αποδοτικότητα και το μπάχαλο. Νομίζω, το δημόσιο δεν πάσχει από αποδοτικότητα αλλά από υπέρ-μέγεθος. Το.."απολύονται πέντε-προσλαμβάνεται ένας", το βρίσκω σωστό γιατί, μειώνει το πρόβλημα και αυξάνει την αποδοτικότητα.

γιώργος

πως και δεν σε έσκισαν ακομα στα σχόλιο οι κηφήνες Δ.Υ. ? ειναι βλέπεις θέμα ταμπού για αυτούς.

Ξεσηκώθηκαν

Δεν διάβασες παρακάτω? Είναι σαν να τους τσίμπησε μέλισσα... και καρφώνονται κατευθείαν.

Το αλλο με τον τοτο?

Οι νεοι με ορεξη πτυχια και γνωσεις εχουν φυγει για το εξωτερικο ως επι το πλειστον. Οσοι εμειναν στην Ελλαδα ηδη παιρνουν περισσοτερα στον ιδιωτικο τομεα απο οτι στο δημοσιο. Οποτε το δημοσιο θα παραμεινει οπως και να εχει αυτο που ηταν παντα, μερος για βολεμενα κοπροσκυλα. Απλα πλεον θα παιρνουν αυτο που αξιζουν, στα χαρτια τουλαχιστον. Τωρα αν σε λιγα χρονια θα πρεπει να λαδωνεις τους υπαλληλους καθαρισμου για να μαζευουν τον καδο των σκουπιδιων σου αυτο θα ειναι μια φυσικη εξελιξη στη χωρα που ζουμε, με η χωρις μονιμοτητα και κουραφεξαλα.

Κόψτε τα απόλους, όμως,

Κάτω τα χέρια από τον καρανίκα !!

μπραβο!!

μπραβο στο συριζα που διορθωνει το παρακρατος και σταματαει το αχαλινωτο παρτυ του δημοσιου που ειχε στηθει απο τη νεα δημοκρατια 40 χρονια τωρα..οχι αλλη διαφθορα,οχι αλλες περιττες σπαταλες στο δημοσιο..

ς

μεγαλε τα κονομησες,0,60 το κοματι δεν ειναι και λιγα,.

Νατ

Όχι 0.6 ! 0,6%. Δηλαδή 0,006.

Χρήστος

Ενημερωθείτε καλύτερα κύριοι και μάθετε ότι το αχαλινωτο παρτυ του δημοσιου που, έστω και μετά από πολλά χρόνια, σταμάτησε η ΝΔ το επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ πολλών άλλων παροχών επανέφερε και την κατακράτηση πόρου 6 τοις χιλίοις (άρθρο 53 του Ν.4412/2016) από τις πληρωμές των λογαριασμών Δημοσίων Έργων, προκειμένου αυτά να αποδίδονται ως επίδομα στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους. Επιπλέον, δεν έχει καταργηθεί ακόμη η προσωπική διαφορά που έχει διατηρηθεί σε μια μεγάλη μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και μηχανικοί, η οποία ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Μη βιάζεστε να δώσετε εύσημα. Το ξηλωμένο πουλόβερ ξαναπλέκεται με γοργούς ρυθμούς.

BasT

Σας ξέφυγε οτι ο πόρος είναι μειωμένος κατά 80-90% ;;; Ή απλά, δεν το θεωρείσατε ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε;;;

ERGO

Η κράτηση έξη τοις χιλίοις που γίνεται στα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί από τον Αύγουστο του 2016 για να αποδίδεται με μορφή επιδόματος/μερίσματος στους μηχανικούς δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την παράγραφο 7θ του άρθρου 53 του ν.4412/2016, λογικό είναι να μην αποφέρει τα έσοδα που απέφερε πριν την κατάργησή του γιατί οι πιστώσεις για δημόσια έργα στη χώρα μας είναι μειωμένες. Αλλά σε μια πτωχευμένη χώρα που ψυχοραγεί οικονομικά και παίρνει δάνεια για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία, δεν κοιτάζεις πως να επαναφέρεις παροχές στους μηχανικούς του δημοσίου. Αρκετά το ξεζούμισαν και συνεχίζουν να το ξεζουμίζουν σαν βδέλλες. Δεν προωθείται κανένας λογαρισμός έργου αν δεν "τακτοποιηθούν" οι ίδιοι πρώτα και όσοι μετά μεσολαβήσουν. Μεγάλη πληγή αυτή για τη χώρα και για όσους "ματώνουν".

azgura

αυτο που γραφεις ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. α) στο αρθρο 53 που γραφεις, δεν αναφερει τιποτα β) η κρατηση 0,06% ειναι για την ανεξαρτητη αρχη δημοσιων συμβασεων.

Νατ

Μπράβο! Δεν ήξερα ότι η Ν.Δ. είχε στήσει αχαλίνωτο πάρτυ στο Δημόσιο (την οποία ο Σύριζα κατηγορεί ότι θέλει να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο). Επίσης δεν γνώριζα ότι η Ν.Δ. κυβερνούσε επί 40 χρόνια. Προφανώς, το ότι ένα περιθωριακό κόμμα του 3% έφτασε σε μιά νύχτα να κυβερνά σε ένα διεφθαρμένο Δημόσιο, (και μάλιστα, με τέτοια ισχύ που να μπορεί να κάνει τα ΟΧΙ, ΝΑΙ.. χωρίς να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί), οφείλεται μάλλον στην μετακίνηση διεφθαρμένων νεοδημοκρατών πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων στον Σύριζα. Μπράβο!

t@

Nai Miraste se Alvanoys kai Marokinoys EPIDOMATA.....N4457/1821....ZHTO TO pakistan....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

otio

«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού», τόνισε, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους

16