«Χειρότερος» ο τζίρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λένε έξι στους δέκα εμπόρους

«Χειρότερος» ο τζίρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λένε έξι στους δέκα εμπόρους

Ελπίζουν σε ανάκαμψη αυτές τις δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα

«Χειρότερος» ο τζίρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λένε έξι στους δέκα εμπόρους
Απογοητευμένοι δηλώνουν οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, καθώς παρ' ότι κρατούν τα μαγαζιά τους περισσότερες ημέρες και ώρες ανοιχτά, δεν βλέπουν αυτό να μεταφράζεται σε αύξηση του τζίρου τους.

Από έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας για την αγοραστική κίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου (το προηγούμενο), προκύπτει ότι καλύτερο τζίρο δήλωσε το 18,3% των καταστηματαρχών, ίδιο τζίρο δήλωσε το 21,1%, χειρότερο τζίρο το 59,2% και δεν ξέρω-δεν απαντώ δήλωσε το 1,4%.

Εξάλλου, η πλειονότητα των καταστηματαρχών στην Ερμού ενημέρωσε ότι καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν η Κυριακή, στο Κολωνάκι, καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν το Σάββατο, ενώ στην Πατησίων και το Παγκράτι, οι καταστηματάρχες είπαν πως ο τζίρος και των δύο ημερών αντιστοιχούσε σε τζίρο συνηθισμένων ημερών.

Κλείσιμο
Τέλος, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης των καταναλωτών στα καταστήματα τις Κυριακές -αν και συνήθως αφορά ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ερμού- το σύνολο των εμπόρων του κέντρου της Αθήνας δήλωσαν ότι το φαινόμενο αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των καταναλωτών και κατ΄ επέκταση στον τζίρο τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης