«Χειρότερος» ο τζίρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λένε έξι στους δέκα εμπόρους

«Χειρότερος» ο τζίρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λένε έξι στους δέκα εμπόρους

Ελπίζουν σε ανάκαμψη αυτές τις δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, καθώς παρ' ότι κρατούν τα μαγαζιά τους περισσότερες ημέρες και ώρες ανοιχτά, δεν βλέπουν αυτό να μεταφράζεται σε αύξηση του τζίρου τους.

Από έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας για την αγοραστική κίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου (το προηγούμενο), προκύπτει ότι καλύτερο τζίρο δήλωσε το 18,3% των καταστηματαρχών, ίδιο τζίρο δήλωσε το 21,1%, χειρότερο τζίρο το 59,2% και δεν ξέρω-δεν απαντώ δήλωσε το 1,4%.

Εξάλλου, η πλειονότητα των καταστηματαρχών στην Ερμού ενημέρωσε ότι καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν η Κυριακή, στο Κολωνάκι, καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν το Σάββατο, ενώ στην Πατησίων και το Παγκράτι, οι καταστηματάρχες είπαν πως ο τζίρος και των δύο ημερών αντιστοιχούσε σε τζίρο συνηθισμένων ημερών.

Τέλος, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης των καταναλωτών στα καταστήματα τις Κυριακές -αν και συνήθως αφορά ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ερμού- το σύνολο των εμπόρων του κέντρου της Αθήνας δήλωσαν ότι το φαινόμενο αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των καταναλωτών και κατ΄ επέκταση στον τζίρο τους

ΣΧΟΛΙΑ (5)

tom

Δεν είναι να λυπάσαι κάποιον που αμοιβει με λίγα χρήματα τους υπαλλήλους του ελπίζοντας να μην κάνουν το ιδιο οι άλλοι έτσι ώστε να έχουν χρήματα για να... ψωνίσουν! Να μας πει ο εμπορικός σύλλογος πως μπορεί να λυθεί αυτό και μετά να κλαίγονται, έλεος πια με την κλαψα, κάποιος να κάνει κάτι, εγώ δηλώνω άχρηστος ως προς αυτό το θέμα, δεν ειμαι καλύτερος.

Son Of Wind

Black Friday δεν θέλατε? Μην παραπονιέστε τώρα.

Σταματείστε ρε την κλάψα

Χθεs είχαν μπλοκαρει ολα τα μηχανήματα απο τιs αγορέs . Χαμόs γινόταν παντού .Τι θέλετε ; Να κάνετε τον τζίρο που κάνατε πριν 10 χρόνια ; Οι εποχέs αυτέs δεν θα ξανάρθουν .

dimitri

Βγαίνουν όλα τα μπάζα του Ξούριζα στις TV και λένε - καλέ πάμε περίφημα στην Γιουνανία - όλα καλά.

ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 5000

ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης