Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει

Κάνει λόγο για «αλλαγή σελίδας, ύστερα από μια μακρά περίοδο ύφεσης, η οποία είχε βαρύ τίμημα για την ελληνική κοινωνία» 

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, με συνέντευξή του στην εφημερίδα τα "ΝΕΑ".

Κάνει λόγο για «αλλαγή σελίδας, ύστερα από μια μακρά περίοδο ύφεσης, η οποία είχε βαρύ τίμημα για την ελληνική κοινωνία» και εκφράζει τη χαρά του που «βλέπει πως η οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει».

Στην συνέντευξή του τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να υλοποιεέι πλήρως τους επόμενους μήνες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι «από δημοσιονομικής άποψης, όλοι οι θεσμοί που εμπλέκονται στο Πρόγραμμα αναμένουν πως φέτος η Ελλάδα θα υπερβεί κατά πολύ τον στόχο της για το πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρεται στις «τεράστιες θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα και να διασφαλιστεί η θέση της στη ζώνη του ευρώ και την καρδιά της Ευρώπης», για να προσθέσει πως «οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίστηκαν φέτος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας».

Ο στόχος της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «θα πρέπει να είναι η έγκαιρη θεσμοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων έως το Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου», καθώς, όπως σημειώνει, «αυτό είναι που θα επιτρέψει την άμεση έναρξη των προπαρασκευαστικών εργασιών για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας. Δηλαδή, τη συζήτηση για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή», συμπληρώνοντας ότι «όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο».

Αναφερόμενος στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, εκτιμά ότι είναι «επαρκώς κεφαλαιοποιημένος», τονίζει πως «η προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να είναι η μείωση του όγκου των δανείων που δεν εξυπηρετούνται», ενώ για το μέλλον προβλέπει «μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

«Η ανάκαμψη που τώρα ξεκινάει θα εδραιωθεί και θα καταστεί βιώσιμη μόνο εάν υποστηριχθεί από την αδιάλειπτη εφαρμογή και, όπου είναι απαραίτητο, από τη συμπλήρωση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων μετά το τέλος του προγράμματος» υποστηρίζει ο κ. Μοσκοβισί και καταλήγει: «Πρέπει η Ελλάδα να χαράξει η ίδια και να εφαρμόσει με επιτυχία τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική. Αυτό θα είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Οσο υπαρχει λιπος

ο λαος δεν ξεσηκωνεται. Μετα, ποιος ειδε τον λαο και δεν φοβηθηκε

Ζήσης

Μας δουλεύει ο φίλος. Ο Γερούν αποχωρώντας από το αξίωμά του δήλωσε: "τα 2 πρώτα μνημόνια στην Ελλάδα έγιναν για να σωθούν οι ξένοι επενδυτές και οι τράπεζες. Εγώ τους τα έλεγα στην Ευρώπη ότι είναι πολύ άδικο για την Ελλάδα αλλά αυτοί δεν με άκουγαν....'!!!!!!! Αυτά είπε. Όλοι τους όμως ήξεραν ότι η Ελλάδα είχε γίνει το πειραματόζωο αλλά έκαναν την πάπια για να βολευτούν .... Και οι δικοί μας εδώ είχαν πιαστεί στον ύπνο και μας κατέστρεψαν. Τώρα τι θέλει να μας πει ο Μοσκοβισί; για ποιες θυσίες μας μιλάει και ποιοι μας τις επέβαλαν; Αλλά καλά μας έκαναν, διότι εδώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο ο Μέγας Αλέξης προσπαθούσε να απαγκιστρωθούμε από τα μνημόνιά τους, αυτοί εδώ φώναζαν: "βάστα γερά Γερούν"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μήπως δεν τα θυμάστε; Και τώρα που ο Μέγας Αλέξης μας βγάζει οριστικά από τα μνημόνια αυτοί(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) μιλάνε και για 4ο μνημόνιο μόνο και μόνο για να πλήξουν τον Μέγα Αλέξη Τσίπρα!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι η αρά της Ελλάδας από το 1920 ακόμα και που από την παράταξη αυτή και από τα σπλάχνα της οι ηγέτες της επέφεραν τις μεγαλύτερες εθνικές μας τραγωδίες(μικρασιατική καταστροφή, εμφυλίους, δικτατορίες , δλοφονίες(Λαμπράκη κλπ.) και απόπειρες δολοφονιών( Ε Βενιζέλο), δικτατορίες, αποστασίες, προδοσία της Κύπρου κλπ κλπ).... Και ονειρεύονται και άλλες ακόμα.....Αυτά ας τα βλέπει ο λαός...που δυστυχώς άγεται και φέρεται επί δεκαετίες από τους καιροσκόπους και κερδοσκόπους...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_ar

Αντί για επενδύσεις 4 δισ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσαν μόλις 2,5 δισ. ευρώ - Άλλο 1,5 δισ. από επιστροφές φόρων «κρύφτηκε» σαν πληρωμές από το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Ληξιποθέσμων του Δημοσίου

6