Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αφήνει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αφήνει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική

Με ψήφους 8 προς 1, αποφάσισε να διατηρήσει τον στόχο για απόδοση του δεκαετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου στο 0% και το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο μείον 0,1%

Διατηρεί την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης η Ιαπωνία σε ακόμα μια ένδειξη ότι δεν εξετάζει αλλαγές στην πολιτική της, παρά τις πρόσφατες εικασίες ότι ίσως θα ανοίξει το δρόμο για αυξήσεις επιτοκίων τον επόμενο χρόνο, καθώς ο πληθωρισμός απέχει ακόμα σημαντικά από τον στόχο του 2% παρά την ανάπτυξη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνία με ψήφους 8 προς 1, αποφάσισε να διατηρήσει τον στόχο για απόδοση του δεκαετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου στο 0% και το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο μείον 0,1%.

Όπως ανέφερε μέλος του ΔΣ της τράπεζας, υπάρχουν μικρές πιθανότητες ο πληθωρισμός να φτάσει στον στόχο του 2% και η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δεσμευτεί για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση αν καθυστερήσει κι άλλο η προσπάθεια για αύξηση του πληθωρισμού.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί αύξηση 0,7%. Την ίδια ώρα, η οικονομία της Ιαπωνίας που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, υπερέβη τις εκτιμήσεις για ετήσια άνοδο 2,5% το τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα διατηρεί επίσης τη δέσμευσή της να αγοράσει κρατικά ομόλογα με ετήσιο επιτόκιο στα 80 τρισ. γεν (705 δισ. δολάρια).
Η απόφαση έρχεται μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα πριν από περίπου μία εβδομάδα, για τρίτη φορά φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nhsia

Η παράταση ζητείται διότι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που επέβαλαν την παράτασή τους μέχρι 30/6/2018, καθώς οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς τα νησιά έχουν αυξηθεί

1780412

Δεκάδες κατασχέσεις στο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 - Στα Τελωνεία του Αεροδρομίου Αθηνών, Κήπων και Ευζώνων καταγράφηκαν 8 περιπτώσεις δεσμεύσεων με ποσά ίσα ή άνω των 50.000 ευρώ

εκπτωσεις

Θέματα τήρησης της νομοθεσίας, όπως εαν τηρείται στην περίοδο των προσφορών ο περιορισμός της πώλησης με χαμηλότερη τιμή μέχρι και του 50% των εμπορευμάτων, ή αν τηρείται διαφάνεια στις μειώσεις τιμών, ή αν προστατεύεται ο καταναλωτής, είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία ζητάει τη γνώμη των εμπόρων το υπουργείο μέσω ερωτηματολογίου

eurogroup_arthro2

Δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία για το χρέος σήμερα, είπε ο Σλοβάκος Κάζιμιρ - Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως «μόλις ολοκληρωθεί, (εννοεί το Ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό για το χρέος ξεκάθαρο και ισχυρό»

1
claus-reglin_main01

«Βόμβα» από τον επικεφαλής του ESM: Η Ελλάδα βρίσκεται 8 χρόνια σε Μνημόνιο γιατί το 2015 κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση - Το καλοκαίρι του 2015 το Grexit είχε γίνει μια πραγματική πιθανότητα - Βέτο Ρέγκλιγκ σε αυτόματες ελαφρύνσεις χρέους: «Έχετε πάρει ήδη ελάφρυνση 10 δισ. το χρόνο»!

8