Κομισιόν: 7,25 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Κομισιόν: 7,25 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Η βοήθεια αυτή στοχεύει στην υποστήριξη της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου για την ενίσχυση του εξοπλισμού πληροφορικής και της ομάδας διερμηνέων

Συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ για το προσφυγικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη χορήγηση επείγουσας βοήθειας ύψους 7,25 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ολοκλήρωσης για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ασύλου στην Ελλάδα. 

Η βοήθεια αυτή στοχεύει στην υποστήριξη της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου για την ενίσχυση του εξοπλισμού πληροφορικής και της ομάδας διερμηνέων, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού των περιφερειακών γραφείων ασύλου στα κεντρικά σημεία. 

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει επίσης τη συνέχιση της αποστολής αξιωματικών της αστυνομίας για ελέγχους ασφαλείας στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου στα νησιά. 

Η νέα χρηματοδότηση σήμερα συμπληρώνει την κοινοτική χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης που χορηγείται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2015 στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ολοκλήρωσης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) σε 378 εκατομμύρια ευρώ. 

Αυτό αντιστοιχεί στην συνεισφορά της ΕΕ ύψους 561 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων 2014-2020 από αυτά τα ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τσουρούκ που λένε και οι Γερμανοί οι 'φίλοι' μας.

Ας κρατήσουν και τα λεφτά τους και αν θέλουν να το παίξουν και εργοστασιάρχες που ψάχνουν φτηνά εργατικά χέρια, ας βάλουν απευθείας πτήσεις από Καμπούλ να φέρνουν στις χώρες τους τα γκασταρμπάιτερ. Μας κάναν απόπατο της Ευρώπης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_euro_arthro

Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με το ΔΝΤ τα... δεσμά της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια - Τι γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung για τη στάση που κράτησε ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τελευταίο Eurogroup - Γιατί ο Όλα Σολτς αρνείται συστηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

10
folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς

10