Οριακές κινήσεις στην Ευρώπη - Η πολιτική αβεβαιότητα επιστρέφει

Οριακές κινήσεις στην Ευρώπη - Η πολιτική αβεβαιότητα επιστρέφει

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν ήπια άνοδο λόγω και των  περιορισμένων επιπέδων ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά – απόρροια της χθεσινής αργίας στις ΗΠΑ για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές το πρωί, εν αναμονή νέων οικονομικών στοιχείων, την ώρα, ωστόσο, που η πολιτική αβεβαιότητα επιστρέφει στο προσκήνιο από δυο πλευρές αυτή τη φορά: τη Γερμανία, αλλά και την Ιρλανδία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν ήπια άνοδο λόγω και των  περιορισμένων επιπέδων ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά – απόρροια της χθεσινής αργίας στις ΗΠΑ για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με ήπιες διακυμάνσεις, λίγο νωρίτερα ενισχυόταν κατά 0,10%, στη συνέχεια πέρασε σε αρνητικό πρόσημο με πτώση αυτή την ώρα 0,04% ενώ οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν οριακές κινήσεις.

Νωρίτερα, ο FTSE100 -0,22%, o CAC40 -0,01%, o DAX -0,12%%, o FTSE MIB -0,04%, o IBEX35 +0,19%

Σήμερα στο μεταξύ αναμένονται στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία και για τις βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία.

Παράλληλα, οι επενδυτές εστιάζουν στις πολιτικές εξελίξεις σε Ιρλανδία και Γερμανία. Στο Δουβλίνο η κυβέρνηση φαίνεται πως αντιμετωπίζει ακόμα και την πιθανότητα να καταρρεύσει, μετά από αίτημα του κόμματος που υποστηρίζει τον πρωθυπουργό, για παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Στο Βερολίνο, συνεχίζεται η πολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες είναι αντιμέτωποι με πιέσεις ώσε να μπουν σε συνομιλίες με το CDU της Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, ώστε να αποφευχθούν νέες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ecb-new1

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατανομή ανά χώρα, αλλά εκτιμάται ότι 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν γερμανικά κρατικά ομόλογα, 33 δισεκατομμύρια ευρώ για γαλλικά κρατικά ομόλογα, 30 δισ. ευρώ για ιταλικά και 20 δισ. ευρώ για ισπανικά κρατικά ομόλογα», εκτιμά αναλυτής της Unicredit,

tsakalotos_ar

Αντί για επενδύσεις 4 δισ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσαν μόλις 2,5 δισ. ευρώ - Άλλο 1,5 δισ. από επιστροφές φόρων «κρύφτηκε» σαν πληρωμές από το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Ληξιποθέσμων του Δημοσίου

9