«Κακά μαντάτα» από την ΕΚΤ: Οι τράπεζες θα πρέπει να καλύπτουν το 100% των «κόκκινων δανείων»

«Κακά μαντάτα» από την ΕΚΤ: Οι τράπεζες θα πρέπει να καλύπτουν το 100% των «κόκκινων δανείων»

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τις τράπεζες της Ελλάδας και της Ιταλίας, που έχουν μεγάλο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων

«Σκληραίνει» το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να ζητήσει από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να εξοικονομήσουν κεφάλαια, για να καλύψουν το 100% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, όταν και θα υιοθετηθεί το διεθνές πρότυπο χρηματοοικονομικής αναφοράς 9 (IFRS 9), η ΕΚΤ θα δώσει στις τράπεζες περιθώριο δύο ετών, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα κεφάλαια αυτά και επτά χρόνια, για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα δάνεια» μέσω ρυθμίσεων, πωλήσεων και εκποιήσεων.

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί, σύμφωνα με το newmoney.gr, αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τις τράπεζες της Ελλάδας και της Ιταλίας, που έχουν μεγάλο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, τα νέα μέτρα δεν θα ισχύσουν για τα υπάρχοντα NPLs, που ανέρχονται περίπου στο ένα τρισ. στην ευρωζώνη, αλλά θα αποτρέψουν τη δημιουργία νέου χρέους.

«Η εφαρμογή αναχωμάτων (backstops) δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε απότομες κινήσεις, αλλά θα πρέπει μάλλον να εφαρμοστεί με σταδιακό τρόπο από τις τράπεζες, από τη στιγμή που εγγράφεται ένα μη εξυπηρετούμενο άνοιγμα, μέχρι τη στιγμή που θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος για προβλέψεις στο 100%» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο της ΕΚΤ.

Αυτή τη στιγμή, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σε θέση να καλύψουν το 45% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το α' τρίμηνο του 2018.

Το νέο πλαίσιο δεν θα είναι δεσμευτικό, ωστόσο οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσουν ικανοποιητικά τις όποιες αποκλίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

ΤΘ

Οι εταιρίες ή τέλος πάντων αυτές που απέμειναν, τι θα απογίνουν; Άμα πχ έχει μία εταιρία 20 χιλιάδες Ευρώ για μισθοδοσίες και άλλα τόσα για προμήθειες - λοιπά έξοδα τι θα πάθει; Θα της πάρουν τα χρήματα για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών; To bail in θα είναι η τελική βολή στον ι.τ. Αντί να κατασχέσουν τα ακίνητα όλων των 70-80 χιλιάδων επίορκων του δημοσίου από το 2000 και μετά, θα χτυπήσουν τον ιδιωτικό υπάλληλο ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Και εσείς φίλτατοι δημόσιοι κάφροι μην χαίρεστε γιατί μετά την διάλυση του ι.τ,έρχεται η σειρά σας!!!

EΠΕ

Πάμε για νέα επική συγχώνευση τραπεζών δηλαδή

Ώρα να πληρωσουν

και οι υπάλληλοι τραπεζων τα δάνεια τους. Ο τσαμπας μας τελείωσε.

Κυριάκος

Τα κόκκινα ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια και οι απλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις εισφορών, φόρων, τελών, προστίμων, λογαριασμών, μισθών, μεροκάματων, πρέπει να καταβάλλονται από ρευστοποίηση κινητών-ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, όπως είναι δευτερεύουσα κατοικία ή εξοχικό σπίτι ή κατάστημα ή ξενοδοχείο ή βιοτεχνία ή εργοστάσιο ή οικόπεδο ή αγρόκτημα ή αυτοκίνητο ή σκάφος ή καταθέσεις.

Σιγα μην σκίσεις το καλτσόν σου

Πάρε τα στοιχεία που έχεις στην τράπεζα σου και πήγαινε να υποστηρίξεις στο δικαστήριο τις διαταγές πληρωμής εις βάρος των δανειοληπτών, και να αποδείξεις ότι όντως οι τραπεζικές απαιτήσεις είναι πραγματικές. Από λόγια και φανφάρες χορτάσαμε, αποδείξεις και λογιστικό έλεγχο τραπεζικών οφειλών όμως δεν βλέπουμε. Λόγια παχιά, λόγια μεγάλα, απειλές και εκβιασμοί,με υφάκι χιλίων καρδιναλίων , αλλά αποδείξεις γιοκ. Άλλωστε οι δικηγόροι των τραπεζων ποιούν την νήσσαν μόλις ζητηθούν οι αναλυτικές χρεώσεις τόκων και εξόδων του δανείου, καμιά απόδειξη οφειλής, κοιτάν το ταβάνι, δεν είδα δεν άκουσα, δεν ξέρω λένε. Έλα εσύ λοιπόν λαλίστατε τραπεζοτσολιά να μας πεις και να μας αποδείξεις δικαστικά αυτά που γράφεις δημοσίως. Φέρε και τις αποδείξεις κατάθεσης και εξόφλησης των δικών σου δανειακών υποχρεώσεων να μας εξηγήσεις πως πρέπει να πράττουν οι δανειολήπτες!!!!!

Ζ

Με ζόμπι τράπεζες η οικονομία της χώρας, πάει από το κακό στο χειρότερο. Αν δεν ανακεφαλοποιηθουν και παραμείνουν στην ίδια κατάσταση μην περιμένετε έξοδο από την κρίση. Βέβαια ανακεφαλαιοποίηση μέσω ΕΕ, ούτε να το συζητάμε. Άρα bail in, και βλέπουμε. Το πιο αστείο βέβαια, είναι ένα άρθρο που διάβασα, το οποίο έλεγε ότι όταν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων και δεν υπάρχουν αγοραστές, η μια τράπεζα θα αγοράζει τα ακίνητα της άλλης, για να μην πέσουν στα τάρταρα οι τιμές.

ΟΡΓΗ

ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΗΜΑ ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOY ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ !ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !@

ΟΡΓΗ Χαιβανιων

ΛΑΜΟΓΙΟ με ΚΕΦΑΛΕΑ, τα δανεια τα εχουν ελληναραδες και ΕΣΥ θα τα πληρωσεις. ΚΛΟΠΕΣ κανουν αυτοι που δεν πληρωνουν, ξερεις εσυ, μπορει να εισαι και ενας απο αυτους.

ΙΔΙΩΤΗΣ

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 10 ΔΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ, ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗ 25% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΛΠ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ) ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΠ. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!

Ο Αδιαφθορος

Από το 1998 με την Βασιλεια -Ι (Accord 98) και μετεπειτα με την Βασιλεια ΙΙ-ΙΙΙ τα μη εξυπηρετουμενα δανεια είχαν 100% Credit Risk. Τωρα ξυπνησαν στις τραπεζες? Η τραπεζικη ομερτα (Μασονια) ομως στην Ελλαδα ειχε διαφορετικα σχεδια. Δεν εφαρμοζαν την Βασιλεια Ι-ΙΙ. Οποιος εκανε σωστα την δουλειά του στο Risk Management από το 1998 εως το 2005 εχανε την δουλεια του. Σχεδιο Σοφοκλης (Εμπορικη, Αγροτικη, κλπ τραπεζες) και ολη η τραπεζικη αλητεία με Treasures-Διευθυντες Διαθεσιμων, και Διευθυντες Δανειων και Οικονομικους Διευθυντες Τραπεζων υποχείρια της Εβραικης Μασονικης Τραπεζικης αλητειας. Δανεισαν τον κοσμο με τρελα, εδωσαν δανεια στα κομματα και στους ημετερους που τωρα το παιζουν εφοπλιστες (τα καραβια τα αγορασαν απο τον μισθο τους με μεγαλη αποταμιευση). Τον Στεφανο Τσιπα τον φυμωσαν. Ο νομοθετης της Σπαρτης αφου εβαλε δακτυλιο για το παχος, κανει διακοπες στην Σκιαθο και σε ολα τα καζινα. Το γυναικακη κανει ιπασσια στο Οασης μαζι με τους Αγγλους........Η αλητεια του Παπαγου..... Θα ερθει η ωρα της Νεμεσις. Τωρα χορευουν. Σε λιγο θα αυτοκαθαριζονται. Τωρα λοπον που εφαρμοζετε η Βασιλεια και η ΕΚΤ μαζι με την FED φτιαχνουν τα πραγματα οπως πρεπει, τα ποντικια κρυφτηκαν (ετσι νομιζουν). Η καθαρση στις τραπεζες θα ειναι επωδυνη. Ο κοσμος θα τους τσακισει. Ειναι θεμα χρονου. Οι τραπεζες θα παψουν να ειναι κρατος εν κρατη. Θα υπηρετησουν τον ανθρωπο και τις επιχειρησεις με τον σωστο τροπο! Τα λαμογια θα εξαφανιστουν! Εχουν γνωση οι φυλακες.........

Ο τυφλας

Μεθυσμενος η μαστουρομενος;

Τροικανος

Ειναι μια μεταρρυθμιση που πρεπει να ειχε γινει εδω και καιρο και αργουσε αδικαιολογητα. Τα κοκκινα δανεια πρεπει να καλυφθουν απο τις καταθεσεις. Εχει συμφωνηθει με την τροικα το bai in και ολο και καθυστερουμε. Δεν μπορει η Γερμανια να πληρωνει τα κοκκινα δανεια του καθε "λαμογο επιχειρηματια" στο Ελλαδισταν που την παρασκευη χρεωνοταν και το Σαββατο τα ετρωγε στα μπουζουκια ενω τη δευτερα πηγαινε την εταιρια του σε εκκαθαριση με σκοπο τι αλλο την αλλαγη του ΑΡΜΑΕ της εταιριας του. Τα ψεμματα τελειωσαν κυριε Τσιπρα.

Ναι αλλα

Το βρισκεις λογικο οποιος αποταμιευε και δεν τα ετρωγε στα μπουζουκια να πρεπει να χασει μερος η και ολα του τα λεφτα επειδη η τραπεζα τα εδωσε σε καθε λογης αχρηστο χωρις καμια εγγυηση?

Ενεργός πολίτης

Πάμε δηλαδή ολοταχώς καί γιά νέα ανακεφαλαιοποίηση ; Αυτό θά είναι όντως σαξές στόρι κ.πρωθυπουργέ!

Theodore

Εχουν τη γνώμη ότι λιγότερο θα πληγούν πολιτικά από το χάσιμο των καταθέσεων,παρά από την είσπραξη των δανείων και τους πλειστηριασμούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypourgio_anaptixis

Ο όρος προέβλεπε την μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο της αναπροσαρμογής

4113237

Στην οικονομική ανάλυσή της η τράπεζα σημειώνει ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την ταχύτερη υιοθέτηση ενός φιλικότερου προς την ανάπτυξη μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής