Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου: Αγωνία για τις τράπεζες

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου: Αγωνία για τις τράπεζες

Στο ενδεχόμενο επανάληψης των πιέσεων υπάρχει κίνδυνος η κρίση να «ξεφύγει» - Ανησυχία στις αγορές, αβεβαιότητα για τις τράπεζες στην Ελλάδα, «βλέπουν» διεθνή οικονομικά πρακτορεία

Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου μετά τις χθεσινές μαζικές ρευστοποιήσεις
που οδήγησαν τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε πτώση 21,74%. Υπουργείο Οικονομίας, Εποπτικές αρχές και οι τράπεζες περιμένουν την πορεία του Χρηματιστηρίου με αγωνία και μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στο ενδεχόμενο επανάληψης των πιέσεων υπάρχει  ο κίνδυνος η κρίση να ξεφύγει από τα όρια του χρηματιστηριακού πανικού και να λάβει συστημικά χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε σχετικά πως η τράπεζα «δεν αναμένει να υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της κατάσταση ως αποτέλεσμα του διενεργούμενου από την Τράπεζα της Ελλάδος εποπτικού ελέγχου σε σχέση με παλαιότερα θέματα συμμόρφωσης προς το εποπτικό πλαίσιο και τις εσωτερικές διαδικασίες». Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την Τράπεζα, λόγω της ευρύτερης σύγχυσης που είχε δημιουργηθεί εδώ και αρκετό διάστημα για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και γενικότερα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, σε συνδυασμό με τα θέματα κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει το ΔΝΤ για τις τράπεζες, ο εποπτικός έλεγχος στην Πειραιώς πυροδότησε ξεπούλημα των μετοχών. Χθες Τετάρτη, η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε κατά 21,74% και έκλεισε στα 2,70 ευρώ.

Σε μεγάλο βαθμό, η πτώση ήταν αυτοτροφοδοτούμενη, καθώς μετά την αρχική υποχώρηση στη μετοχή της Πειραιώς ενεργοποιήθηκαν stop loss, δηλαδή όρια που έχουν τεθεί σε επαγγελματικά χαρτοφυλάκια και αυτοματοποιημένα προχωρούν σε πωλήσεις για να περιορίσουν τη ζημία στην περίπτωση που μια μετοχή υποχωρήσει πέρα από ένα σημείο. Δεδομένου ότι πρόκειται για τραπεζική μετοχή που περιλαμβάνεται  σε πολλά θεσμικά χαρτοφυλάκια, η ενεργοποίηση των stop loss δημιούργησε χαρακτηριστικά πανικού στις πωλήσεις καθώς η μια εντολή πώλησης συσσωρεύονταν πάνω στην άλλη.

Όπως ανέφεραν τραπεζίτες είναι αναγκαίο από σήμερα να υπάρξει σταθεροποίηση γιατί η χρηματιστηριακή αναταραχή εκδηλώνεται σε μια ευαίσθητη  περίοδο για τις τράπεζες όπου κρίσιμα θεσμικά θέματα είναι ανοικτά. Η ηρεμία πρέπει να επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν, γιατί μια χρηματιστηριακή κρίση στον τραπεζικό τομέα είναι εξ ορισμού επικίνδυνη και καταστρέφει τις προσπάθειες να οικοδομηθεί θετικό κλίμα στην οικονομία.  

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Αρειμάνιος

Καμια ανησυχία, όσο δουλεύουν τα στιβαρά μπράτσα και τα κοφτερά μυαλά των εξαιρετικών συντρόφων της αριστερής κυβέρνησης μας. Ειναι αποδεδειγμένο άλλωστε. Γερά σύντροφοι, ΚΕΡΔΑΜΕ!!!

Δημοσσθένης

Οι τράπεζες θα σωθούν όταν σταματήσουν να δίνουν δάνεια αγύριστα σε αναξιόπιστους επιχειρηματίες και αφερέγγυους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν παύσουν να έχουν ακαταλόγιστο-ασυλία-ατιμωρησία οι δανειοδότες τραπεζικοί υπάλληλοι, όταν ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στο ενιαίο μισθολόγιο υπουργείων-περιφερειών-δήμων, όταν εισπράξουν οι τράπεζες τα δισεκατομμύρια των δανείων που χορήγησαν από τις περιουσίες των οφειλετών της πραγματικής οικονομίας της αγοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Φουντας. .!!!!

Βλακας δεν ήταν ο Σαλλας να δώσει την εισηγμενη Πειραιώς και να πάρει την εξωχρηματιστηριακη Παγκρητια. ..Με την πολιτική που ακολουθεί το κράτος και με 0 ανάπτυξη κάθε μέρα και χειρότερα θα ναι για τις τράπεζες. .Έχουν βαλτώσει όλοι. ..

Κρεμάστε τους τραπεζίτες (όχι τις τράπεζες)

Καρατομήστε τους τραπεζίτες! Χαρίστε τα δάνεια σε όσους δεν έχουν να δώσουν να πάρει ανάσα η αγορά. Οι διαγραφές μη ενυπόθηκων δανείων δεν έχουν καμμία επίπτωση στους δείκτες φερεγγυότητας των τραπεζών γιατί από την αρχή έχουν βαθμολογηθεί με μηδέν - κουλούρα, τα έχουν ήδη στις "κρυφές επισφάλειες" και από τα περισσότερα έχουν εισπράξει πολλαπλάσιους τόκους. Σβήστε τα και όποιος θέλει πλέον δάνειο να τηρούνται αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας. Τα παρουσιάζουν σύνθετα τα πράγματα ενώ δεν είναι.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ...

αριστερά για πίτες και μαύρα λουκάνικα

.... η ανάπτυξη έρχεται, σύντομα θα κολυμπάτε στα δισεκατομμύρια (δραχμές πεταινες).....

nik the greek

Να φουνταρουν οι κωλοτραπεζες,που ταχα βοηθανε τον κοσμο με τα δανεια !δεν ειπα να τα χαρισουν,αλλα πας για διακανονισμο ,και φευγεις με διπλασιο χρεος!

ΣΑΡΑΦΗΔΕΣ

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ελληνικές Τράπεζες. Όλοι γνωρίζουν ότι λειτούργησαν (και λειτουργούν) με υποδειγματικό τρόπο, με εκπληκτική διαφάνεια, με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια δανεισμού, με εντιμότατους συνεργάτες (εσωτερικόύς και, κυρίως, εξωτερικούς) καθώς και με αναπτυξιακό ρόλο στην εθνική μας οικονομία, την οποία, ιδίως τα τελευταία χρόνια, κατάφεραν να απογειώσουν !!! Μπράβο τους !!!

kkk

ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΝΟΥΝ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ, CAPITAL CONTROLS, ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ. ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ web

Aρενιος

Δεν ανησυχώ...Έχουμε κυβέρνηση βράχο και πρωθυπουργό λεβέντη..

Μπιπ μπιιιιπ τζζιιιτ μπιιιπ

Ουφο καλεί Αλέξη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ERT_Mundial2018

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

20
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

15
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8