Αγορές: Απώλειες στην Ασία μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από Κίνα

Αγορές: Απώλειες στην Ασία μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από Κίνα

Στα ταμπλό ο Nikkei  υποχώρησε κατά 0,29% μετά από ένα τριήμερο κερδών

Πτώση σημειώθηκε σήμερα στους περισσότερους ασιατικούς δείκτες μετά τη δημοσιοποίηση των κινεζικών στοιχείων που υπολείπονται των εκτιμήσεων. Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά επιτόκια, μετά τις δηλώσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Στα ταμπλό ο Nikkei  υποχώρησε κατά 0,29% μετά από ένα τριήμερο κερδών.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,74%, καθώς τα κέρδη στους δεικτοβαρείς τίτλους του κλάδου τεχνολογίας αντιστάθμισαν τις απώλειες στις μετοχές του μεταποιητικού κλάδου, του λιανεμπορίου και του πετρελαίου.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,10%, ενώ ο υποδείκτης πρώτων υλών σημείωσε απώλειες 1,11%.

Ο  Hang Seng  στο Χονγκ Κονγκ με πτώση 0,48%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο  Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,47%.

Η πτώση των δεικτών ήταν απόρροια σειράς μακροοικονομικών στοιχείων στην Κίνα που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς. Η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σημείωσε  αύξηση 6% απογοητεύοντας τους αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters και τοποθετούσαν την αύξηση στο 6,6%. Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 7.8% την περίοδο Ιανουαρίου -Αυγούστου έναντι πρόβλεψης για αύξηση 8,2%. 

Και οι λιανικές πωλήσεις υπολείπονται των προβλέψεων, καθώς σημείωσαν άνοδο 10,1% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, έναντι εκτίμησης αναλυτών του Reuters για άνοδο 10,5%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oil22

Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό να ενισχυθεί 4,7% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 68,71 δολαρίων το βαρέλι

eurogroup_epimikunsi_arthro

Την Τεχνική Συμφωνία με τα νέα μέτρα μετά το Μνημόνιο δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αυξήσεις φόρων με μείωση αφορολόγητου και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και για αγρότες

7