ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν τον Αύγουστο οι απολύσεις - Στο ναδίρ η πλήρης απασχόληση

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν τον Αύγουστο οι απολύσεις - Στο ναδίρ η πλήρης απασχόληση

Κυριάρχησαν κατά 54,48% οι ευέλικτες προσλήψεις τον Αύγουστο - Βρούτσης: Εδώ και τρία χρόνια με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται η γενιά των 360 ευρώ

Αρνητική εικόνα εμφάνισαν Αύγουστο μήνα -στο peak της τουριστικής περιόδου- οι ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ διαπιστώνεται αύξηση των προσλήψεων κατά 15.918 άτομα (164.513 προσλήψεις από 148.595 που ήταν πέρσι). Όμως την ίδια στιγμή αυξήθηκαν κατά 14.192 και οι απολύσεις, φτάνοντας φέτος τις 178.915, από 164.723 τον Αύγουστο του 2016. 

Και το μήνα Αύγουστο στις προσλήψεις κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Οι νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, που υπογράφηκαν τον Αύγουστο φτάνουν μόλις το 45,52% του συνόλου (74.886). Αυτό σημαίνει ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν το 54,48% των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο ανήλθαν στις 65.955 ή 40,09% και οι προσλήψεις εκ περιτροπής εργασίας έφτασαν τις 23.652 ή 14,39%.
  
Το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου διατηρείται το θετικό πρόσημο.

Καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά 248.743 θέσεις εργασίας, αριθμός που είναι υψηλότερος κατά 10.926, συγκριτικά με τις 237.817 που ήταν πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με τα στοιχεία του Αυγούστου 2017 της ΕΡΓΑΝΗ, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζει ότι τα στοιχεία εδώ και τρία χρόνια, με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι η «ψαλίδα» υπέρ της μερικής απασχόλησης διευρύνεται συνεχώς.

«Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης διευρύνονται και μαζί τους διευρύνεται η γενιά των 360 ευρώ», υποστηρίζει


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βούρτση:

«Η ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου 2017, διαψεύδει τους κυβερνητικούς "πανηγυρισμούς" για μείωση της ανεργίας και αύξηση των μισθών.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιβεβαιώνουν ότι η "ασθενική" αποκλιμάκωση της ανεργίας, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε συνδυάζεται με βελτίωση των μισθών. Αντίθετα, δημιουργείται μια νέα γενιά φτωχών εργαζομένων των 360 ευρώ, που συνεχώς αυξάνεται.

H αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί και συντελείται με λάθος και επικίνδυνο τρόπο.

Γίνεται με μείωση μισθών, με μερική απασχόληση, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο του 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 54,48%, ενώ η πλήρης απασχόληση υποχώρησε περαιτέρω στο 45,52%!

Επίδοση χειρότερη και από εκείνη του Ιουλίου 2017.

Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο μηνός Αυγούστου εμφανίζεται αρνητικό (-14.402), επιβεβαιώνοντας ότι η δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης.

Επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας να γίνει γρήγορα, με πλήρη απασχόληση, με ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, ούτε με την εκδίωξη επενδύσεων»,
καταλήγει η ανακοίνωση του Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

εργοδοτης

ζητουνται ανεργες ή χαμηλόμισθες συριζοπουλες, αβαδιστο εισοδημα - πληρη εχεμυθεια, ευχαριστο περιβαλλον. Λεπτομέρειες κατά τον δοκιμαστικο τρομπονισμο - διαθετω κ ποδηλατοπαρκινγκ.

Μη μιλάτε μόνο για τον Ιδιωτικό τομέα

Είμαι εργοδότης του ιδιωτικού και σας λέω ότι αν έκανα τα μισά απο όσα κάνει το κράτος στους μη μόνιμους υπαλλήλους (αυτοί είναι τα μόνα παιδιά του) θα με είχαν βάλει στη φυλακή. Ρωτήστε όσους είναι με διάφορα ΕΣΠΑ πόσες ώρες δουλεύουν, πόσο παίρνουν και κάθε πότε τα παίρνουν. Γνωρίζω περιπτώσεις απο τον περίγυρο μου ανθρώπων που είναι νέοι επιστήμονες (με κάλο στο μυαλό βέβαια αφού επιμένουν να μένουν Ελλάδα) οι οποίοι απασχολούντια με ΕΣΠΑ όπου παίρνουν 400 ευρώ/μήνα!!!!!! και δουλεύουν 10 και 12 ώρες την ημέρα, αφού οι μόνιμοι καθηγητάδες τους χώνουν και τις δουλειές τους. Φυσικά μ' αρέσει που αυτές τις τακτικές τις συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση η ΑΡΙΣΤΕΡΗ μας κυβέρνηση που τόσο κόπτεται για τον κοσμάκη. Τέτοια κοροιδία αν την κάνει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα θα πάει μέσα, ασε τις ΚΑΤΑΡΕΣ που θα φάει! Φυσικά φταίνε οι νέοι και οι οικογένειες τους που κάθονται εδώ και εξυπηρετούν αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κράτος.

Σαλονικιος

Με αφορμή τα όσα γράφεις φίλε, μου ήρθαν στο μυαλό οι προ ολίγων εβδομάδων δηλωσεις του Κώστα Καζακου περί ανθεληνισμου, όλων όσοι από τους νέους επιστήμονες επιλέγουν τη φυγή στο εξωτερικό. Μόνο οι πεθαμένοι δεν είχαν σηκωθεί να τον κακοχαρακτηρισουν για εκείνες τις δηλώσεις, με τις οποίες ουσιαστικά εσύ έρχεσαι να ταυτιστείς, χαρακτηριζοντας ως προβληματικους διανοητικά, εκείνους τους νεους που επιμένουν να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα τους. Αν παρουμε ως λογική και απολύτως επικρατουσα τη δική σου άποψη και όλοι οι νέοι επιστήμονες μετακομίσουν στο εξωτερικό, τότε σε μερικά χρόνια θα μιλούσαμε για μια χώρα φάντασμα, κατ' εύημισμον ελληνική, μια χώρα γηρασμενων πολιτων, με επιστημονικό δυναμικό από χώρες, είτε της υποσαχαριας Αφρικής, είτε από χώρες ισλαμικών εθνοτητων με νωπό τα σημάδια των πολέμων τους. Δεν έχω τίποτε με τους επιστήμονες αυτούς, που κατά βάθος τιμώ, σκέψου όμως τον αντίκτυπο που θα χει η μαζική επέλαση αυτών των επιστημόνων σε μια χώρα που θα ονομάζεται Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είναι. Αλλοιώνονται με τον τρόπο αυτο τα κοινωνικά και επιστημονικά χαρακτηριστικα αυτού του τόπου; Ναι η οχι; Δημιουργούνται ανισότητες και αυστηροποιημενοι κανόνες μεταξύ εθνοτητων με διαφορετική νοοτροπία, σκέψη, κουλτούρα, θρησκεία, ιδεοληψία; Αν όχι, περιμένω με ενδιαφερον την τεκμηριωμενη άποψη σου.

Γεια σου ρε φιλέλληνα

Τράβα πιες ένα φραπέ τώρα. Γιατί νομίζεις, άλλωστε, ότι προτιμάς να μείνεις στο μπ.... που λέγεται ελλάδα.

Ελπίδα Συριζοπουλου

Με Σύριζα κυβερνήση με μόνιμα capital controls,με υπερφορους,με Καρανικες να βρίζουν επενδυτές κτλπ τι περιμένατε προσλήψεις; Απολύσεις,δουλίτσες part time και μισθοί 100,200 κ 300ευρω....Αυτή είναι η αριστερή πραγματικότητα

40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ

@Ελπίδα Συριζοπουλου14/09/201709:41 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΕ ΦΕΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΥΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π.

Ξένη

Με την αριστερά της προόδου ο μισθός θα καταντήσει κάτι σαν το αντίδωρο, ειναι σαφώς μικρότερος απο το κρατικό επίδομα που μοιράζει ο Τσίπρας στους λαθρομετανάστες.

VG

Κάποιοι έσκουζαν για τη γενιά των 700 ευρώ...

Sklavopazaro.gr

Νέες και νέοι σε καλή κατάσταση, για κάθε είδους εργασία. Υποχρέωση σας μόνο σίτιση και στέγη. Ευκαιρίες... Ισχύουν κουπόνια όλων των εταιρειών.

Z

Μισθοί Βαλκανίων, κόστος ζωής Ελβετίας. Θέλετε και ευρώ τρομάρα σας. Το πιο ισχυρό νόμισμα στην πιο άθλια και χειραγωγημένη οικονομία. Στον Σόιμπλε πρέπει να στήσουμε άγαλμα, οχι γιατί μας κράτησε στο ευρώ, αλλά γιατί ήθελε να μας βγάλει εκτός, ώστε να μπορέσει να συνέλθει η οικονομία μας και μετά βλέπαμε. Αλλά αφού έγιναν τα πράγματα έτσι όπως έγιναν, διώξτε τα παιδιά σας να σωθούν και να σώσουν και εσάς.

να

φανταστειτε οτι καποτε ο αλεκσης ειχε ως σημαια αντιπολιτευσης την γενια των 700 ευρω.

ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

@να14/09/201709:32 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ.

@@@

Ευθύνες γι'αυτήν την κατάσταση φέρουν όλες οι κηβερνησεις των τελευταιων 20 και ετών!!! Οι γενιά των 350 ευρώ δεν είναι κάτι καινούργιο! Τώρα το ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο είναι για να γράφονται απλός ,τίποτα άλλο! !!

χα χα

Δεν ήθελες να σε ξελασπώσει ο Χαρδούβελης. Μου ήθελες ρήξη και αριστεριλίκια. Πλήρωνε τώρα

@

Πες τα ρε φίλε!!! Λυσσαξανε οι αριστερατζες με το mail Χαρδουβελη που έκανε λόγο για πιθανές μειώσεις συντάξεων της τάξης του 10% σε ορίζοντα δεκαετίας και ψήφισαν τον λαοπλανο Αλέξη και την παρέα του για άμεση κατάργηση συντάξεων, μείωση της τάξης του 30-40% αμεσα και μισθούς των 200-300 ευρώ

@

Η γενιά των 350 και των 200 ευρώ είναι γέννημα θρέμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς.Οι άλλοι είχαν φτιαξει την γενιά των 700ευρω

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

komision

Το τέλος της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τη Γαλλία σηματοδοτεί, κατά τον Πιερ Μοσκοβισί την έξοδο από την κρίση και την ομαλοποίηση της οικονομίας στην Ευρώπη - «αξιόπιστη απάντηση στη μείωση του χρέους της Ιταλίας» ζητά η Επιτροπή