Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στις αποφάσεις της ΕΚΤ

Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στις αποφάσεις της ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 στο άνοιγμα με οριακή άνοδο 0,02% και τους περισσότερους κλάδους με μεικτά πρόσημα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες εν αναμονή της αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει, ενώ με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένονται και οι  δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,  για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 στο άνοιγμα με οριακή άνοδο 0,02% και τους περισσότερους κλάδους με μεικτά πρόσημα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE00 με άνοδο 0,04%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,14% και ο ισπανικός IBEX 35 με άνοδο 0,08%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας σημειώνει χαμηλές επιδόσεις, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Νορβηγίας, Nordea, ότι θα μεταφέρει την έδρα της στη Φινλανδία και ότι θα απομακρυνθεί από τη Σουηδία με στόχο να μειώσει τα κόστη που της επιβάλουν οι εγχώριες ρυθμιστικές αρχές. Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στην προσπάθεια της Σουηδίας να γίνει τραπεζικός κόμβος. Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε πτώση2%.

Η βρετανική Capita σημείωσε απώλειες 5% μετά την ανακοίνωση μείωσης των υφιστάμενων λειτουργικών κερδών για το 2016, ενώ παράλληλα βρίσκεται προς αναζήτηση νέου CEO.

Πτώση γύρω στο 6% για τη μετοχή της  Wendel μετά την ανακοίνωση της γαλλικής επενδυτικής εταιρείας ότι ο πρόεδρος του ΔΣ, Frederic Lemoine, αποχωρεί στα τέλη του 2017.

Σήμερα, στο μεταξύ, συνεδριάζει η ΕΚΤ με τους αναλυτές αν αναφέρουν πως, αν και  δεν περιμένουν αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας, ωστόσο οι δηλώσεις του Ντράγκι θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των επενδυτών για ενδείξεις σε σχέση με τις προθέσεις της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες για σταδιακή μείωση του προγράμματος QE. Εξάλλου, ο ίδιος ο Ντράγκι είχε δηλώσει το καλοκαίρι ότι  η συζήτηση για το μέλλον του προγράμματος αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο.

Το θετικό κλίμα διαμορφώνει και η χθεσινή συμφωνία του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για την τρίμηνη παράταση του ανώτατου ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα συμβεί στάση πληρωμών προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

116
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

145
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

syntaksiouxoi_main02

Λιγότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει βλέπουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι - Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%

230