Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στις αποφάσεις της ΕΚΤ

Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στις αποφάσεις της ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 στο άνοιγμα με οριακή άνοδο 0,02% και τους περισσότερους κλάδους με μεικτά πρόσημα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες εν αναμονή της αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει, ενώ με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένονται και οι  δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,  για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 στο άνοιγμα με οριακή άνοδο 0,02% και τους περισσότερους κλάδους με μεικτά πρόσημα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE00 με άνοδο 0,04%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,14% και ο ισπανικός IBEX 35 με άνοδο 0,08%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας σημειώνει χαμηλές επιδόσεις, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Νορβηγίας, Nordea, ότι θα μεταφέρει την έδρα της στη Φινλανδία και ότι θα απομακρυνθεί από τη Σουηδία με στόχο να μειώσει τα κόστη που της επιβάλουν οι εγχώριες ρυθμιστικές αρχές. Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στην προσπάθεια της Σουηδίας να γίνει τραπεζικός κόμβος. Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε πτώση2%.

Η βρετανική Capita σημείωσε απώλειες 5% μετά την ανακοίνωση μείωσης των υφιστάμενων λειτουργικών κερδών για το 2016, ενώ παράλληλα βρίσκεται προς αναζήτηση νέου CEO.

Πτώση γύρω στο 6% για τη μετοχή της  Wendel μετά την ανακοίνωση της γαλλικής επενδυτικής εταιρείας ότι ο πρόεδρος του ΔΣ, Frederic Lemoine, αποχωρεί στα τέλη του 2017.

Σήμερα, στο μεταξύ, συνεδριάζει η ΕΚΤ με τους αναλυτές αν αναφέρουν πως, αν και  δεν περιμένουν αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας, ωστόσο οι δηλώσεις του Ντράγκι θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των επενδυτών για ενδείξεις σε σχέση με τις προθέσεις της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες για σταδιακή μείωση του προγράμματος QE. Εξάλλου, ο ίδιος ο Ντράγκι είχε δηλώσει το καλοκαίρι ότι  η συζήτηση για το μέλλον του προγράμματος αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο.

Το θετικό κλίμα διαμορφώνει και η χθεσινή συμφωνία του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για την τρίμηνη παράταση του ανώτατου ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα συμβεί στάση πληρωμών προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

O διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο ειδικός σε θέματα φορολογικού δικαίου Γιώργος Μυλωνογιάννης

Σε εξέλιξη το 5ο Athens Law Forum on Taxation-  Κύριοι ομιλητές  ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στυλιανός Πέτσας, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο ειδικός σε θέματα φορολογικού δικαίου Γιώργος Μυλωνογιάννης

connection

Παρά τους πρόσφατους πανηγυρισμούς της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να οριστικοποιηθεί κάποια τελική συμφωνία, με το χρόνο να γράφει ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου.

dhmosi

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία για 60 έτη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, του μεγαλύτερου logistics hub της χώρας, προς τη Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Α.Ε., που είναι κοινοπραξία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. (80%) και της Goldair Cargo (20%).

ITALIAN-ECONOMY

Σε άλλο μήκος κύματος κινείται η Süddeutsche Zeitung, η οποία στηλιτεύει τη στάση που τηρεί στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού η γερμανική κυβέρνηση, που θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα για την Ιταλία είναι το δημόσιο χρέος της