Σε άνοδο το πετρέλαιο, σε πτώση ο χρυσός

Σε άνοδο το πετρέλαιο, σε πτώση ο χρυσός

Στα 47,55 δολάρια το βαρέλι ο «μαύρος χρυσός» - Στα 1.388 δολάρια η ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η άνοδος του πετρελαίου, καθώς ανακάμπτει η ζήτηση για το αργό από τα διυλιστήρια του Τέξας.

Το συμβόλαιο αργού για παράδοση Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1% στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent ενισχύθηκε κατά 1,54% στα 54,2 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει το όριο χρέους και να παρατείνει την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Η τιμή του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,45% ή 6 δολάρια, στα 1.338 δολάρια η ουγγιά.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε από τα υψηλά ενός έτους μετά το ριμπάουντ του δολαρίου.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή του ασημιού υποχώρησε κατά 0,01% στα 17,94 δολάρια η ουγγιά, η τιμή της πλατίνας υποχώρησε κατά 0,23% στα 1.006 δολάρια και ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 1% στα 3,16 δολάρια.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παναγιώτης

Τι λέτε ; μάλλον προβλέπεται παγκόσμια ανάπτυξη. Εκτός βέβαια της Ελλάδας, Βενεζουέλας, Κούβας και βόρειας Κορέας, χώρες δηλαδή με τριτοκοσμικές κυβερνήσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gises

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν έως το τέλος του Α' Τριμήνου του 2019 - Σταθερές αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων και στον τομέα του Εμπορίου -  Aποδυναμώνονται δύο τομείς, κατά 12 και 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών

20d2182036aedea76dcbc0451a11c3f3_XL

Τριήμερη επίσκεψη στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι Χαλκιδικής προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος από τις 18 έως και τις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας ελέγχους στη θέση Κοκκινόλακας και στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Ολυμπιάδα, με σκοπό να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα έγκρισης του συμπληρωματικού προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης.

1b66ed6ceb05e4e31ba6e0b01fe0b6e5_XL

Χαμηλότερο του αναμενόμενου ήταν το ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια παραχώρηση του πρώην Esperia Palace στην οδό Σταδίου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που «τρέχει» το υπουργείο Εργασίας και ειδικά ο ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση μεγάλων, κενών ακινήτων ασφαλιστικών ταμείων στο κέντρο της Αθήνας.