Έρευνα: Προσλαμβάνουν και αυξάνουν μισθούς 4 στις 10 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

Έρευνα: Προσλαμβάνουν και αυξάνουν μισθούς 4 στις 10 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

Οι τάσεις της απασχόλησης

Success story βλέπει για το 2017-2018 η ετήσια έρευνα αμοιβών και παροχών της MERCER για την ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις απαντήσεις: 

-το 62% των 168 κορυφαίων εταιρειών στην Ελλάδα προχώρησε σε αύξηση μισθού κατά 1,7%

-το 35% των εταιρειών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του ανθρώπινου της δυναμικού μέσα στο 2017

-το 65% των εταιρειών Υψηλής Τεχνολογίας πρωταγωνιστής δημιουργίας θέσεων εργασίας το 2017

-μόνο το 15% των εταιρειών προτίθεται να καλύψει την επιπλέον φορολόγηση που προκύπτει στα στελέχη διοίκησης για την παροχή του εταιρικού αυτοκινήτου.

Τα αποτελέσματα που γνωστοποίησε η ΜΕRCER ηγέτιδα εταιρεία διεθνώς στους τομείς του ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης ταλέντου, σε συνεργασία με την BETTER FUTURE, αντανακλούν τις επιλογές των 168 μεγαλύτερων εταιρειών με πλήρη δραστηριότητα στην Ελλάδα, αναφορικά με τις προσπάθειες τους να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα διαρκώς αυξανόμενα δομικά προβλήματα της οικονομίας μας με προεξέχον την υπερβολική έμμεση και άμεση φορολογία παράλληλα με την έλλειψη σταθερού χρηματο-οικονομικού περιβάλλοντος, οι επιχειρήσεις την τρέχουσα χρονιά είχαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά σύνθετες διεθνείς αλλαγές όπως η αβεβαιότητα του Brexit και η αύξηση του λαϊκισμού με την συνεπακόλουθη πολιτική αστάθεια.

Την ίδια όμως στιγμή εξίσου ξεκάθαρο πλέον είναι, ότι οι εργοδότες έχουν συνειδητοποιήσει πως η ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των όποιων αναπτυξιακών προοπτικών των επιχειρήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζει η οικονομία μας, κάτι που θα μας οδηγήσει τελικά και στον πολυπόθητο δρόμο της οικονομικής μεγέθυνσης, της ασφάλειας και της κοινωνικής προόδου και συνοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (2)

x

....Πιο συγκεκριμένα, το 35% των εταιρειών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του ανθρώπινου τους δυναμικού μέσα στο 2017 . δηλαδη θα προσλαβουν κοσμο λιγο πριν τις γιορτες του νεου ετους και μετα θα τους α(μ)πολυσουν

Χαχαχαχαχαχα

Τα έχετε χαμένα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos

«Η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος

8