Οι γεωπολιτικές εντάσεις «έριξαν» τη Wall Street

Οι γεωπολιτικές εντάσεις «έριξαν» τη Wall Street

Η επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου υδρογόνου από τη Β. Κορέα αυξάνει την αβεβαιότητα στην αγορά της Νέας Υόρκης

Σε αρνητικό έδαφος παρέσυραν τους αμερικανικούς δείκτες, οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Δύσης και Βορείου Κορέας, μετά την εκτόξευση πυραύλου στην κορεατική χερσόνησο το σαββατοκύριακο. 

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποώρησε κατά 1,06% στις 21.753 μονάδες, με την United Technologies και την Goldman Sachs να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Η United Technologies υποχώρησε μετά την ανακοίνωση mega εξαγοράς, ύψους 30 δισ. δολ. της Rockwell Collins.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,75% στις 2.457 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να «οδηγούν» τις απώλειες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση κατά 0,93% στις 6.375 μονάδες, με «οδηγό» τις μετοχές των Facebook, Amazon και Alphabet.

«Η επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου υδρογόνου από τη Β. Κορέα το σαββατοκύριακο αυξάνει την αβεβαιότητα. Η αίσθησή μας είναι ότι αν πρόκειται να ξεκινήσει μια καθοδική τάση στην αγορά, αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα» σχολιάζει ο Τζεφ Σάουτ, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Raymond James.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

116
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

145
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

syntaksiouxoi_main02

Λιγότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει βλέπουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι - Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%

230