Οι γεωπολιτικές εντάσεις «έριξαν» τη Wall Street

Οι γεωπολιτικές εντάσεις «έριξαν» τη Wall Street

Η επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου υδρογόνου από τη Β. Κορέα αυξάνει την αβεβαιότητα στην αγορά της Νέας Υόρκης

Σε αρνητικό έδαφος παρέσυραν τους αμερικανικούς δείκτες, οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Δύσης και Βορείου Κορέας, μετά την εκτόξευση πυραύλου στην κορεατική χερσόνησο το σαββατοκύριακο. 

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποώρησε κατά 1,06% στις 21.753 μονάδες, με την United Technologies και την Goldman Sachs να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Η United Technologies υποχώρησε μετά την ανακοίνωση mega εξαγοράς, ύψους 30 δισ. δολ. της Rockwell Collins.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,75% στις 2.457 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να «οδηγούν» τις απώλειες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση κατά 0,93% στις 6.375 μονάδες, με «οδηγό» τις μετοχές των Facebook, Amazon και Alphabet.

«Η επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου υδρογόνου από τη Β. Κορέα το σαββατοκύριακο αυξάνει την αβεβαιότητα. Η αίσθησή μας είναι ότι αν πρόκειται να ξεκινήσει μια καθοδική τάση στην αγορά, αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα» σχολιάζει ο Τζεφ Σάουτ, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Raymond James.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

otio

«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού», τόνισε, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους

5