Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές κατοικίες στην Ελλάδα: Ποια περιοχή είναι η ακριβότερη

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές κατοικίες στην Ελλάδα: Ποια περιοχή είναι η ακριβότερη

Η βασική αιτία για τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται στην περιοχή των Χανίων έχουν να κάνουν και με την άνοδο της πόλης ως τουριστικού προορισμού, γεγονός το οποίο επηρεάζει και τα ενοίκια των σπιτιών

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές κατοικίες στην Ελλάδα: Ποια περιοχή είναι η ακριβότερη
Τα Χανιά είναι αυτή την στιγμή η ακριβότερη πόλη όσον αφορά τα ενοίκια φοιτητικής κατοικίας, με τις τιμές να έχουν σκαρφαλώσει σε επίπεδα άνω των 7 ευρώ ανά τ.μ. και το μέσο μέγεθος των σπιτιών που προσφέρονται να διαμορφώνεται κοντά στα 61 τ.μ.. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Ρέθυμνο ακολουθούν, ως ακριβές φοιτητουπόλεις με τις τιμές να κυμαίνονται λίγο πάνω από τα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων και την έρευνα που πραγματοποίησε το www.spitogatos.gr, με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον των νεοεισαχθέντων φοιτητών, σχετικά με τις τιμές των φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση στις περιοχές κοντά σε σχολές και πανεπιστήμια.

Η βασική αιτία για τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται στην περιοχή των Χανίων έχουν να κάνουν και με την άνοδο της πόλης ως τουριστικού προορισμού, γεγονός το οποίο επηρεάζει και τα ενοίκια των σπιτιών, αφού δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιδιώκουν ειδικά αυτή την περίοδο να μισθώνουν τα σπίτια τους για μικρό χρονικό διάστημα σε τουρίστες.

Κλείσιμο
Στην Αθήνα, οι υψηλότερες τιμές με 6,9 ευρώ ανά τ.μ. σημειώνονται στην περιοχή της Καισαριανής όπου το μέσο μέγεθος ενός φοιτητικού σπιτιού είναι στα 53 ευρώ, με μία μέση τιμή ενοικίου στα 338 ευρώ, ενώ στον Πειραιά και τη Νίκαια οι τιμές χαμηλώνουν στα 5,5 ευρώ και τα 5,1 ευρώ ανά τ.μ.

Μεγάλες διακυμάνσεις παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη με τα ενοίκια να εμφανίζονται υψηλότερα στην Ανω Πόλη (6,5 ευρώ ανά τ.μ.) και τα χαμηλότερα στην Σταυρούπολη, όπου το μέσο μέγεθος μιας φοιτητικής κατοικίας είναι στα 78 τ.μ. με μια μέση τιμή στα 272 ευρώ.

Στην Αχαϊα, μέσα στην Πάτρα, οι τιμές είναι ακριβότερες, στα 5,2 ευρώ ανά τ.μ., στα Ιωάννινα τα ενοίκια σκαρφαλώνουν στα 6,1 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στις φθηνές πόλεις για φοιτητές είναι οι Σέρρες, η Φλώρινα, η Σπάρτη κ.τ.λ.

Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης