Μέχρι και 2 ευρώ η προμήθεια για πληρωμή φόρου στο γκισέ!

Μέχρι και 2 ευρώ η προμήθεια για πληρωμή φόρου στο γκισέ!

Σε δύο εβδομάδες όλες οι τράπεζες θα εφαρμόζουν τις χρεώσεις για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων

Ακόμα και στα 2 ευρώ ανά συναλλαγή -και ασχέτως του ύψους του φόρου που πληρώνεται- θα φτάνει τελικά η προμήθεια που θα εισπράττουν οι τράπεζες, για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Το ένα μετά το άλλο τα πιστωτικά ιδρύματα εκδίδουν εσωτερικές εγκυκλίους και ανακοινώνουν την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόζουν στο εξής για πληρωμές φόρων στο γκισέ. Η χρέωση δεν είναι ενιαία αλλά ποικίλει, ανάλογα με το αν θέλουν ή όχι να  προσελκύουν τους φορολογουμένους στα υποκαταστήματά τους. Για παράδειγμα, άλλη τράπεζα χρεώνει 1,5 ευρώ για πληρωμή φόρων στο γκισέ,
ενώ άλλη ανακοινώνει χρέωση 2 ευρώ.  Ειδικές τιμές ενδέχεται να ανακοινώνουν επίσης, ανάλογα και με το είδος πληρωμές  του φόρου ή του τέλους που εξοφλείται –πχ για τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Επιπλέον, πριν το τέλος του μηνός αναμένεται να έχουν προσαρμόσει όλες οι τράπεζες και τα μηχανογραφικά τους συστήματα ώστε, αντλώντας στοιχεία από την βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, να εξατομικεύουν τις χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας ή την κατάσταση της υγείας του φορολογουμένου. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις οι άνω των 70 ή όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχουν προβλήματα αναπηρίας. Στις περιπτώσεις αυτές την προμήθεια την πληρώνει η ΑΑΔΕ. 

Για άλλους φόρους όμως (πχ πληρωμές ΦΠΑ) δεν ισχύει η απαλλαγή αυτή και οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τις χρεώσεις που θα ανακοινώνει κάθε τράπεζα, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική της.

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Mitsos

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μπορούσες να πληρώσεις τέλη, ΦΠΑ, φόρους στην εφορία. Υπήρχε το δημόσιο ταμείο όπου πλήρωνες είτε με μετρητά είτε με επιταγή. Αφού λοιπόν το κράτος μιλά για οικονομία γιατί δεν δίνει πάλι το δικαίωμα για πληρωμή ΑΤΕΛΩΣ με κάρτα στην εφορία; Μήπως για να τα κονομάνε οι τράπεζες; Τα υπόλοιπα περί τραπεζικού κόστους τα ακούω βερεσέ. Ο υπάλληλος στην τράπεζα τον ίδιο μισθό θα πάρει είτε κάνει 100 είτε 1000 συναλλαγές την ημέρα. Η τράπεζα κερδίζει...

Στραβού-Δίκαιο

Για να λέγεται και του στραβού το δίκαιο, μήπως έψαξε κάποιος πόσο κοστίζει στην τράπεζα η επεξεργασία της κάθε πληρωμής στο γκισέ; Ψάχνοντας λίγο το θέμα ανακάλυψα ότι η κάθε πράξη επιβαρύνει την τράπεζα γύρω στα 4 κατά μέσο όρο, αν τα βάλουμε όλα μέσα (έξοδα υπαλλήλου, ενοίκιο χώρου, εξοπλισμός χώρου, ΔΕΗ, σεκιουριτάδες, κάμερες ασφαλείας, κλπ). Σε αντίθεση, η ίδια ακριβώς πράξη όταν εκτελεστεί σε ΑΤΜ κοστίζει το ένα δέκατο, ενώ μέσω e-banking μόλις το ένα εκατοστό. Είναι το ίδιο πράμα τα 4 ευρώ και τα 4 λεπτά; Όχι βέβαια! Γιατί λοιπόν αυτός που επιλέγει να κάνει την πληρωμή του μέσω γκισέ να πληρώνει τα ίδια με αυτόν που επιλέγει την κατά παρασάγγας φτηνότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο του e-banking;

Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων διαβάζει;;;

Από πού προκύπτει ότι ο Χ φορολογούμενος πολίτης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του να επεξεργάζονται τα φορολογικά του στοιχεία η Χ ιδιωτική επιχείρηση (Τράπεζα);;;;;;

Δε γουσταρω καρτες

Δε γουσταρω e-banking. Γουστο και καπελο μου. Κι αφου οι τραπεζες θελουν προμηθεια, θα τις φτιαξουμε κι εμεις καταλληλα. Εξω ολα τα μετρητα λεφτα απο τις τραπεζες. Συμπληρωστε μονο οσο χρειαζεται το αφορολογητο σε καρτες, ωστε να μη σας κλεψει (φετος) η κυβερνηση. Απο του χρονου αφου θα εχει πετυχει το μετρο με τις καρτες η κυβερνηση θα ζηταει συγκεντρωση μεγαλυτερου ποσου με καρτες. Νομιζετε θα εχει του χρονου τα ιδια αφορολογητα με καρτες; Κι απο που θα εισπρατει. Θα βρει τροπους, αφενος θα χωσει φορο πολυτελειας σε οσους παραξοδευουν με καρτες, αφετερου θα ζηταει μεγαλυτερο ποσο με καρτες. Και μετα οι τραπεζες θα αλαξουν το συστημα, απο τις απατες με καρτες που θα γινονται, θα ζηταν ΙΡΙΔΟΣΚΟΠΙΣΗ, ΤΣΙΠΑΚΙΑ τατουαζ χαραγμα.

Μας γλεντανε

το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και το 2010 ο Άρειος Πάγος έκριναν παράνομους 14 όρους που προβλέπουν την επιβολή προμηθειών ή εξόδων για τραπεζικές εργασίες. Πρόκειται για χρεώσεις που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών, μεταξύ των οποίων και η πιο διαδεδομένη, αυτή της επιβολής προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου. Η ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ τονίζει ότι λόγω των ομαδικών αγωγών που έχουν βασιστεί σε αυτές τις αποφάσεις οι τράπεζες έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Το 2008 η Πολιτεία αποφάσισε να εναρμονιστεί με τις δικαστικές αυτές αποφάσεις. Με δύο Υπουργικές Αποφάσεις, πρώτα το 2008 κι έπειτα το 2011 που τροποποιήθηκε και ενισχύθηκε η πρώτη, οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου θεωρητικά έβαλαν τέλος στις χρεώσεις των τραπεζών που είχαν κριθεί παράνομες. Ωστόσο, πρακτικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι τράπεζες εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιούν τέτοιες αδιαφανείς και παράνομες μεθόδους, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Μάλιστα, στη σημερινή περίοδο των capital controls, τα έσοδα των τραπεζών εις βάρος των πολιτών πληθαίνουν, καθώς η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει εύλογα αυξηθεί. Η αυθαιρεσία τους αυτή φαίνεται ότι βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος είναι ότι αυτές οι χρεώσεις αφορούν, εφόσον εξεταστούν μεμονωμένα, μικροποσά, ωστόσο εάν προστεθούν βγάζουν λογαριασμό εκατομμυρίων ευρώ. Ο δεύτερος, η ελλιπής ενημέρωση των καταναλωτών πάνω στα δικαιώματα τους και στη νομιμότητα η όχι των τραπεζικών χρεώσεων. Ο τρίτος και σημαντικότερος, το ότι καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσε την ισχύουσα νομοθεσία, τις δικαστικές και πολιτικές αποφάσεις, και (στην περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ) την ευρωπαϊκή οδηγία του 2015 για τις χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες, αφήνοντας ελεύθερες τις τράπεζες να συνεχίζουν ανενόχλητες τις παράνομες χρεώσεις και τους καταχρηστικούς όρους.Καταχρηστική προμήθεια σε κάθε συναλλαγή.Κάθε έμβασμα που κατατίθεται στην τράπεζα ή μεταφέρεται από έναν λογαριασμό σε λογαριασμό τρίτου χρεώνεται αυθαίρετα με προμήθεια, ακόμα και εάν η συναλλαγή γίνεται διαδικτυακά, μέσω e-banking. Η προμήθεια που λαμβάνουν οι τράπεζες για καθεμία τέτοια συναλλαγή κυμαίνεται από 8 έως 125 ευρώ για τα εμβάσματα σε κατάστημα και από 1 έως 10 ευρώ για τα εμβάσματα που πραγματοποιούνται μέσω ίντερνετ. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η επιβολή προμήθειας για καταθέσεις σε λογαριασμό τρίτου έχει κριθεί παράνομη από τον Άρειο Πάγο.

Άκης

Ακριβώς, θα έπρεπε να διευκρινίσεις πως οι αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις οποίες αναφέρεσαι και πλέον συνιστούν νομολογία, ήταν οι με αριθμό 711/2007 και 961/2007.

George

Σταμάτηστε την προπαγάνδα και κάντε σωστά την πράξη. 1800 είναι το όριο τώρα πριν ήταν 1640 το μήνα. Αυτό με τις 52 εβδομάδες κάνεις δεν το έπιασε.

ΟΡΓΗ

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!! ΡΕ ΚΑΦΡΟΙ , ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ? ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ''ΕΥΛΟΓΙΕΣ '' ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ .

Antonio karas

Δημοσιονομικό είναι το χρέος έξυπνε.

Τι λές;

Και γιατί το αναζητούν στις τσέπες του λαού;

SIM

Σε ελάχιστα χρόνια θα γενικευθούν οι ηλεκτρονικές τραπεζικές και άλλες εργασίες,θα μείνουν ελάχιστα φυσικά υποκαταστήματα με ελαχιστους υπαλλήλους.Ήδη κυκλοφορούν βραχιοκάκια για αυτή τη δουλειά,αλλά και κινητά τηλέφωνα σε μέγεθος ρολογιού χεριού,και δεν θα χρειάζεται να θυμάσαι κωδικούς γιατί θα βάζεις το δάκτυλικό σου αποτύπωμα ή την κόρη του ματιού σου από την μικροκάμερα του κινητού του χεριού σου.

Λούλης

Πλερώστε λέμε μπαταχτσήδες!

Thomas

Ούτε στις τράπεζες ούτε πουθενά!! Αυτα γινόταν πριν 15 χρόνια !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dhmosio_yp

Mπορεί η συμφωνία της ΔΕΠΑ, για την εξαγορά από την Shell του 49% της ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής, τυπικά να μην έχει κλείσει ακόμη όμως ήδη οι μνηστήρες για το εμπορικό κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου έχουν ξεκινήσει να σχηματίζουν ουρά. Από τους πρώτους που εκδήλωσαν προ ημερών την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό ήταν ο όμιλος Μυτιληναίου.

crudh

Προορισμούς στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στη Βόρεια Ευρώπη και την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τις κρουαζιέρες πολυτελείας που θα προσφέρει από το 2020 στους ταξιδιώτες η Ritz Carlton, η εμβληματική ξενοδοχειακή αλυσίδα που ομίλου Μarriott.

c779db6915d98e93d61e52745911904d_XL

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ φέτος γίνεται «σπαζοκεφαλιά» αφού μπορεί να αλλάζει η τιμή ζώνης σε μια περιοχή, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να παραμένει ο ίδιος. Και αντίστροφα, μπορεί να παραμένει ίδια η τιμή ζώνης, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να αλλάζει.