Χωρίς αποχετευτικό ο δήμος Διονύσου λόγω Καλογρίτσα

Χωρίς αποχετευτικό ο δήμος Διονύσου λόγω Καλογρίτσα

Για το έργο αποχέτευσης υπάρχουν έντονες γκρίνιες στο δήμο Διονύσου αφού εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η εργολαβία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ

Μπορεί ο όμιλος Καλογρίτσα να «καρδιοχτυπά» για το μέλλον των εργολαβιών του Πάτρα -Πύργο, στην αγορά όμως περιμένουν να δουν πώς θα κλείσουν τα μέτωπα που έχει ανοίξει με άλλα σημαντικά έργα όπως είναι το δίκτυο αποχέτευσης του δήμου Διονύσου.

Τις προηγούμενες μέρες, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απέρριψε το αίτημα θεραπείας που είχε υποβάλλει η εταιρεία «Τοξότης» εναντίον απόφασης του δήμου Διονύσου.

Με την απόφαση αυτή δινόταν παράταση κατά έξι μήνες (έως 28-4-2016) στην αποκλειστική τμηματική προθεσμία του έργου, αναγνωρίζοντας υπαιτιότητα του αναδόχου χωρίς αναθεώρηση τιμολογίου. Η σύμβαση με τον ανάδοχο εγκρίθηκε από το δήμο Διονύσου το Δεκέμβριο του 2015 με έκπτωση 48,8%. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκχωρηθεί έναντι δανείων στην Τράπεζα Αττικής.

Το υπουργείο απέρριψε την αίτηση θεραπείας, αποδέχτηκε όμως το αίτημα της «Τοξότης» ως προς το σκέλος της μη επιβολής ποινικών ρητρών. Το επιχείρημα που προβάλλεται για την αποδοχή είναι ότι στην σύμβαση του έργου δεν ορίζεται το ποσοστό της ρήτρας ανά ημέρα υπέρβασης των τμηματικών προθεσμιών.

Για το έργο αποχέτευσης υπάρχουν έντονες γκρίνιες στο δήμο Διονύσου αφού εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η εργολαβία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Η δημοτική παράταξη "Συμμαχία για τον Πολίτη" σε πρόσφατη αναφορά της εκφράζει σοβαρό προβληματισμό για την πορεία του έργου, τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και σε επίπεδο σύνδεσης ιδιοκτησιών με το δίκτυο όπου αυτό έχει ήδη κατασκευαστεί. Όπως σημειώνουν, τρία χρόνια από την έναρξη του έργο, το ποσοστό ολοκλήρωσης του δικτύου είναι κάτω από το 25%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αριστεροί Βορείων Προαστίων...

Αριστερά ήθη...

Καλογριτσας:

ΕθΝΙΚΟΣ πλειοδοτης-εργολάβος επι ημερών Σανέλ με "ιδιωτική" τράπεζα(=αθρόα και πλερια χρηματοδοτηση....με εγγύηση τα έργα που παίρνει οπως τα παίρνει,η που θα πάρει όπως θα τα πάρει)...το Ελλαδιστάν σε πλήρη αναπτυξη!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΖΩΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Skoda-Plant

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη γύρω περιοχή μας, αφού τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και οι αυξημένες παραγωγικές ανάγκες, δημιουργούν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί ως πρωταγωνιστής.

xatzi_main01

Επιλέξαμε τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ για να ενισχύσουμε τα έσοδα της ΔΕΗ, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Όπως ο ΟΤΕ δεν έβγαλε πόδια με την ιδιωτικοποίηση τότε, το ίδιο θα γίνει και με τον ΔΕΔΔΗΕ» -  Οι λύσεις για τη ΔΕΗ έχουν στερέψει γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες

41