Χωρίς αποχετευτικό ο δήμος Διονύσου λόγω Καλογρίτσα

Χωρίς αποχετευτικό ο δήμος Διονύσου λόγω Καλογρίτσα

Για το έργο αποχέτευσης υπάρχουν έντονες γκρίνιες στο δήμο Διονύσου αφού εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η εργολαβία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ

Μπορεί ο όμιλος Καλογρίτσα να «καρδιοχτυπά» για το μέλλον των εργολαβιών του Πάτρα -Πύργο, στην αγορά όμως περιμένουν να δουν πώς θα κλείσουν τα μέτωπα που έχει ανοίξει με άλλα σημαντικά έργα όπως είναι το δίκτυο αποχέτευσης του δήμου Διονύσου.

Τις προηγούμενες μέρες, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απέρριψε το αίτημα θεραπείας που είχε υποβάλλει η εταιρεία «Τοξότης» εναντίον απόφασης του δήμου Διονύσου.

Με την απόφαση αυτή δινόταν παράταση κατά έξι μήνες (έως 28-4-2016) στην αποκλειστική τμηματική προθεσμία του έργου, αναγνωρίζοντας υπαιτιότητα του αναδόχου χωρίς αναθεώρηση τιμολογίου. Η σύμβαση με τον ανάδοχο εγκρίθηκε από το δήμο Διονύσου το Δεκέμβριο του 2015 με έκπτωση 48,8%. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκχωρηθεί έναντι δανείων στην Τράπεζα Αττικής.

Το υπουργείο απέρριψε την αίτηση θεραπείας, αποδέχτηκε όμως το αίτημα της «Τοξότης» ως προς το σκέλος της μη επιβολής ποινικών ρητρών. Το επιχείρημα που προβάλλεται για την αποδοχή είναι ότι στην σύμβαση του έργου δεν ορίζεται το ποσοστό της ρήτρας ανά ημέρα υπέρβασης των τμηματικών προθεσμιών.

Για το έργο αποχέτευσης υπάρχουν έντονες γκρίνιες στο δήμο Διονύσου αφού εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η εργολαβία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Η δημοτική παράταξη "Συμμαχία για τον Πολίτη" σε πρόσφατη αναφορά της εκφράζει σοβαρό προβληματισμό για την πορεία του έργου, τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και σε επίπεδο σύνδεσης ιδιοκτησιών με το δίκτυο όπου αυτό έχει ήδη κατασκευαστεί. Όπως σημειώνουν, τρία χρόνια από την έναρξη του έργο, το ποσοστό ολοκλήρωσης του δικτύου είναι κάτω από το 25%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αριστεροί Βορείων Προαστίων...

Αριστερά ήθη...

Καλογριτσας:

ΕθΝΙΚΟΣ πλειοδοτης-εργολάβος επι ημερών Σανέλ με "ιδιωτική" τράπεζα(=αθρόα και πλερια χρηματοδοτηση....με εγγύηση τα έργα που παίρνει οπως τα παίρνει,η που θα πάρει όπως θα τα πάρει)...το Ελλαδιστάν σε πλήρη αναπτυξη!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΖΩΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apofaseis

Το επιχειρείν φαίνεται ότι μπορεί να …περιμένει: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αποφάσεις υπαγωγής του αναπτυξιακού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση το 2016, με τα επίσημα νούμερα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.276 προτάσεις προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ που αναμένουν επιχειρήσεις, με υγιή χρηματοοικονομικά στοιχεία, στην πλειονότητά τους από τον τομέα του τουρισμού, αλλά και από άλλους κλάδους στο κομμάτι των τροφίμων και της βιομηχανίας.

petrelaio

Η μέση τιμή αναμένεται μεν να διαμορφωθεί στα 1,14 ευρώ το λίτρο, αλλά σε πολλές γειτονιές στα μεγάλα αστικά κέντρα (όπου κατοικεί το 80% του πληθυσμού) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,17 ευρώ, ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές θα υπερβεί το 1,20 και στα νησιά το 1,28 ή 1,30 ευρώ

17
tsakalotos_arthro

Οι Ευρωπαίοι διαμήνυσαν ότι η μείωση των συντάξεων πρέπει να περιλαμβάνεται, έστω και με «αστερίσκο» – Η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει κείμενο που θα εκφράζει την πρόθεσή της να μην προχωρήσει στην περικοπή, ύστερα όμως από συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

6