Δεν εκδίδουν συντάξεις για να μη φανούν οι περικοπές

Δεν εκδίδουν συντάξεις για να μη φανούν οι περικοπές

Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν αποκαλύπτει τον εμπαιγμό - Η κυβέρνηση πήρε 3,5 δισ. ευρώ δόσεις για ληξιπρόθεσμα και έδωσε μόλις 70 εκατ. ευρώ για να εκδοθούν συντάξεις- Τρεις εκκρεμότητες για να επικυρωθεί η δόση από το EuroWorking Group

Το διπλό εμπαιγμό των συνταξιούχων
αποκαλύπτει η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν
για την εφαρμογή του μνημονίου. Η κυβέρνηση παρότι εισέπραξε από την περυσινή δόση 3,5 δισ. ευρώ για να εξοφλήσει το κράτος αυτά που χρωστάει επέλεξε να… ξεχάσει τους συνταξιούχους που περιμένουν για να εκδοθεί η σύνταξή τους.
 
Ο σχετικός πίνακας του Compliance Report προκαλεί ζάλη καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι ενώ η κυβέρνηση πήρε λεφτά για ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, 1,8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 και άλλα 1,7 δισ. τον Οκτώβριο, τον Απρίλιο του 2017, δηλαδή δέκα μήνες μετά, είχε δώσει μόλις 74 εκατομμύρια ευρώ (!) στους συνταξιούχους που περίμεναν στις ουρές για να μάθουν πότε θα εκδοθεί η σύνταξή τους.  
 
Αντί για (τα δικά τους) χρήματα, οι συνταξιούχοι «χόρτασαν» με παχιά λόγια για το πρωτογενές πλεόνασμα ρεκόρ και την στρατηγική της διαπραγμάτευσης που καθυστερούσε (ενώ αυτοί ανέμεναν) για να προστατευθούν οι συντάξεις τους (που τελικά κόβονται ξανά το 2019). Η αλήθεια όμως δεν άργησε να έρθει στο φως καθώς η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν αποκαλύπτει ότι τα στοιχεία που ανακοίνωνε κάθε μήνα η κυβέρνηση για το τι χρωστάει το κράτος απέκρυπταν τεχνηέντως τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,38 δισ. ευρώ για συντάξεις που δεν έχουν εκδοθεί (στοιχεία Απριλίου).
 
Το δεύτερο λογιστικό κόλπο είναι ότι η κυβέρνηση καθυστερεί εδώ και μήνες την έκδοση των συντάξεων - φιλοδώρημα που πρέπει να υπολογιστούν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου και οι οποίες προκαλούν ίλιγγο στους ασφαλισμένους. Η τακτική αυτή, της καθυστέρησης για να μην προκληθεί σοκ από το τι πραγματικά σημαίνουν οι περυσινές αποφάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, οδήγησε την τρόικα στην απόφαση να θέσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό συντάξεων αυτής της κατηγορίας που θα χρειαστεί να συμπληρωθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα για να μην υπάρξουν προβλήματα με τη δόση.
 
Αυτή είναι η μία από τις τρεις εκκρεμότητες ενόψει του Euro Working Group που θα γίνει -το πιθανότερο- την Πέμπτη ώστε να δρομολογηθεί η εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ την άλλη βδομάδα. Συγκεκριμένα, οι τρεις εκκρεμότητες είναι οι ακόλουθες:
 
1. Έως το τέλος Ιουνίου πρέπει να εκδοθεί το 10% των συντάξεων του 2016 (ως τώρα βγήκε το 6%) εφαρμόζοντας το «τσεκούρι» που προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου. Δεν αρκεί ο υπολογισμός των συντάξεων. Οι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουν λεφτά στα χέρια τους για υπάρξει το πράσινο φως για τη δόση. 
 
2. Πρέπει να εγκριθεί η εισφορά των εφοπλιστών και για το 2018. Το κείμενο λέει ότι στις 12/6/17 οι εφοπλιστές είπαν στην κυβέρνηση ότι συμφωνούν να πληρώσουν, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από το συλλογικό τους όργανο  (“General Assembly”, Γενική Συνέλευση αναφέρει το κείμενο) σήμερα, 26 Ιουνίου. 
 
3. Πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός για ΔΕΣΦΑ. Οι διαδικασίες για το θέμα έχουν προχωρήσει και δεν αναμένεται να υπάρξει κώλυμα. 
 
Αν όλα κυλήσουν ομαλά αυτή την εβδομάδα (όπως προεξοφλείται από όλες τις πηγές) την άλλη Τετάρτη 5 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει τη δόση με βάση το αναθεωρημένο τεχνικό μνημόνιο (SMoU). Tα χρήματα αναμένονται στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας την Πέμπτη 6, ή την Παρασκευή 7 Ιουλίου.   

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Δυστυχώς επτωχεύσαμε

Όλα αυτά ο Σαμαράς τα είχε νοικοκυρέψει μια χαρά αλλά ο Ελληνικός λαός πίστεψε στο προγραμμα της Θεσσαλονίκης!

Τι ειχε νοικοκυρεψει ο Σαμαρας

Ενταξει ο Τσιπρας τα εκανε χειροτερα, συμφωνω. Αλλα οχι οτι ειχε νοικοκυρεψει και κατι ο Σαμαρας. Απο Καραμανλη και μετα, πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο , τους σωτηρες της Ελλαδας. Να βλεπετε το δάσος και οχι το δεντρο. Που βγαλαν κατι προεκλογικα σποτ τον Σαμαρα , να γελας και να λες σε ποση κατάντια μπορει να παει ο ανθρωπος.

ΤΣΟΠΑΝΗΣ

Θελα να με ΞΑΝΑσωσουν αυτοί που φέσωσαν την πατρίδα μου με 350 ΔΙΣ και την έκαναν ζήτουλα όλου του κόσμου. Αυτοί που διέλυσαν την βιομηχανία και την γεωργία της χώρας για να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Αυτοί που αγόραζαν (σωρηδόν ) αεροπλάνα , τανκς , φρεγάτες , υποβρυχια (για την πατρίδα εννοείται και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον.) Αυτοί που έβγαλαν τον μισό πληθυσμό της χώρας στην σύνταξη από τα 35,40,45,50 με παχυλές συντάξεις. Αυτούς που διόρισαν στο δημόσιο 1.500.000 ---------------------------------- ( και αγροφύλακες χαχαχαχαχαχα ) -----------------------------με μισθούς που δεν το φαντάζεστε. Αυτούς που άφησαν τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιχειρηματίες να ΜΗΝ πληρώνουν φόρους , εισφορές , ΦΠΑ και να βγάλουν στο εξωτερικό όλο το χρήμα ((και από λεπτότητα δεν τους αναζήτησαν ποτέ).Αυτοί που έσωσαν τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες εις βάρος μου. Να είναι καλά τα πρόβατα για να περνανε καλά οι .τσοπάνηδες.

Στέλλα

Φίλοι συνταξιούχοι, οικονομικοί εχθροί σας δεν είναι η προχθεσινή πράσινη κυβέρνηση, η χθεσινή γαλάζια κυβέρνηση, η προηγούμενη γαλαζοπράσινη κυβέρνηση, η τωρινή ροζ κυβέρνηση και η αυριανή μπλε κυβέρνηση, αλλά οι απατεώνες λεβέντες συμπατριώτες σας που ενώ κατέχουν περιουσιακά στοιχεία δεν καταβάλουν εισφορές, φόρους, δάνεια, λογαριασμούς, τέλη, πρόστιμα στο κράτος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να έχετε αξιοπρεπείς συντάξεις.

Χάχας

Να τα λες όλα. Ο λόγος που κουτσουρεύτηκαν οι συντάξεις κι άλλο ειναι η φοροδιαφυγή που είπες αλλά όχι μόνο. Είναι ότι ενώ το κράτος δεν εχει έσοδα που υπερκαλύπτουν τα έξοδα για δεκαετίες τώρα οι περισσότερες κυβερνήσεις τί έκαναν; Προσλήψεις, μονιμοποιήσεις κλπ. για τα ψηφαλάκια. Τη ίδια ώρα οι απεργίες και διεκδικήσεις δε σταμάτησαν λεπτό! Παντα η κυβερνηση έκανε το σκληρό στην αρχή μέχρι στο τέλος να λυγίσει και να δώσει αυξήσεις. Μιά επιχείρηση θα μπορούσε να υπάρχει ελλειματική για 1-2 χρόνια το πολύ. Το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να ζει με έλλειμα και δανεικά απο το 1821 !!! Κατάληξη: Φταίνε οι περισσότεροι έλληνες όχι μόνο οι φοροφυγάδες.

Χρόνης

Σωστά επισημαίνεις τις ευθύνες των φοροκλεφτών και μπαταχτσήδων συμπολιτών μας, αλλά σου διαφεύγει το μείζον: η αισχρή λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την γενιά του Πολυτεχνείου , τους σημερινούς εξηντάρηδες και εβδομηντάρηδες. Όλοι αυτοί βγήκαν με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο ένας στους τρεις πριν τα πενήντα πέντε και με ποσοστά αναπλήρωσης κοντά στο 100% . Έβαλαν τον κρατικό προϋπολογισμό να χρηματοδοτήσει τις συντάξεις τους , ακόμη και τις επικουρικές τους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, με 230 δις ευρώ από το 2000 έως το 2016, και οδήγησαν το ελληνικό δημόσιο σε δημοσιονομική χρεοκοπία . Για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους εμφανίζουν παραπλανητικά ως αίτιο της χρεοκοπίας των ασφαλιστικών ταμείων το PSI,το οποίο προκάλεσε απώλειες στο αποθεματικό μόνο κατά 7 δις ευρώ. Η γενιά αυτή καταδίκασε την επόμενη σε όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση τα 67 χρόνια και σε συντάξεις φιλοδωρήματα.

Φανή

Ο παθολογικά ψεύτης αρχηγός και το ανθρωπάκι που υψώνεται πάντα στα νύχια των ποδιών του για να φαίνεται ψηλότερο δημιούργησαν το χάος στην ασφάλιση. Ειναι οι ενοχοι για την εξαθλίωση του συνταξιούχου, τα αριστερά μπουμπούκια με δυο νόμους κατέστρεψαν τα πάντα.

Η εκτιμηση ενος απ το πληθος

Ο Τσιπρας καπου στο καλοκαιρι του 18 που ληγει το μνημονιο και πριν ερθει το 19 με τις περικοπες συνταξεων θα παει σε εκλογες.Ελπιζει μηπως ανακαμψει εως τοτε στα εκλογικα ποσοστα

Dimitrios

Κλαρινογαμπρός, ονόματι ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ο οποίος ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στα σανοφάγα διοριζόμενος ΑΝΥΠΕΞ προκειμένου να μην έχει πλέον καμία ευθύνη για τίποτα, αν εξαιρέσουμε βέβαια τις μεγάλες Ευρωπ(ε)ϊκές υποθέσεις τις οποίες διαχειρίζεται για λογαριασμό μας. Όπου εμφανίζεται ο εν λόγω Κλαρινογαμπρός ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ πρέπει να αισθάνεται στο άπετσο κορμί του τις συνέπειες των πεπραγμένων του. Άλλως και πολλοί άλλοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΑΙΟΙ θα ζηλέψουν την δόξα του.

ΝΕΜΕΣΙΣ

Αυτο το ψυχανωμαλο ανθρωπακι που πετσοκοψε τις συνταξεις των φανατικων πριν τις εκλογες και εξαπατηθεντων μετα συνταξιουχων αφου ολοκληρωσε τα εγκληματα του μετακομισε στο ΥΠΕΞ κακομοιροι και ανεγκεφαλοι Ελληνες

Sheriff

Κανα κομπιουτερακι παιζει ρε παιδια? να το δωσουμε στις συριζαιες

Δημήτρης

Εξαπατήσατε όλους τους Έλληνες αριστεροί απατεώνες

Ιωσήφ

Οι μεγαλύτεροι απατεώνες και ψεύτες είναι οι αριστεροί

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzkoutsolioutsos

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει καλέσει σε απολογία όλα τα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας Folli- Follie, δηλαδή το διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Κουτσολιούτσο, τον πρόεδρο Δ. Κουτσολιούτσο, και τα μέλη Κ. Κουτσολιούτσου και Ε. Ζαχαρίου

deh_arthroo

Αποφασισμένος να διατηρήσει την έκπτωση του 15% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την διατήρηση του πελατολογίου της στην λιανική αγορά του ρεύματος, εμφανίζεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, δίνοντας τέλος στα σενάρια για την επανεξέταση του μέτρου.

tourismos_oikon

Ενα «παράθυρο» και μία ευκαιρία που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη βλέπουν οι τουριστικοί φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν δύο από τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, αυτά της εποχικότητας και της αύξηση της μέσης ημερήσιας δαπάνης που παραμένει καθηλωμένη για πάνω από μία δεκαετία στα χαμηλά.

Dragi

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει, πως η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί επισήμως πως θα τερματίσει σταδιακά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 2,4 τρισ. ευρώ, ενώ στη σκέψη του επικεφαλής της Mario Draghi βρίσκονται οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου