Οι μπίζνες του Ερντογάν στην Ελλάδα

Οι μπίζνες του Ερντογάν στην Ελλάδα

Τουρισμός, άμυνα, ενέργεια, τρόφιμα, αγορά ακινήτων, μεταφορές ακόμη  και έπιπλα στην ατζέντα  των συναντήσεων  που ξεκινούν την  Παρασκευή στην Αθήνα

Οι μπίζνες του  Ερντογάν στην Ελλάδα
Την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα συνοδεύουν πολλοί “μύθοι”. Για το Κυπριακό, για την υφαλοκρηπίδα, για τα πετρέλαια του Αιγαίου, για τους αγωγούς αερίου, για, για, για...

Είναι αυτονόητο ότι  αυτά τα ζητήματα θα πέσουν στο τραπέζι  των συζητήσεων σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όπως και είναι αυτονόητο ότι οι διπλωματικοί κανόνες επιτάσσουν να μην μάθουμε ...σχεδόν τίποτε για τα περισσότερα από αυτά!

Ωστόσο, υπάρχει και  συγκεκριμένη επιχειρηματική ατζέντα  και, προφανώς, οι όποιες κουβέντες  διεξαχθούν πάνω σε αυτήν θα έχουν  περισσότερο απτά αποτελέσματα σε σχέση  με τα μείζονα και εθνικού χαρακτήρα  θέματα που απασχολούν τις δύο  χώρες. 
Κλείσιμο

Το protothema gr. αποκαλύπτει σήμερα την πλήρη λίστα των επιχειρηματιών και των επικεφαλής επιχειρηματικών φορέων που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και θα συζητήσουν με Έλληνες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα στον επιχειρηματικό στίβο. 

Μια πρώτη παρατήρηση σχετίζεται με το ότι λείπουν τα πολύ ηχηρά ονόματα, αυτά που είναι γνωστά και στον περισσότερο κόσμο, όπως λ.χ. των μεγιστάνων Κοτς και Τάρα.

Βλέπετε, ένας άλλος  “μύθος” που συνοδεύει την  επίσκεψη των επιχειρηματιών αναφέρεται στο ότι πρόσωπα που θεωρούνται “κεμαλικής” απόχρωσης έχουν  επιμελώς κοπεί. 

Αλλά μέσα στους  συνολικά 62 επιχειρηματίες και στελέχη  επιχειρήσεων που περιλαμβάνει η  λίστα, προφανώς δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ονόματα όπως του Ριφάτ  Χισάρ Τσικλίογλου, Προέδρου του  τουρκικού “ΣΕΒ”, επικεφαλής του  ομίλου Εσκιχισάρ με δραστηριότητα  σε μεγάλο εύρος επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων, ή του Μεχμέτ Μπουγιούκεκσι, προέδρου της Ένωσης Εξαγωγέων που  έχει υπό την “ευθύνη” του σχεδόν 30.000 επιχειρήσεις. 

Η βασική παρατήρηση, όμως, αφορά ακριβώς στις μπίζνες! Μια ματιά στην λίστα των επιχειρήσεων μας βάζει καλύτερα στο κλίμα της επίσκεψης Ερνντογάν, καθώς αναδεικνύει τους τομείς στους οποίους θα εστιαστούν οι συζητήσεις και θα δρομολογηθούν οι όποιες συμφωνίες.

 Τουρισμός, λιμάνια,  μεταφορές, άμυνα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, αποθήκες, τρόφιμα, έπιπλα, υφάσματα, αγορά ακινήτων, ασφάλεια και, φυσικά, ο χρηματοοικονομικός τομέας που δεν λείπει από πουθενά θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Όλα αυτά υπό την  αιγίδα του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας που ιδρύθηκε τον  Δεκέμβριο 2007 για να καλύψει ένα  κενό που είχε δημιουργηθεί στην ισχυρή συλλογική εκπροσώπηση των επιχειρηματικών  κοινοτήτων των δύο χωρών στην προσπάθειά τους να ενισχυθούν και  να αναπτυχθούν οι επενδυτικές και οι εμπορικές δραστηριότητες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. 

Και όλα αυτά όταν πλέον οι εμπορικές συναλλαγές των  δύο χωρών είναι ένα μετρήσιμο  μέγεθος, αφού φτάνουν τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις εισαγωγές μας  από την Τουρκία στα 1,7 δισ. και  με τις εξαγωγές μας στα 850 εκατομμύρια  δολάρια περίπου...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης