Σκαμπανεβάσματα στο Χ.Α. και κατάρρευση στο ευρώ

Σκαμπανεβάσματα στο Χ.Α. και κατάρρευση στο ευρώ

Κέρδη στα αποκαϊδια για την Οδό Αθηνών και μακάρι το πρόβλημα  να ήταν μόνο τα αποκαϊδια, αφού  οι ανθρώπινες ζωές δεν επανέρχονται...

Συνεχίστηκε το ράλι στην Οδό Αθηνών 
Κέρδη στα αποκαϊδια για την Οδό Αθηνών και μακάρι το πρόβλημα  να ήταν μόνο τα αποκαϊδια, αφού  οι ανθρώπινες ζωές δεν επανέρχονται...

Οι ζημιές, όμως, μπορεί να γίνουν κέρδη με την κατάλληλη διαχείριση.

Αδιάφορη, πάντως, ήταν η ανοδική κίνηση της Οδού Αθηνών, έστω κι αν η άνοδος έφθασε έως 2,38%. Το γενικότερο κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι το καλύτερο: το ευρώ έφθασε και κάτω από 1,27 δολάρια, το κόστος δανεισμού αυξάνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία αλλά και την Γαλλία, που εξέδωσε σήμερα ομολογιακή έκδοση. 

Και οι διεθνείς επενδυτές δεν περιμένουν, πλέον, αν θα δοθεί το πακέτο προς την Ελλάδα, αλλά αν αποφασιστεί μια στήριξη των ισπανικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, στην αγορά ομολόγων, το κόστος δανεισμού των 10ετών φθάνει στις 798 μονάδες. Ήδη, όμως, οι ελληνικές τράπεζες πωλούν ομόλογα που λήγουν το 2010, με απόδοση 8,3% και τιμή 8,3%.   
   
Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1678,42 μονάδες κερδίζοντας 0,98% και αφού προηγουμένως, με φόντο την έντονη αντιπαράθεση των αρχηγών στηνΒουλή, είχε γυρίσει και στο “κόκκινο”.

Στηρίγματα στην συνεδρίαση, πάντως, έδωσαν μόνο η Εθνική Τράπεζα και μη τραπεζικές μετοχές που ευνοούνται από την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική έκλεισε στα 11,05 ευρώ με κέρδη 3,76%. 

Πτώση για τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές με την Πειραιώς να χάνει 2,05%, την Alpha bank 2,18% και την Eurobank 0,40%.

Άνοδος πάνω από 7% για την Ελλάκτωρ και τα ΕΛ.ΠΕ και 12,38% για την Βιοχάλκο. Ανθεκτικό το Ταχυδρομικό με κέρδη 5,53%. Άνοδος 5,67% για την Μυτιληναίος. 

Στα 190 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών.                                               




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης