Απίθανες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Απίθανες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Δεν έχει τέλος  η πρωτοφανής οικονομική αιμορραγία των νοικοκυριών

Φτηνότερο  ρεύμα για μη έχοντες, εν αναμονή αυξήσεων για τους άλλους…
Νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, αλλά τελικά έχουμε να δούμε πολλά ακόμη...Γράφαμε  το βράδυ της Κυριακής για την  διάλυση των οικογενειακών προϋπολογισμών, με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις στο  ηλεκτρικό και στα καύσιμα  λόγω της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ καθώς και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), ο οποίος ειδικλα για το ρεύμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Αλλά με αφορμή τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν σε σχέση με τις επιβαρύνσεις των  λογαριασμών της ΔΕΗ, η κρατική  επιχείρηση προχώρησε στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης προκειμένου να τονίσει  ότι η ίδια δεν έχει προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων της –  άλλο, βεβαίως, που ο πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης  κ. Αρθούρος Ζερβός ζήτησε προσφάτως  αυξήσεις 4,3% ετησίως έως το 2013 για  να αντιμετωπισθεί το κόστος των ρύπων...

Ωστόσο, η ανακοίνωση της ΔΕΗ ήταν άκρως αποκαλυπτική! Διότι γνωστοποιούσε στους καταναλωτές  ότι, πέραν του ΕΦΚ, οι λογαριασμοί  θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο, καθώς μέσω αυτών θα εισπραχθεί και  το ...Δ.Ε.Τ.Ε. αλλά και η ρήτρα καυσίμων που μας κληροδότησε ο “αλήστου μνήμης” κ. Τάκης Αθανασόπουλος!
Κλείσιμο

Για να ξεκινήσουμε  από το τελευταίο, η επιχείρηση αναφέρει ότι «κατά το δεύτερο τρίμηνο 2010, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων,προέκυψαν οι ακόλουθες μοναδιαίες χρεώσεις της Ρήτρας Καυσίμου:

Υψηλή Τάση = 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh 
Μέση Τάση = 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh 
Χαμηλή Τάση = 0,24 ευρώ ανά 1.000  kWh» 

Σε έναν μέσο οικογενειακό λογαριασμό 4μήνου, δηλαδή, η αύξηση πλησιάζει το μισό ευρώ και μην σκεφτεί κανείς ...large Έλληνας ότι “για μισό ευρώ κάνουμε έτσι;” διότι την από αυτές τις ημέρες ένας ανάλογος λογαριασμός επιβαρύνεται με περισσότερα από 10 ευρώ, λόγω του ΕΦΚ, ενώ, βεβαίως, αποδοχές και εισοδήματα συρρικνώνονται... 

Αφήσαμε για  το τέλος το Δ.Ε.Τ.Ε., για το οποίο  έχουν γίνει κατά καιρούς ...μάχες  των ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών  με τους τελωνειακούς υπαλλήλους, με επίκεντρο  το ενδεχόμενο κατάργησής τους που  δεν έρχεται ποτέ. 

Τι εστί Δ.Ε.Τ.Ε.; Είναι η    χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 50/00, σύμφωνα με το Ν.2093/92, άρθρο 9 παρ. 5,6, και 7! 

Πόσο μας  βαραίνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ  ένα επίδομα που συνολικά ξεπερνά  τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο και εισπράττεται από τους τελωνειακούς; 

Με 1, ακόμη, ευρώ για κάθε μέση οικογένεια ανά λογαριασμό...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης