ΣΕΒ: Στύβουν την αγορά για να παρουσιάσουν πλεονάσματα

ΣΕΒ: Στύβουν την αγορά για να παρουσιάσουν πλεονάσματα

Η Κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τη μείωση των συντελεστών, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, ζητώντας εκ νέου άμεση μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης

Η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται σε κλίμα αφενός θετικών προσδοκιών για την ομαλοποίηση των συνθηκών χρηματοδότησης της οικονομίας και αφετέρου αρνητικών εκτιμήσεων για την μετάθεση των μέτρων άμβλυνσης της υπερφορολόγησης της οικονομίας για το 2020, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο, με το οποίο επανέρχεται στην ανάγκη για άμεση μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο δελτίο, ενώ στύβει στην αγορά για να εμφανίσει πλεονάσματα, η Κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, μέτρο που οδηγεί σε ανάπτυξη, αύξηση εισοδημάτων και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι ενώ προβλέπεται με βεβαιότητα μείωση του αφορολόγητου το 2020 και άρα αύξηση της φορολογίας για ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και το μέγεθός τους παραπέμπεται στις καλένδες, «με ελάχιστη ή μηδενική πιθανότητα υλοποίησης».

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, η αβεβαιότητα του μεγέθους και της ίδιας της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, είναι μη φιλική προς την ανάπτυξη, και καθηλώνει την οικονομική δραστηριότητα αντί να παρακινεί την ιδιωτική οικονομία να κάνει επενδύσεις.

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ακόμη ότι τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα της χώρας ουσιαστικά στον 8ο μνημονιακό χρόνο ακόμα χρονίζουν ή υποφέρουν από ημιτελή υλοποίηση.

«Ζητήματα από τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, την αγορά ενέργειας, τις αγορές δικτύων, την αδειοδότηση, την περιβαλλοντολογική αδειοδότηση, χωροταξικά ζητήματα έως τις κρατικές προμήθειες και το εταιρικό δίκαιο, που είναι αντικείμενο «μεταρρυθμίσεων» από την αρχή των μνημονίων ακόμα σήμερα διαμορφώνουν τη λίστα δράσεων στο κείμενο του μνημονίου. Την ίδια ώρα, υπάρχουν ζητήματα που έχουν αφαιρεθεί γιατί οι δανειστές θεωρούν ότι έχουν λυθεί, ενώ η αγορά γνωρίζει ότι αυτό δεν ισχύει, όπως στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές όπου και τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί δεν εξασφάλισαν ουσιαστικές συνθήκες ανταγωνισμού και ο κλάδος έχει καταρρεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ΣΕΒ χαρακτηρίζει τέλος κυνική την πρόβλεψη του μνημονίου σύμφωνα με την οποία η μείωση των αντικειμενικών αξιών του ΕΝΦΙΑ να συνοδευτεί από αύξηση των συντελεστών. «Οι δημοσιονομικές επιδόσεις, αναφέρει, θα πρέπει να βασίζονται στο σχεδιασμό των φορολογικών συντελεστών και των εισφορών με βάση το τι είναι εύλογο να ζητάει το κράτος από όσους δραστηριοποιούνται και παραμένουν στη χώρα, και όχι με υπολογισμούς του τύπου «τόσα χρειαζόμαστε, αυτό τον συντελεστή θα βάλουμε και αν δεν πιάσουμε το στόχο θα τον αυξήσουμε».

Δείτε όλο το δελτίο εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Στεφανία

Ψέμματα λένε οι βιομήχανοι, γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν στύβουν την αγορά των επιχειρηματιών , αλλά τους συνταξιούχους και υπαλλήλους.

Λούλης

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αφού δεν πληρώνει κανένας τους φόρους του. Αφαίμαξη λοιπόν μπας και δει κάνα φράγκο το κράτος. Διότι εγώ βαρέθηκα να πληρώνω τα σπασμένα των μπαταχτσήδων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.