Τα μέτρα του ΔΝΤ νεκρώνουν την χώρα

Τα μέτρα του ΔΝΤ νεκρώνουν την χώρα

Πολύωρες στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθηλωμένα τα αεροπλάνα και κατάργηση δρομολογίων στον ΟΣΕ

Τα μέτρα του ΔΝΤ  νεκρώνουν την  χώρα
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ και η οποία, σε συντονισμό με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται σε πανεργατική. Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί στο Πεδίο του Αρεως στις 11 το πρωί.
 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά των μέτρων που «λεηλατούν το εισόδημα και υπονομεύουν καίρια τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».  
Κλείσιμο
 
Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ απεργούν από την Τρίτη και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.  
 
Ακόμη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.  
 
Την Τετάρτη 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα μέσα ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης με βάση την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αλλά και των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Απεργούν επίσης και οι τεχνικοί της ΕΤΕΡ.

Δεμένα  τα πλοία στα λιμάνια

«Δεμένα» στα λιμάνια  όλη της χώρας θα παραμείνουν  την Τετάρτη, 5 Μαΐου, όλα τα υπό  ελληνική σημαία πλοία -αναμεσά τους και τα ακτοπλοϊκά- εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. 

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 

Στην 24ωρη απεργία  την Τετάρτη 5 Μαΐου θα συμμετάσχει  η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ. «Αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά και άδικα μέτρα  βρίσκονται όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, που διαπιστώνουν, ότι, για μια ακόμη φορά, γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ, ενώ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι συνταξιούχοι μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα καταδικάσουν τα νεοφιλελεύθερα σκληρά μέτρα, που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Μέσα  Μαζικής Μεταφοράς

Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν την Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Χωρίς αστικά λεωφορεία  θα μείνει την Τετάρτη το πρωί και το βράδυ η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής, υπό τη μορφή στάσης εργασίας, των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η στάση θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

ΟΣΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για αύριο καταργούνται μεταξύ:

- Αθήνας-Αλεξανδρούπολης-Αθήνας  τα δρομολόγια IC 74 και IC 75.

- Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αθήνας  τα 504, 505, 604 και 605.

- Αθήνας-Οινόης-Αθήνας  τα 1558, 2530 και 2533.

- Θεσσαλονίκης-Έδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας-Θεσσαλονίκης  τα 753 και 757.

- Πειραιά-Κιάτου-Πειραιά  (Προαστιακός Αθήνας) 4336.

- Αεροδρομίου-Λιοσίων-Αεροδρομίου τα 4241, 4242, 4243, 4244, 4245 και 4246.

- Λάρισας-Βόλου-Λάρισας  τα δρομολόγια 1586 και 1587.

- Κορίνθου-Άργους-Ναυπλίου-Τρίπολης  τα 1437, 1438, 1441, 1422.

Επίσης καταργούνται τα δρομολόγια 444 και 445 (Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη), το δρομολόγιο 463 (Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη) δεν θα εκτελεστεί στην ελληνική διαδρομή του, ενώ το δρομολόγιο 337 (Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη) στην ελληνική διαδρομή του (Ειδομένη - Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί από λεωφορεία.

Καταργούνται ακόμη όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, πλην του 604 που θα αναχωρήσει από Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας, καθώς και του 605 που θα εκτελέσει μόνο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη επίσης μετά τη λήξη της απεργίας.

Επίσης, καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 360, 361, 362, 363, 444 και 445, καθώς και τα υπόλοιπα διεθνή δρομολόγια στην ελληνική διαδρομή τους. Την ημέρα αυτή θα κυκλοφορήσουν  μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων  Κοινωνικών αναγκών.

Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση

Κλειστός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες θα παραμείνει ο ελληνικός  εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί  καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ λόγω και της απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις και στο αυριανό πρόγραμμα.

Τετράωρη  στάση εργασίας των  υπαλλήλων της  Βουλής

Τετράωρη στάση  εργασίας εξήγγειλαν για αύριο, τις  ώρες 11.00 - 15.00, οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και «εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου».

Στην ανακοίνωση του  Συλλόγου αναφέρεται ότι «για την  κρίση, που πλήττει τη χώρα μας, δεν  φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις που με τις επιλογές και παραλείψεις τους έφεραν τη χώρα σε αυτό το τέλμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης