Με απώλειες έκλεισε η Wall Street

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street

Με πτώση 0,14% στις 20.924 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, με τη μετοχή της Chevron να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Πτώση 0,3% για τον S&P 500 στις 2.368 μονάδες, ενώ με πτώση 0,26% στις 5.833 μονάδες έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq

Χαμηλότερα έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση επιτοκίων.

Με πτώση 0,14% στις 20.924 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, με τη μετοχή της Chevron να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Πτώση 0,3% για τον S&P 500 στις 2.368 μονάδες, ενώ με πτώση 0,26% στις 5.833 μονάδες έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq.

«Πρόκειται για μια κλασική αντίδραση της αγοράς που επαναξιολογεί τις εξελίξεις. Γι' αυτό τη βλέπουμε λίγο-πολύ στάσιμη» σχολιάζει ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Πιέσεις (πάνω από 1%) δέχτηκαν οι μετοχές φαρμακευτικών ομίλων, μετά από ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο εμφανίζεται πρόθυμος να προχωρήσει σε εκ βάθρων αναδιάρθρωση του αμερικανικού Συστήματος Υγείας και να αυξήσει τα ποσά που καταβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Αναφορικά με τα αμερικανικά επιτόκια, σταθερά σε υψηλό επίπεδο παραμένουν οι πιθανότητες αύξησής τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, με τον αντίστοιχο δείκτη πιθανοτήτων της CME να τις τοποθετεί στο 85%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, δυσάρεστα τα μηνύματα για τις εξαγωγικές εταιρείες των ΗΠΑ, καθώς το εμπορικό έλλειμμα της χώρας έφθασε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν πέντε ετών.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovisi

Σχολιάζοντας την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  υπογράμμισε ότι ο «ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια»

tdrr3_XL

Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.

doha

Το Κατάρ τείνει να καταφέρει να μετατρέψει το εμπάργκο των γειτόνων του σε οικονομική ευλογία, όμως για την χώρα μας χρειάζεται μια ώθηση ώστε να «αντλήσει» ευκαιρίες στο πλουσιότερο εμιράτο της αραβικής χερσονήσου - Αποστολή του protothema.gr στην Ντόχα

6