Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,15% - Πτώση σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας, μετά την ανακοίνωση κερδών

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη μετά τη δημοσιοποίηση νέων οικονομικών στοιχείων, την ώρα που αυξάνονται οι προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ εντός του τρέχοντος μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,15%. Πτώση σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας, μετά την ανακοίνωση κερδών.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,12%, o γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,01%, ο γαλλικός CAC40 με απώλειες 0,15%, ενώ πτώση 0,22% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB.

Η γαλλική EDF σημειώνει πτώση 1,5% μετά την ανακοίνωση των όρων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Στο μεταξύ, τις καλύτερες επιδόσεις έχουν οι μετοχές των εταιρειών βασικών πόρων, με άνοδο 0,5%, μετά την είδηση ότι τα κινεζικά αποθέματα ξένου συναλλάγματος αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε μηνιία βάση από τον Ιούνιο του 2016.

Οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις είναι αυτή της Just Eat με άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση αύξησης εσόδων και διπλασιασμού των προ φόρων κερδών και της Software με άνοδο 3%, με τα. Την ανακοίνωση για επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 100 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Μαΐου.

Στον αντίποδα η μετοχή της Aggreko με πτώση 10% μετά την ανακοίνωση πτώσης 3% στα ετήσια υφιστάμενα κέρδη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio-768x512

«Καθήκον των μετόχων είναι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας» επισημαίνει το υπερταμείο για τις αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ

money2

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 916 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.447 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 853 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018 - Πού αυξήθηκαν και πού μειώθηκαν τα έσοδα