Μικρή άνοδος στην Ασία – H RBA στέλνει ψηλότερα το δολ. Αυστραλίας

Μικρή άνοδος στην Ασία – H RBA στέλνει ψηλότερα το δολ. Αυστραλίας

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,26%, μετά την απόφαση της RBA να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια

Με συγκρατημένα κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, εν μέσω κλίματος αναμονής από τους επενδυτές ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων ανέρχονται σε 86,4% σύμφωνα με έρευνα της CME Group. Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ άνοδο 2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών. Και τα δύο μεγέθη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

«Τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ενισχύουν την πεποίθηση της αγοράς πως η Fed θα έχει επιπλέον λόγους να αυξήσει το κόστος χρήματος στην επόμενη συνεδρίασή της», σχολίασε η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,26%, μετά την απόφαση της RBA να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Την ίδια ώρα το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται από τα 0,75 δολάρια ΗΠΑ στα 0,7604 δολάρια ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς βλέπει μικρή ανάγκη επιπλέον στήριξης της οικονομίας μετά από μια πρόσφατη ανάκαμψη της οικονομίας. Διατήρησε δε την επιφυλακτική της γραμμή αναφορικά με την άνοδο των τιμών κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sav1_2

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα και την παρακολούθηση των μεταβολών αυτών, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μίας στρατηγικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

1
chrimatss

Ύστερα από την πτώση της τελευταίας περιόδου, η αγορά αντιδρά, αλλά οι δυνάμεις δεν επαρκούν για μια υπέρβαση πάνω από τις 680 μονάδες – που είναι και το όριο στο οποίο αλλάζει η πτωτική τάση

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.

sallas_michalis

Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό, γράφει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας

2