Μικρή άνοδος στην Ασία – H RBA στέλνει ψηλότερα το δολ. Αυστραλίας

Μικρή άνοδος στην Ασία – H RBA στέλνει ψηλότερα το δολ. Αυστραλίας

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,26%, μετά την απόφαση της RBA να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια

Με συγκρατημένα κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, εν μέσω κλίματος αναμονής από τους επενδυτές ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων ανέρχονται σε 86,4% σύμφωνα με έρευνα της CME Group. Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ άνοδο 2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών. Και τα δύο μεγέθη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

«Τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ενισχύουν την πεποίθηση της αγοράς πως η Fed θα έχει επιπλέον λόγους να αυξήσει το κόστος χρήματος στην επόμενη συνεδρίασή της», σχολίασε η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,26%, μετά την απόφαση της RBA να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Την ίδια ώρα το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται από τα 0,75 δολάρια ΗΠΑ στα 0,7604 δολάρια ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς βλέπει μικρή ανάγκη επιπλέον στήριξης της οικονομίας μετά από μια πρόσφατη ανάκαμψη της οικονομίας. Διατήρησε δε την επιφυλακτική της γραμμή αναφορικά με την άνοδο των τιμών κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης