Δεν τελειώνουν τέλη Μαρτίου οι αυτοκινητόδρομοι

Δεν τελειώνουν τέλη Μαρτίου οι αυτοκινητόδρομοι

Ποια τμήματα των οδικών αξόνων θα παραδοθούν από φθινόπωρο

Με εκκρεμότητες που θα επηρεάσουν μονομερώς την κυκλοφορία των δρόμων, θα παραδοθούν στα τέλη Μαρτίου οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι, καθώς τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες που θα σημάνουν την συμβατική λήξη, όχι όμως και το τέλος των εργασιών που θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες με ορίζοντα τον προσεχή Αύγουστο.

Με βάση τη συμφωνία μεταξύ δημοσίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το χρονοδιάγραμμα είναι αδύνατο να παραταθεί, για αυτό και στην κυβέρνηση προετοιμάζουν μεγάλη φιέστα που στόχο έχει να πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα, παρουσία του Πρωθυπουργού. Είναι σαφές πάντως, ότι οι Βρυξέλλες θα κλείσουν τα μάτια σε τμηματικές ατέλειες που όμως δεν επηρεάζουν την λειτουργική κυκλοφορία και την ασφάλεια των δρόμων για τους οδηγούς έστω και αν η ταλαιπωρία τους συνεχιστεί και πέραν της 31ης Μαρτίου.

Η πολυσύχναστη Κορίνθου-Πατρών, είναι ένα αντίστοιχο παράδειγμα που κατασκευάζεται εν λειτουργία, γεγονός που δυσχεραίνει την κυκλοφορία. Καταβάλλεται υπερπροσπάθεια ώστε τέλη Μαρτίου να δοθεί σε κυκλοφορία το σύνολο του οδικού άξονα πλην τεσσάρων εντοπισμένων σημείων που μεταφέρονται για το προσεχές φθινόπωρο.

Στο τμήμα Αιγίου -Παναγοπούλας (περιοχή Καμάρες) εκκρεμεί απαλλοτρίωση 500 μέτρων. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η περιοχή Αραχωβίτικων στο κομμάτι Παναγοπούλας-Ρίου ενώ λόγω αρχαιολογίας μετατίθεται το χρονοδιάγραμμα και για την περιοχή Καμάρι, ανάμεσα στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι.

Για τα τέλη του χρόνου προγραμματίζεται άλλο ένα δύσκολο σημείο που είναι ο κόμβος του Ρίου, το μοναδικό τμήμα αυτοκινητόδρομου που παίρνει τόσο μεγάλη παράταση. Ωστόσο στην Ολυμπία Οδό, οι εκκρεμότητες δεν τελειώνουν εδώ. Στελέχη του παραχωρησιούχου αλλά και της κατασκευής αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, να μην ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα η επίστρωση του οδοστρώματος με τον αντιολισθηρό τάπητα σε τμήματα του έργου.

Ο αντιολισθηρός τάπητας είναι το τελευταίο στρώμα του δρόμου, το οποίο επιτρέπει την πρόσφυση των ελαστικών και παρέχει ασφάλεια στην οδήγηση. Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, η ενδιάμεση στρώση -ασβεστολιθικής σύνθεσης- διαθέτει χαρακτηριστικά αντιολισθηρού τάπητα με την διαφορά ότι οι αντοχές της στο χρόνο είναι περιορισμένες. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος ζωής είναι από 6 μήνες έως 1 χρόνο καθώς η άσφαλτος λόγω φθοράς σκάει και το χαλίκι που είναι στην ενδιάμεση στρώση τρίβεται πιο εύκολα.

Τί θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Οι εργολάβοι θα χρειαστεί να ρίχνουν τον αντιολισθηρό τάπητα ανά λωρίδα ή τις νυχτερινές ώρες, όπως γίνεται αντίστοιχα στις συντηρήσεις, πράγμα που θα παρατείνει τις δυσκολίες για τους οδηγούς. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι δοκιμές στις σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου και οι απαιτούμενες εγκρίσεις από την αρμόδια Διοίκηση Αρχής Σηράγγων του υπουργείου Υποδομών καθώς χωρίς αυτές, δεν μπορούν να δοθούν σε κυκλοφορία. Εκτιμάται ότι σε πλήρη ετοιμότητα θα είναι τα τούνελ μεταξύ 10 έως 20 Μαρτίου.

Αγώνας δρόμου αλλά όχι με μεγάλες πιθανότητες για να παραδοθεί τέλη του μήνα, καταβάλλεται από τους εργολάβους για την ολοκλήρωση της σήραγγας της Κλόκοβας, μετά τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο που περιλαμβάνεται στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο έως Γιάννενα). Το έργο λόγω καθυστερήσεων στην περιβαλλοντική αδειοδότηση ξεκίνησε έξι μήνες αργότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Εκτιμάται ότι τα έργα υποδομής αλλά και τα αναγκαία τεστ, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του έργου σε εκκρεμότητα παραμένουν 3 χιλιόμετρα στο Κρίκελο και ένα χιλιόμετρο στο Μενίδι πριν την Άρτα όπου οι απαλλοτριώσεις ολοκληρώθηκαν στα τέλη Γενάρη. Στην περιοχή παρατηρούνται χρονοβόρες διαδικασίες εξαιτίας αναγκαίων επιχωματώσεων που απαιτούν προφορτίσεις και εκσκαφές υψηλών ορυγμάτων. Θεωρείται πιθανόν να δοθεί στην κυκλοφορία άμεσα ο ένας κλάδος και ο υπόλοιπος το αργότερα ως το καλοκαίρι.

Για τον Ιούλιο, μετατίθενται λόγω καθυστερημένων απαλλοτριώσεων και τα τρία χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή του Αυγού στα Γιάννενα, εκκρεμότητα που θα επιλυθεί είτε δίνοντας το ένα ρεύμα στην κυκλοφορία είτε με παράκαμψη. Σχετικά με την αδελφή -παραχώρηση Τρίκαλα -Ξυνιάδα (Ε65) θα παραδοθεί στο σύνολο της στα τέλη Μαρτίου εκτός από τα πέντε πρώτα χιλιόμετρα που λόγω καθυστέρησης στην απαλλοτρίωση θα δοθεί ο ένας κλάδος στην κυκλοφορία.

Τις τελικές δοκιμές στα συστήματα αερισμού περνούν αυτές τις μέρες οι σήραγγες των Τεμπών, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν την προσεχή Τρίτη. Πρόκειται για άλλο ένα έργο που καθυστέρησε να υπογράψει την συμφωνία ολοκλήρωσης με το δημόσιο, ωστόσο θα παραδοθεί -πλην κάποιων γεφυρών- στο σύνολό του στα τέλη του μήνα.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Μ.Γ

"ΚΑΝΕΙΣ" ΔΕΝ "ΒΙΑΖΕΤΑΙ" ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000

47

χρόνων είμαι, λέτε να δω μέχρι να πεθάνω όλους τους αυτοκινητόδρομους τελειωμένους? Βέβαια ένα είναι σίγουρο, ότι θα τους έχω πληρώσει για 3 ζωές. Ίσως να τους χρησιμοποιήσω βέβαια σε μία από τις επόμενες ζωές μου. Να κάτι θετικό και αισιόδοξο.

ελεος

Βρε παιδια , το οτι θα τελειωναν οι αυτοκινητοδρομοι τελη Μαρτιου το ειπε ενας συριζαιος. Και εσεις τον πιστεψατε ?

Χ.Π.

Εγώ το έχω πεί σε ερώτηση που μου κάνανε από την Ολυμπία οδό στα διόδια πρίν καιρό.. Ο δρόμος Πατρών - Αθηνών δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε τον Μάρτιο του 2019..!! και όταν τελειώσει δεν θα είναι αυτοκινητόδρομος με ευρωπαικές προδιαγραφές... Θα είναι απλά ένας σκατόδρομος που θα φάει λάχανο πολύ κόσμο...!! Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το νομίζω να βγώ... !! Και όταν με το καλό τελειώσει αυτός, τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε για τον επόμενο με ευρωπαικές προδιαγραφές αυτοκινητόδρομο Αθηνών Πατρών..!! Καί έτσι θα έχουμε την παλαιά ΕΟ, την Νέα ΕΟ την πιό νέα ΕΟ (αυτή που φτιάχνεται τώρα) και την παρά πιό νέα ΕΟ αυτή δηλαδή που θα αρχίσουμε να ξαναφτιάχνουμε κατά το 2021-22 !!!

orgh

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !! ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Ότι να ναι

Ρε σεις,για τον κάθετο άξονα διδυμοτειχο αρδανιο γιατί δεν γράφετε κάτι, που 20 χρόνια ο δρόμος είναι σκέτη καρμανιόλα;Μέχρι και τοπικός βουλευτής έχασε τον αδελφό του εκεί αλλά τα συμφέροντα είναι περισσότερα από από την αξία της ζωής

τελειώνουν....

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Τα έργα οσονούπω τελειώνουν , τι άνοιξη τι καλοκαίρι, αφού οι παλαιοί δρόμοι στα τελευταία 50 χρόνια άφησαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους, 120.000 νεκρούς, 55.000 αναπήρους και 1.000.000 τραυματίες... Όχι ότι τώρα θα σταματήσει το κακό με τους ζουρλοέλληνες οδηγούς αλλά τουλάχιστον θα ελαττωθούν σημαντικά τα τροχαία.

nemesi54

Το χάρτη ανά χείρας και προσεκτικά ξεκινήστε να σημειώνεται πάνω σε αυτόν τα σημεία που ΔΕΝ θα τελειώσουν. Θα καταλάβετε οτι ουσιαστικά ο δρόμος που θα παραδοθεί έιναι ο Κορίνθου - Κιάτο και λιιιγο παραέξω απο αυτό... Κοινώς ότι έχουμε εδώ και μερικούς μήνες... Μην ξεχάσετε μετά την φιέστα να ανεβάσετε και λίγο τα διόδια για "συντήρηση" δρόμου..

να αυξηθούν τα διδόδια πάραυτα

οι κακόμοιρες οι κατασκευαστικές τόσο πολύ προσπάθησαν να ξεζουμίσουν τα κρατικά ταμεία και την τσέπη του κάθε οδηγού εδώ και 15 χρόνια που "φτιάχνεται" ο δρόμος να μην τους δώσουμε και ένα μποναμά ενόψη του Πάσχα? Αυτός ο φτωχός ο καλογρίτσας αρνάκι να μην φάει. Αρε λέρα τσίπρα θες και να κάνεις και φιέστα με τον κουμπάρο του καλογρίτσα το Σπρίτση που σπάει τα έργα στα 10 για να παίρνει τις μιζούλες από τον Καλογρίτσα. Ο Άξης μπροστά σας θα κυρηχθεί αθώος.

Μα τι λέμε;;

Πέρασα πρόσφατα από την εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου κ οι κλίσεις που παρουσιάζει το οδόστρωμα είναι ικανές να σε βγάλουν απ τον δρόμο,κάποιος να εκανε έναν έλεγχο πριν δινόταν στην κυκλοφορία,δεν υπάρχει;έλεος,καινούργιος δρόμος,μας αρκεί δηλ που είναι καλύτερος από πριν;θα σκοτωθεί κόσμος

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9
Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.