Προσφορά μετοχών €8 δισ. και IPO από τη Deutsche Bank

Προσφορά μετοχών €8 δισ. και IPO από τη Deutsche Bank

Οι  αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της γερμανικής τράπεζας να αντλήσει κεφάλαια μετά από δύο συνεχόμενα έτη ζημιών

Η Deutsche Bank θα προχωρήσει στην προσφορά μετοχών ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ θα πουλήσει και μέρος της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μετά την αποτυχία της να βρει αγοραστή για την Postbank.

Επίσης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, νέα καθήοντα ως αναπληρωτές CEO στο πλευρό του John Cryan, αναλαμβάνουν οι κκ. Marcus Schenck (πρώην CFO) και Christian Sewing, ο οποίος είχε την επίβλεψη του τομέα διαχείρισης πλούτου και της λιανικής τραπεζικής. Νέος CFO θα επιλεγεί σε μελλοντικό χρόνο.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της γερμανικής τράπεζας να αντλήσει κεφάλαια μετά από δύο συνεχόμενα έτη ζημιών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η DB θα διατηρήσει τον τομέα λιανικής της Postbank και ότι στοχεύει στη μείωση των συνολικών δαπανών στα 22 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.

Τα μέτρα σηματοδοτούν την αλλαγή πορείας για τον 56χρονο Cryan, o οποίος είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να πουλήσει την Postbank ώστε να αποφύγει να καταφύγει στους μετόχους για νέο ρευστό.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tdrr3_XL

Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.

doha

Το Κατάρ τείνει να καταφέρει να μετατρέψει το εμπάργκο των γειτόνων του σε οικονομική ευλογία, όμως για την χώρα μας χρειάζεται μια ώθηση ώστε να «αντλήσει» ευκαιρίες στο πλουσιότερο εμιράτο της αραβικής χερσονήσου - Αποστολή του protothema.gr στην Ντόχα

4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2
fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας