Ένα «παλάτι» περιμένει το Δημόσιο στην οδό Πατησίων

Ένα «παλάτι» περιμένει το Δημόσιο στην οδό Πατησίων

Ο λόγος για το Acropole Palace επί των οδών Πατησίων, Αβέρωφ και Μάρνη, από τα πλέον κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία της Αθήνας κατά το μακρινό παρελθόν, για το οποίο προχωρά τώρα εκ νέου ο διαγωνισμός που αφορά την αποπεράτωσή του

Ένα «παλάτι» περιμένει το Δημόσιο στην οδό Πατησίων
Μετά από ουκ ολίγες καθυστερήσεις και χαμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ,
φαίνεται ότι βρίσκεται ξανά ο... δρόμος προκειμένου ένα από τα χαρακτηριστικότερα κτίρια της αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου στην Αθήνα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, να παραδοθεί και πάλι, ριζικά ανανεωμένο, στην πόλη.

Ο λόγος για το Acropole Palace επί των οδών Πατησίων, Αβέρωφ και Μάρνη, από τα πλέον κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία της Αθήνας κατά το μακρινό παρελθόν, για το οποίο προχωρά τώρα εκ νέου ο διαγωνισμός που αφορά την αποπεράτωσή του. Το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων και της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ενέκρινε στο τέλος Ιανουαρίου τον προσωρινό ανάδοχο για το έργο, την εταιρεία RESTORE ATE, η οποία, μετά την κατάθεση των οριστικών δικαιολογητικών, θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την αποπεράτωση του έργου της αποκατάστασης αντιστοιχεί σε 1,8 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να καταθέτει έκπτωση 59,97%, ενώ από την στιγμή της υπογραφής της σύμβασης, ο ανάδοχος αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις εργασίες εντός εννεαμήνου. Κατά τις πληροφορίες, οι εγκρίσεις από το Ελεγκτικό θα μπορούσαν να έρθουν εντός διμήνου.

Κλείσιμο
Σημειωτέον ότι προ ημερών η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου
επισκέφθηκε το Acropole Palace, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα του έργου: Πάντως, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το κτίριο να παραδοθεί προς χρήση το 2015, ωστόσο, κατά τη... συνήθη πρακτική του ελληνικού Δημοσίου οι χρόνοι δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα την απώλεια κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την αναζήτηση των επιπλέον πόρων για την αποπεράτωση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από τις πιστώσεις, τελικά, του τακτικού προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης