Ισχυρή ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας με 2,8%

Ισχυρή ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας με 2,8%

Μειώνεται η ανεργία, αυξάνονται τα έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να αυξηθούν οι συντελεστές

Η Κυπριακή οικονομία
ανακάμπτει με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% τόσο για το δ΄ τρίμηνο όσο και για ολόκληρο το 2016. Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τα στοιχεία της Κυπριακής στατιστικής υπηρεσίας δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη σημειώνοντας ωστόσο ότι  η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σταθερή και προσηλωμένη στην προσπάθεια της. 

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης τόνισε πως ο μεγαλύτερος, βασικός κίνδυνος στους ικανοποιητικούς αλλά βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η κυπριακή οικονομία είναι ο κακός μας εαυτός.

Ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει στην πράξη να συνδυάσουμε την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας με τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτικής στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι», τονίζοντας ότι «στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε σταθερή αυτή την πορεία, να διαχειριστούμε υπεύθυνα και αξιόπιστα αυτή την δεύτερη ευκαιρία που έχουμε εξασφαλίσει, να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και αν αυτό πράξουμε είμαι πεπεισμένος πως η πορεία της ανάκαμψης θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας καταγράφεται αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, θετική συνεισφορά από όλους τους παραγωγικούς τομείς, μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση, από το 14,9% στο τέλος 2015, στο 13,3% και αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων κατά 2,7%.

Ανέφερε επίσης ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο για το 2016 παραμένει ισοσκελισμένο με ένα μικρό πλεόνασμα €9,1 εκατομμύρια ή ποσοστό 0,1% του ΑΕΠ και αυτό μετά τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που είχαν αποδοθεί κατά τη διάρκεια του 2016, προσθέτοντας ότι «η απώλεια εσόδων καλύφθηκε και με το παραπάνω από την αύξηση των εσόδων λόγω της γενικότερης βελτίωσης στην πραγματική οικονομία και στην αγορά εργασίας».

Όπως εξήγησε, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ ήταν αυξημένες κατά 7% και οι συνεισφορές στις κοινωνικές ασφαλίσεις κατά 4,7% χωρίς να έχουν αυξηθεί οι συντελεστές, ενώ οι εκτιμήσεις, όπως σημείωσε, για το 2017 κινούνται στα ίδια επίπεδα και αυτό επιβεβαιώνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Ανέφερε ότι αυτή είναι η απάντηση του “στους δύσπιστους τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου”, προσθέτοντας ότι “έχουμε καταφέρει στην πράξη να συνδυάσουμε την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας με την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής μας πολιτική στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι”.


Πηγή: philenews

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μητσος

Καλά ωρέ παλληκάρια.Για εξηγήστε μου,πώς γίνεται η(μισή)Κύπρος να έχει πατήσει τέρμα γκάζια και να τρώμε τη σκόνη της,ενώ εμεις οι απόγονοι του Λεωνίδος,να μην μπορούμε τόσα χρόνια ούτε μπροστά να βάλουμε;

Φιλελευθερισμός

Η απάντηση λέγεται φιλελευθερισμός. Μικρό δημόσιο, αξιοκρατία, χαμηλή φορολογία και πολύ μεγάλος ιδιωτικός τομέας που δουλεύει με κίνητρο το κέρδος και την ανάπτυξη. Καμία σχέση με την Ελλάδα της αριστεράς, των συνδικαλιστών, των αμόρφωτων συμβούλων, των πρόωρων συνταξιούχων, της ακροδεξιάς και της λαϊκίστικης δεξιάς... Αυτό που για όλες τις προοδευμένες χώρες είναι το αυτονόητο, για μας θα ήταν διανοητική κατάκτηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

8
Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.