Καταλύτης η Cosco για τη διάσωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Καταλύτης η Cosco για τη διάσωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Οι έως τώρα επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με το 2016 

Καταλύτης η Cosco για τη διάσωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα
Στη δίνη προβλημάτων περιέρχεται η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2017 με πτώση που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα. Οι έως τώρα επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με το 2016 όταν λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Τουρκία πολλές εταιρείες άλλαξαν δρομολόγια και περιέλαβαν σε αυτά ελληνικά λιμάνια.

Οι προσδοκώμενες αφίξεις για το 2017 για κάποια από τα μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια που επιβεβαιώνουν και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις αφού είναι μέχρι και 28% λιγότερες σε σύγκριση με το 2016.

«Για το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 510 αφίξεις με περίπου 914.000 επιβάτες, για την Σαντορίνη 381 με 736.455 επιβάτες, για την Κέρκυρα έχουν προγραμματιστεί 400 με 650.000 επιβάτες, για την Ρόδο έχουν προγραμματιστεί 240 με περίπου 270.000 επιβάτες και τέλος για το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί 145 με περίπου 257.486 επιβάτες (Full Capacity)» επισημαίνεται σε έρευνα της Five Senses Consulting & Development.

Κλείσιμο
Το ζητούμενο δεν είναι πλέον το 2017 αφού η κατάσταση δύσκολα αναστρέφεται αλλά το τι θα γίνει 2018.

Πολλά στελέχη από τον κλάδο της κρουαζιέρας επισημαίνουν ότι η λύση θα έρθει από την Άπω Ανατολή.

«Συνεργασία των Περιφερειών και των Λιμανιών με την Cosco για ανάπτυξη της νέας αγοράς των Κινέζων για έναρξη και τερματισμό κρουαζιέρας (Homeport) από Ελλάδα από το 2018 και μετά. Ο Πειραιάς πρέπει να παίξει τον σημαντικό ρόλο του στην ανάπτυξη της Ελληνικής κρουαζιέρας μέσα από την δημιουργία ενός δικτύου προορισμών που θα μπορεί επάξια να δώσει μοναδικές, επαρκώς προσδιορισμένες, εμπειρίες στους επισκέπτες όλο τον χρόνο, φυσικά με τις κατάλληλες υποδομές» επισημαίνει ο Ιωάννης Μπρας, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και νυν διευθύνων της Five Senses Consulting & Development.

Η δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος κινεζικού ομίλου να εισέλθει στο Αιγαίο μέσω της Celestyal Cruises του κυπριακών συμφερόντων Ομίλου Louis έφερε και πάλι στο προσκήνιο του Κινέζους τουρίστες κρουαζιέρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης