Ανδρεάδης: Η Ελλάδα να εδραιωθεί ως χώρα ηγέτιδα στην παροχή υπηρεσιών

Ανδρεάδης: Η Ελλάδα να εδραιωθεί ως χώρα ηγέτιδα στην παροχή υπηρεσιών

Yπογραμμίζει ότι τα πρώτα θετικά στοιχεία στον τομέα των προκρατήσεων, δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζουν από τις βασικές προϋποθέσεις επίτευξης των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων της επόμενης χρονιάς

Ανδρεάδης: Η Ελλάδα να εδραιωθεί ως χώρα ηγέτιδα στην παροχή υπηρεσιών
«Το 2017 θα είναι το έτος κατά το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η ανάπτυξη με την ανάδειξη και μεγιστοποίηση της διασύνδεσης του ελληνικού τουρισμού με τους υπόλοιπους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ο ελληνικός τουρισμός είναι σε θέση να συμπαρασύρει τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις κατασκευές και τη βιομηχανία, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις ωφέλειες για τις τοπικές οικονομίες, τις κοινωνίες και την απασχόληση. Με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό τουρισμό, μπορούμε να ξεκινήσουμε την εδραίωση της Ελλάδας ως χώρας ηγέτιδας, διεθνώς, στην παροχή υπηρεσιών». Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας A. Ανδρεάδης, με αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2016 στο Λονδίνο.

Σε ό,τι αφορά τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία των προκρατήσεων από Μεγάλη Βρετανία προς τη χώρα μας για το 2017, τα οποία ωστόσο αντιπροσωπεύουν μικρό δείγμα της Βρετανικής αγοράς, όπως τονίζει ο κ. Ανδρεάδης, αυτά καταγράφουν μονοψήφιο θετικό πρόσημο. Σε αυτό βοηθούν, κυρίως, η αστάθεια γειτονικών προορισμών, συμπεριλαμβανόμενης της Τουρκίας και η συντεταγμένη παρουσία των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες φαίνεται ότι ενισχύουν, παρά την υπερφορολόγηση, με μεθοδική προβολή και σημαντικές εκπτώσεις το μερίδιο αγοράς της χώρας μας στον κρίσιμο τομέα των προκρατήσεων, εξηγεί ο κ. Ανδρεάδης.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Ανδρεάδης υπογραμμίζει ότι τα πρώτα θετικά στοιχεία στον τομέα των προκρατήσεων, δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζουν από τις βασικές προϋποθέσεις επίτευξης των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων της επόμενης χρονιάς. «Είναι επιτακτικό να βρεθεί η χρυσή τομή για την άμεση επαναφορά της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω της μείωσης της υπερφορολόγησης, της ρύθμισης της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, της τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, της εξεύρεσης λύσης σχετικά με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της επαναφοράς της ρευστότητας με λογικό κόστος χρήματος», σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης. Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης χαιρετίζει την αυτόνομη επαναφορά του υπουργείου Τουρισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης