ΤΕΡΝΑ με Ινδούς η μοναδική προσφορά για το Καστέλι

ΤΕΡΝΑ με Ινδούς η μοναδική προσφορά για το Καστέλι

Η κυβέρνηση προχωρά με ένα μόνο υποψήφιο όπως έγινε στο Ελληνικό, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ αλλά και το ΔΕΣΦΑ

ΤΕΡΝΑ με Ινδούς η μοναδική προσφορά για το Καστέλι
Μία προσφορά από το σχήμα της Τέρνα με την Ινδική GMR κατατέθηκε τελικά στο διαγωνισμό για το Καστέλι που ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από πολλές αναβολές.

Παρά την προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει η δημοπρασία με πάνω από μία προσφορές, η κυβέρνηση θα τρέξει το διαγωνισμό με ένα μόνο υποψήφιο, στα πρότυπα των αντίστοιχων διαγωνισμών στο Ελληνικό, στον ΟΠΑΠ, στον ΟΛΠ αλλά και στο ΔΕΣΦΑ. Στο υπουργείο υπήρχε μεγάλος προβληματισμός τις τελευταίες μέρες για την τύχη του έργου ύψους περί το 1 δισ. ευρω καθώς υπήρχαν αιτήματα για άλλη μία παράταση του διαγωνισμού.

Πριν φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα υπήρχε ένα έντονο παρασκήνιο τις προηγούμενες εβδομάδες κυρίως με τους Κινέζους που προβάλλονταν ως το ισχυρό φαβορί του διαγωνισμού.

Κλείσιμο
Οι τελευταίοι αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά απρόβλεπτοι καθώς φαίνεται να επιδίωκαν κυρίαρχο ρόλο στο έργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που είχε γίνει προ ημερών με πρωτοβουλία της Κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα παρουσία στελεχών της China Development Bank και εκπροσώπων ελληνικών τεχνικών ομίλων, δηλώθηκε η βούληση της χρηματοδότησης του έργου με την προϋπόθεση ότι στην εταιρεία παραχώρησης θα συμμετείχε η Κινεζική China State Construction Engineering Co. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημέρωση για την μη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό πραγματοποίησαν χθες σε κυβερνητικό επίπεδο εκπρόσωποι της Γαλλικής πλευράς.

Για το Καστέλι υπήρχαν αρχικά ενδιαφερόμενες δύο γαλλικές εταιρείες. Η Vinci σε συνεργασία με τον Άκτωρα και η Bouygues με την J&P Αβαξ. Όμως και τα δύο σχήματα επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θεωρώντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί αστερίσκοι για το έργο.

Πηγή: Newmoney
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης