Εκτη στην ΕΕ η Ελλάδα σε εγκεκριμένα δάνεια της ΕΤΕπ

Εκτη στην ΕΕ η Ελλάδα σε εγκεκριμένα δάνεια της ΕΤΕπ

...και η πρώτη μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

etep
Η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ - Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία) σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

Αυτό σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, για το Σχέδιο Γιούνκερ και σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική επένδυση.

Συγκεκριμένα:

Κλείσιμο
- Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 533 εκατ. ευρώ σε τέσσερα έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις 854 εκατ. ευρώ.

- Μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των 280 εκατ. ευρώ και θα ωφελήσει άνω των 700 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Oι αναφορές των κύκλων του υπουργείου, είναι με βάση στοιχεία του Ιουλίου 2016 (State of play, July 2016) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενώ περισσότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν αύριο κατά τη συζήτηση στην oλομέλεια της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης