Γιατί ο Τσακαλώτος δεν συζήτησε με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2017

Γιατί ο Τσακαλώτος δεν συζήτησε με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2017

Η ελληνική πλευρά επισήμανε τη βελτίωση που παρουσιάζουν τα έσοδα κατά το 2016 σε σχέση με τις προβλέψεις και προέβλεψε ότι η... βελτίωση θα διατηρηθεί και κατά το 2017

Γιατί ο Τσακαλώτος δεν συζήτησε με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2017
Ούτε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε καν για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 συζήτησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιώργο Χουλιαράκη στη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των δανειστών η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επί της ουσίας, οι συνομιλίες των κυρίων Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους της τρόικας αφορούσαν μόνο την επισκόπηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών, οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης επισήμαναν την βελτίωση την οποία παρουσιάζουν τα έσοδα κατά το 2016 σε σχέση με τις προβλέψεις και προέβλεψαν ότι η βελτίωση θα διατηρηθεί και κατά το 2017.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών:


«Κατά τη συνάντηση, με θέμα τα δημοσιονομικά, παρουσιάστηκε από την ελληνική πλευρά η πορεία των εσόδων και των δαπανών για το τρέχον έτος.

Επισημάνθηκαν:
-    Η βελτίωση την οποία παρουσιάζουν τα έσοδα κατά το 2016 σε σχέση με τις προβλέψεις.
-    Η πρόβλεψη διατήρησης της βελτίωσης και κατά το 2017.

Ιδιαίτερη βαρύτητα για το σταθερό «βηματισμό» και την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας έχει το γεγονός, ότι η βελτίωση που προβλέπεται και το επόμενο έτος, είναι αποτέλεσμα της λήψης και απόδοσης συγκεκριμένων μέτρων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης