ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρά ο Ερημίτης - Απορρίφθηκε μελέτη για το «Καστέλο» στην Κέρκυρα

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρά ο Ερημίτης - Απορρίφθηκε μελέτη για το «Καστέλο» στην Κέρκυρα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ανακοίνωνε ότι καταψήφισε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Καστέλο στην Κέρκυρα

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρά ο Ερημίτης - Απορρίφθηκε μελέτη για το «Καστέλο» στην Κέρκυρα
Κι ενώ η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δήλωνε χθες, Τρίτη, από την Κέρκυρα ότι η αξιοποίηση του Ερημίτη προχωρά κανονικά, σε ένα από τα άλλα ανοιχτά «μέτωπα» του ΤΑΙΠΕΔ στην Κέρκυρα, που αφορά την αξιοποίηση του Καστέλο Μιμπέλι η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν αρνητική.

Ειδικότερα, την Τρίτη ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι η επένδυση από την NCH Capital για τον Ερημίτη, για την οποία οι αντιδράσεις παραμένουν από μεγάλη μερίδα τοπικών φορέων, θα προχωρήσει κανονικά (σ.σ. παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις, δεδομένου ότι η σχετική σύμβαση παραχώρησης για τη μικτή τουριστική επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2013). Μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να μπουν οι τελικές υπογραφές με την καταβολή και του τιμήματος.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ανακοίνωνε ότι καταψήφισε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Καστέλο στην Κέρκυρα, αιτούμενο μάλιστα την απόδοσή του στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αξιοποίησή του. Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) για το ιστορικό κτίριο του Καστέλο που βρίσκεται στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας. Σημειωτέον ότι η μελέτη που επικαιροποιεί την αντίστοιχη που είχε εκπονηθεί τον Φεβρουάριο του 2014 προβλέπει μικτή χρήση του ακινήτου και συγκεκριμένα στη ζώνη Ι χρήση «τουρισμού - αναψυχής» και στη ζώνη ΙΙ χρήση «τουριστικού - παραθεριστικού χωριού».

Η πρώτη ζώνη εκτείνεται στο 21,5% του ακινήτου και αφορά το κυρίως κτίριο και την ευρύτερη ζώνη γύρω από αυτό και η δεύτερη ζώνη αναπτύσσεται περιμετρικά της ζώνης Ι και αντιστοιχεί στο 78,5% της συνολικής έκτασης. Με την επισήμανση ότι το κτιριακό συγκρότημα του Καστέλο Μιμπέλι και των 3 βοηθητικών κτισμάτων, ιδιοκτησίας ΤΑΙΠΕΔ, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο ενώ και ο χώρος που το περιβάλλει είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, το Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάνοντας λόγο για «αναγκαιότητα διαφύλαξης και ανάδειξης των ιστορικών κτιρίων».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης