Μοσκοβισί: Μικρότερη από ό,τι περιμέναμε η ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Μοσκοβισί: Μικρότερη από ό,τι περιμέναμε η ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Αναμένουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι θετική αλλά χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Μικρότερη από ό,τι περιμέναμε η ανάπτυξη της Ευρωζώνης
Χαμηλότερη των προσδοκιών, ενδέχεται να ήταν η οικονομική ανάπτυξη της
Ευρωζώνης
κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας επίσης ότι οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον έχουν επιδεινωθεί.

Χαρακτηριστικά, σε ομιλία του
Κλείσιμο
στο Ινστιτούτο Πίτερσον της Ουάσινγκτον, ο Μοσκοβισί ανέφερε: "
Δυστυχώς, η πρόβλεψη για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί. Γενικά, πλέον αναμένουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι θετική αλλά χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε
".

Ο Μοσκοβισί εξήγησε ότι στην Ευρώπη "προκλήσεις σχετιζόμενες με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και με θέματα ασφαλείας μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν εξελίξεις που θα εξελιχθούν σε προσκόμματα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη". Σημείωσε όμως ότι όλα αυτά δεν σηματοδοτούν μια "θεμελιώδη και διαρκή αδυναμία" αλλά σημαίνουν ότι "πρέπει να αναλάβουμε ακόμη πιο αποφασιστική δράση για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη".

Ο Επίτροπος είπε ότι η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα τις Εαρινές Οικονομικές Προβλέψεις της στις 3 Μαΐου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις δικές του προβλέψεις που ανακοίνωσε την Τρίτη θεωρεί ότι οι προοπτικές για την Ευρωζώνη φέτος και τον επόμενο χρόνο είναι δυσμενέστερες από το αρχικά αναμενόμενο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης