Ερευνα: Σε τι σπίτια ζουν οι Ελληνες και πού θα ήθελαν να μένουν

Ερευνα: Σε τι σπίτια ζουν οι Ελληνες και πού θα ήθελαν να μένουν

Επτά στους δέκα ζουν σε ιδιόκτητο ακίνητο και η πλειοψηφία θα επέλεγε σπίτι 120 τ.μ. με 4 δωμάτια - Οι Έλληνες πρωταθλητές μαζί με Βρετανούς και Ολλανδούς σε ιδιόκτητες μονοκατοικίες-μεζονέτες

Σε ακίνητο 120 τετραγωνικών μέτρων, με 4 δωμάτια, μπαλκόνι και χώρο στάθμευσης, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και γειτονιά με χώρους πρασίνου και πάρκα, θα ήθελε να διαμένει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της RE/ΜAX. 

Από τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, προκύπτει ότι 7 στους 10 Έλληνες ζουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία, ενώ το 33% αυτών διαθέτει και ιδιόκτητη δευτερεύουσα κατοικία. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από εκείνους που διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, η πλειοψηφία δηλώνει ότι ζει σε μονοκατοικία ή μεζονέτα και η μειοψηφία σε διαμέρισμα. 

Μοιρασμένοι ανάμεσα σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα είναι όσοι δηλώνουν ότι για τη στέγασή τους μισθώνουν ένα ακίνητο. Oι μισοί μένουν σε μονοκατοικία και οι άλλοι μισοί σε διαμέρισμα.

Όσοι διαθέτουν δεύτερη κατοικία δηλώνουν ότι αυτή βρίσκεται στην περιφέρεια και καλύπτει κυρίως τις ανάγκες τους για διακοπές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX, 7 στους 10 Έλληνες  δηλώνουν ότι το ιδανικό θα ήταν να ζουν σε ακίνητο εμβαδού 91 έως 150 τετραγωνικών μέτρων.

Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων θα ήταν ικανοποιημένοι να ζήσουν σε σπίτι με 3-4 δωμάτια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολύ μικρό ποσοστό πολιτών θα ήθελε να μένει σε ένα σπίτι με λίγα δωμάτια, δηλαδή κάτω από 2 αλλά και σε ένα σπίτι με πολλά δωμάτια, δηλαδή πάνω από 5. 

Άτομα ηλικίας από 20 έως 59 ετών, που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το πόσα δωμάτια θα έπρεπε να διαθέτει η ιδανική μονοκατοικία ή το διαμέρισμα που θα επέλεγαν για να ζήσουν, μόλις το 7,2% απάντησε από 6 έως 10 δωμάτια και μόλις το 8% απάντησε έως 2 δωμάτια. 

Η πλειοψηφία (34,2%) απάντησε 4 δωμάτια και ακολούθησε ένα 33,6% με 3 δωμάτια και ένα 16,2% με 5 δωμάτια. Πάνω από 10 δωμάτια απάντησε ότι θα επιθυμούσε να διαθέτει το σπίτι τους μόλις 0,8% των ερωτηθέντων. 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας της RE/MAX, η επιφάνεια που θα ήθελε ο  Έλληνας πολίτης κατά μέσο όρο είναι 120 τετραγωνικά μέτρα. Ο αντίστοιχος Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 131 τετραγωνικά και 5 δωμάτια αντί για 4 που δηλώνουν οι Έλληνες. Εξαίρεση αποτελούν οι Πορτογάλοι που δηλώνουν ότι το ιδανικό σπίτι για αυτούς θα έπρεπε σε εμβαδό να είναι 211 τετραγωνικά μέτρα (για να νιώσουν άνετοι και ασφαλείς), ενώ στην αντίπερα όχθη, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα συμβιβάζονταν μία χαρά και με ένα ακίνητο 80 τετραγωνικών μέτρων. 

Οι Έλληνες πρωταθλητές μαζί με Βρετανούς και Ολλανδούς σε ιδιόκτητες μονοκατοικίες – μεζονέτες

Στο ερώτημα ποιες είναι οι τρέχουσες συνθήκες στέγασης, οι απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας ήταν οι εξής:

41,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κατοικεί σε ιδιόκτητη μονοκατοικία ή μεζονέτα και μόνο το 28,2% σε δικό του διαμέρισμα. Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη- όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων  συγκεντρώνουν επίσης το  αξιοσημείωτο ποσοστό ιδιοκατοίκησης του 61%- είναι χαρακτηριστικό πώς οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και των Κάτω Χωρών κρατούν τα σκήπτρα σε ιδιοκτησίες μονοκατοικιών και μεζονετών, ενώ από την άλλη πλευρά Ισπανοί και Τούρκοι είναι πρωταθλητές όσον αφορά το ποσοστό ιδιόκτητων διαμερισμάτων. 

Το αν κάποιος ζει σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα έχει να κάνει και με τον τόπο διαμονής. Το 70% αυτών που τώρα ζουν σε μονοκατοικία ή μεζονέτα εντοπίζεται σε αγροτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για ενοικιαστές ακινήτων είναι μόλις 15%.
Επίσης, σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός ότι ένας στους δύο που δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του ιδιόκτητο ακίνητο, είναι ηλικίας από 50 έως 59 ετών. Άτομα της ίδιας ηλικίας που δήλωσαν ότι νοικιάζουν δεν ξεπέρασαν σε ποσοστό το 7,2%. 

Η επιλογή της ενοικίασης, επομένως, συνιστά χαρακτηριστικό των νεότερων ηλικιών καθώς ενδεικτικά, οι ενοικιαστές διαμερισμάτων είναι κατά 22,4% ηλικίας 20 έως 29 ετών.

Μόνο 1 στους τρεις Έλληνες με δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία

Έναν ακόμη μύθο έρχεται να καταρρίψει η έρευνα της RE/MAX, της εικόνας που έχουν πολλοί ότι οι Έλληνες σε ποσοστό άνω του 50% διαθέτουν δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία. Σε ερώτημα για την κατοχή δεύτερης  κατοικίας, το 67,2% απάντησε αρνητικά ότι δεν διαθέτει και μόλις το 32,8% θετικά ότι διαθέτει.

Ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ιδιόκτητης δεύτερης κατοικίας συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα. Ακολουθούν με λίγο χαμηλότερα ποσοστά η Πολωνία, όπου το 25,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει στην κατοχή του δεύτερη κατοικία, όπως επίσης και η Τουρκία με τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας να φτάνουν το 24,8%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Γερμανία όπου μόνο ένα 5,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν πώς έχουν δεύτερο σπίτι. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός  πώς η πλειοψηφία αυτών που δεν κατέχουν δεύτερη κατοικία, δεν διαθέτουν ούτε κύρια. Συγκριτικά ,οι ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας είναι ήδη ιδιοκτήτες και κύριας κατοικίας , κατά ποσοστό σχεδόν 40%.                           

Η ηλικία καθορίζει την απόφαση ενοικίασης ή αγοράς β΄ κατοικίας 

Νέοι ηλικίας από 30 έως 39 ετών δεν διαθέτουν δεύτερο ακίνητο σε ποσοστό 72,8%. Αντίθετα, σχεδόν ένας στους δύο από εκείνους που απάντησαν ότι έχουν στην κατοχή τους και δεύτερη κατοικία, ανήκει στην ηλικιακή ομάδα από 50 έως 59 ετών.

Επίσης, το 83,3% αυτών που δήλωσαν πώς δεν είναι ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας, είναι μόνιμοι κάτοικοι αγροτικών περιοχών, ενώ το 65% αυτών που είναι ιδιοκτήτες και δεύτερης κατοικίας διαμένουν σε πόλη ή κωμόπολη.

Τέλος, όσον αφορά στο μηνιαίο καθαρό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών και τη σχέση του με την απόκτηση δεύτερης κατοικίας, στο 32,8% των θετικών απαντήσεων για την ύπαρξη δεύτερης κατοικίας επικρατούν τα υψηλά μηνιαία εισοδήματα της τάξεως των 3.000 – 4.000 ευρώ κατά 58,8% και πάνω από 4.000 ευρώ κατά 44,4%. Διαφορετική είναι η εικόνα για εκείνους που απάντησαν αρνητικά, καθώς το 73,1% λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές που δεν ξεπερνούν τις 2000 ευρώ.

Σε αγροτικές περιοχές η δεύτερη κατοικία

Βάσει των αποτελεσμάτων της εν λόγω έρευνας, το μεγαλύτερο ποσοστό (53,7%) των δεύτερων κατοικιών βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο, ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσοστό δεύτερων κατοικιών που βρίσκονται στο εξωτερικό (1,2% σε πόλη και 1,8% σε κωμόπολη άλλης χώρας). Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι το 53,7% των ιδιοκτητών δεύτερης κατοικίας στην περιφέρεια, διαμένει μόνιμα σε αστικά κέντρα είτε σε ιδιόκτητη είτε σε μισθωμένη κατοικία.
 
Δεύτερη κατοικία για διακοπές
 
Η απόκτηση ακινήτων, πέραν της πρώτης κατοικίας, είναι στη χώρα μας άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σκοπό της ξεκούρασης, της απόδρασης από την καθημερινότητα και εν γένει με τις διακοπές. Το 41,5% των ιδιοκτητών δεύτερης κατοικίας προχώρησε στην αγορά της προκειμένου να καλύψει την ανάγκη των διακοπών, ενώ μόλις το 7,3% για επαγγελματικούς λόγους.
 
Προτεραιότητα για τον μέσο Έλληνα η απόκτηση κατοικίας

Τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας της RE/MAX επιβεβαιώνουν ότι η απόκτηση ενός ακινήτου είναι στο DNA του Έλληνα τη στιγμή που γνωρίζει ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνται κόποι, θυσίες και προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής.

Ειδικότερα, το 93,4% των ερωτηθέντων και ανεξαρτήτως ηλικίας, εισοδήματος κτλ. θα ήθελε να ζει σε ιδιόκτητο ακίνητο και μόλις ένα 5% σε μισθωμένη κατοικία. Αναλύοντας το 93,4% προκύπτει ότι το 81,8% των ερωτηθέντων θα ήθελε να ζει σε δική του μονοκατοικία - μεζονέτα και το 11,6% σε δικό του διαμέρισμα. Η τάση αυτή αποτυπώνεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς για το 91% των Ευρωπαίων  αν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής, η απόκτηση κατοικίας θα ήταν η πρώτη προτεραιότητα.
 
Μεγάλο ακίνητο με αρκετά δωμάτια το ιδανικό σπίτι για τον Έλληνα

Ευρύχωρο και άνετο φαντάζονται οι Έλληνες το σπίτι τους, όπως προκύπτει από την σχετική ερώτηση για τις διαστάσεις του ιδανικού χώρου. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε η οικία του να είναι από 91 έως 150 τετραγωνικά μέτρα. Οι μικροί χώροι έως 75 τετραγωνικά μέτρα, αλλά και στο άλλο άκρο οι πολύ μεγάλοι που ξεπερνούν τα 200 τετραγωνικά μέτρα, τυγχάνουν ελάχιστης απήχησης (6,2% και 3,2% αντιστοίχως).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πώς το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που επιλέγουν κατοικία άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων ζει μόνιμα σε αστικά κέντρα. Το εισόδημα δεν επηρεάζει την επιλογή μίας μεγαλύτερης κατοικίας καθώς ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων θα ήθελαν να διαθέτουν άτομα με χαμηλά ή μέτρια μηνιαία εισοδήματα (έως 2.000 ευρώ) αλλά και εκείνοι που έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 4.000 ευρώ.
 
Προσωπικός χώρος, μπαλκόνι και χώρος στάθμευσης στην κορυφή των απαιτήσεων
 
Μια σειρά παραμέτρων, που διερευνήθηκαν από τη RE/MAX, διαμορφώνουν την εικόνα του ιδανικού ακινήτου και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις προϋποθέσεις  που καθορίζουν την επιλογή κατά την αγορά ή την ενοικίαση του.

Το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί απόλυτα ότι είναι σημαντικό να έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο, ώστε να μπορεί να καταφεύγει εκεί όποτε το χρειάζεται. Το 79,6% αυτών είναι ηλικίας 20-29 ετών και το 85% είναι κάτοικοι αγροτικής περιοχής.

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσε η ύπαρξη μπαλκονιού με 69,2%, ενώ στην τρίτη θέση με 64% βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης, κάτι που εκφράζει  την επιθυμία των ερωτηθέντων να βρεθεί λύση στο έντονο πρόβλημα στάθμευσης στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μετά την ύπαρξη προσωπικού χώρου και parking που τοποθετούνται στην πρώτη και δεύτερη θέση (με 59% και 58% αντιστοίχως),την τρίτη θέση καταλαμβάνει με 52% η γειτνίαση με χώρους πρασίνου, κάτι που για το μέσο Έλληνα πολίτη  είναι αναγκαίο να υπάρχει σε ποσοστό 56,4%. Για το 56,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα, καθοριστικής σημασίας είναι ακόμη οι διαθέσιμες δημόσιες συγκοινωνίες (να μην απέχουν πάνω από 10 λεπτά από το σπίτι), αλλά και η ύπαρξη εμπορικών κέντρων (ποσοστό 41,2%).

Τέλος, το 34,6% υποστηρίζει απόλυτα πώς είναι αναγκαίο η εργασία του να βρίσκεται  κοντά στον τόπο διαμονής του και το 36,2% να έχει το ακίνητό του δικό του κήπο. Μάλιστα, 52,9% αυτών που θέλουν δικό τους κήπο έχουν μηνιαίο καθαρό εισόδημα 3.000-4.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

.

Εάν το ζητούμενο αυτό είναι για κπ με 4μελή οικογένεια δεν βλέπω κανέναν παραλογισμό..Αυτό πάντως που έλεγα ότι η ιδιοκατοίκηση είναι σε μεγάλα ποσοστά και ότι οι 50αρηδες (που το παίζουν συνταξιούχοι τώρα) ειδικά δεν θα πεινάσουν με μια σύνταξη τύπου 400 ευρώ αλλά είναι κακομαθημένοι επιβεβαιώνεται.. Όχι ένα αλλά δύο σπίτια έχουν ο καθένας.. Και αποταμιεύσεις κλπ (θα επιβεβαιωθώ και για αυτά στο μέλλον).. Αλίμονο στους νέους που με 500 ευρώ πρέπει να αρχίσουν την ζωή τους και να πληρώνουν για τα πάντα.. Ένα παγκάκι στα δυτικά προάστια ίσως νοικιάσουν.

Ελλας

Στην ΕΛΛΑΔΑ εχουμε σπιταρωνες στην ευρωπη η βλαχοι εχουν κατι μιζερα κουτια τρωγλες που τα βαπτιζουν σπιτια ουτε μπαλκονια χαμηλοταβανα μια καταθλιψη σκετη.Βλεπουν τα δικα μας και παθαινουν..Ειμαστε πολυ καλα οσα ενφια και να βαλουν θα εξακολουθουμε να εχουμε σπιταρωνες μεγαλες ανετες με μαρμαρα...και αυτοι τρυπες μικρες ασχημες.

@@@

Διαβαζω μερικα σχολια και απορω...δηλαδη ειναι κακο να εχεις σπιτι???το εκλεψα???το εφτιαξα με τα δικα μου τα χερια,πληρωσα τους φορους το ΙΚΑ,τα παντα οτι μου ζητισε το κρατος και τωρα ερχεται και σου λεει ξαναπληρωσε επειδι εχεις δηκο σου σπιτι,ωραια το πληρωνω και αυτο!!!αλλα μη λετε εδω μεσα διαφορες μπουρδες,το σπιτι δεν μου το χαρισαι κανεις,τα δουλεψα τα λεφτα και ευτυχος ακομα δουλευω και γυνεκα μου!!!και οι περισσοτεροι ελληνες το ιδιο κανουν!!!αντε που βρυζεται τους ελληνες,επειδη εχουμαι 300 αναξιους εκει μεσα!!!

18.02

μαθε γραφή ασχετε.

Xaxaxax

Λεει πρωταθλητες οι Ελληνες στις μεζονετες μαζι με Βρετανους και Ολλανδους. Δεν ξερω τι γινεται στην Ολλανδια (αν και φανταζομαι το ιδιο με την Βρετανια) αλλα στην Βρετανια οπου ζω το 90% των σπιτιων ειναι μονοκατοικιες και μεζονετες. Καμια σχεση με τις ελληνικες. Τα πιο πολλα σπιτια ειναι τρυπες με σαλονια σε μεγενθος ενος υπνοδωματιου. Οι Ελληνες μπορει να θελουν να ζουν οπου φανταζονται αλλα τα σπιτια τους ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα των ξενων και δεν πρεπει να εχουν παραπονο

και

οι σκαλες τους τριζουν πολυ κρατς κροτς κανουν.

Νίκος

Σαχλαμάρες τις Ρεμαξ μπας και πουλήσουν κανένα 120τμ που τα έχει πάρει η κάτω βόλτα.

ΣΥΜΦΩΝΩ!

ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΑΓΚΩΜΕΝΑ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ, ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ , ΕΚΑΤΟΝΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΣΕ ΘΟΡΥΒΩΔΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ.... ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ REMAXE Ο ΕΝΦΙΑ , ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΦΟΡΟ.... ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ τμ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΩΧΩΡΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.... ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..... ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .... ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ .

bazexa

εγκεφαλικο??

Αχρωματοψία

Χά χα χα διπλα στο πράσινο και στα πάρκα ...

Π.Μ.

Και ύστερα ξύπνησαν !!!!!! (Σε ποιές περιοχές έγινε η έρευνα; ) Ευτυχώς που καταφέραμε και έχουμε έστω και ένα σπίτι γιατί σήμερα θα ζούσαμε στούς δρόμους ......

Μεσίτης

Πολύ αξιόπιστη έρευνα από αξιόπιστο γραφείο.

Αυτα τα...

....νουμερα είναι για γέλια, αντε μετα να πεισουμε τον υπολοιπο κοσμο ότι ...πειναμε και ότι δεν εχουμε λεφτά, άκου 7 στους 10 εχουν ιδιόκτητο σπίτι, και μάλιστα θα ηθελαν να μένουν και σε 120 τετραγωνικα με μπαλκονι και πάρκινγκ!!!!! κρίση κατά τα άλλα... αχαχαχα! πραγματικά γελάω με τα χάλια μας! Ειμαστε μακράν ο πιο καλομαθημένος και μπουχέσας λαός του κόσμου! Αμόρφωτοι τεμπελχανάδες των 600 ευρω το μηνα , που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα νοικιάζανε μαζι με άλλους (για να μοιράζονται τα έξοδα ντε) μια τρύπα, εδώ μου είναι και ιδιοκτήτες σπιτιών, αν ειναι δυνατόν, να ναι καλά οι ηλίθιες οι τράπεζες που τους δίνανε τα δάνεια.... και τώρα δεν μπορουν να τα πάρουν πίσω, και πως να τα παρουν δηλαδή όταν ο άλλος με 600 ευρώ μισθό ζει σε σπιτι για το οποιο πρέπει να πληρώσει δόση 800 και 900 ευρω!!! Αυτό το πράγμα που σε αυτή τη χώρα ολοι θέλουν να κάνουν ζωάρες με ιδιόκτητα σπιτια και εξοχικά χωρις να δουλέψουν και να κουραστούν, ή χωρις να δικαιολογείται απο τα προσόντα τους ή/και τον μισθό τους, πραγματικά με ξεπερνάει!

Δεν συμφωνω

μαζι σου. Δεν ειμαστε ολοι με τα μυαλα πανω απο το κεφαλι. Το μεγαλο ποσοστο το πληρωσε απο το υστερημα του και δεν χρωσταει πουθενα ουτε για το κυριως η το εξοχικο η το αυτοκινητο. Με πιανουν τα διαολια μου οταν μας βαζετε στο ιδιο καλαθι ολους. Δεν ειμαστε ολοι ελληναρες της ξαπλας και του φραπε. Καποιοι απο εμας δεν πανε ουτε διακοπες και δουλευουν την αδεια τους ! Το να κοιτας μπροστα και να φτιαχνεις πραγματα μονον οι αριστεροι το καταδικαζουν, για τους αλλους. Δες Φλαμπουραρη, Τσακαλωτο, Δραγασακη, και τον αγαπητο γιανη (με ενα ν), αριστεροι με δεξιες τσεπες

@Δεν συμφωνω

Καποιοι από εσάς "δεν πάτε ουτε διακοπές και δουλεύετε στην άδεια σας", αλλά το εξοχικό εξοχικό... Αστο, δεν πείθεις, οι περισσότεροι χρωστάνε, οι περισσοτεροι δεν θα έπρεπε να κανουν την ζωή που κάνουν γιατι δεν την δικαιούνται, δεν μπορείς να απαιτείς σπιταρόνες και εξοχικά όταν στο σχολείο ήσουν μια ζωή στην κοπάνα, οταν δεν εχεις σπουδάσει τιποτα, οταν δεν έμαθες κάποια τέχνη, οταν εισαι ενα [...] που δεν παράγει τιποτα και εχει μάθει να τρώει απο τα έτοιμα του μπαμπά και της μαμάς... με άλλα λόγια δεν γίνεται να εισαι μια [...] αλλά να ονειρεύεσαι ιδιόκτητα 120 τετραγωνικα με μπαλκόνι... Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που ζουνε πιο ήπια και ταπεινά από αυτό που μπορούνε, ή κάνουν την ζωή που τους αναλογεί με βαση τα προσοντα τους και τον μισθο τους. Αλλά μην προσπαθεις να με πείσεις ότι αυτοι είναι ο κανονας... οι περισσοτεροι θα επρεπε να ζουν πολύ χειροτερα, αλλά καλομάθανε βλέπεις στην ευκολη ζωή....χωρις κοπο μάθανε στα χαρισμένα...

.

Φίλε λες βλακείες.. Οι περισσότεροι στον περίγυρό μου τα έχουν δουλέψει τα σπίτια ή βρει από τους γονείς τους που τα δούλεψαν παλαιότερα στο εξωτερικό και έστελναν συνάλλαγμα. Ελάχιστους ξέρω με δάνεια. Αλλά και να πήρε κπ δάνειο πρώτης κατοικίας με βάση άλλα οικονομικά δεδομένα τι φταίει που δεν μπορεί να πληρώσει τώρα; Αυτό θα συνέβαινε στην οποιαδήποτε χώρα έρχονταν ξαφνικά τα πάνω κάτω..Αυτοί που όντως έκαναν ζωή που δεν δικαιούνταν, ήταν αμόρφωτοι, δεν δούλεψαν ποτέ κλπ είναι κτ δημόσιοι υπάλληλοι τύπου ΔΕΚΟ που ακόμα και ως συνταξιούχοι αγόραζαν μεζονέτες με τα εφάπαξ... Μάντεψε όμως.. Ακόμα και σήμερα αυτοί ζωάρα ζουν.. Δεν είναι αυτοί που παίρνουν τα 600 ευρώ αλλά η μορφωμένη νέα γενιά που κόπιασε και δούλεψε για να μπορέσει να προσφέρει κάτι και τελικά η χώρα αυτή έχει ανάγκη μόνο σουβλατζήδες και σερβιτόρους και αυτούς με μισθούς πείνας.. Αυτοί όπως είπα και πιο πάνω είναι που θα ζουν στα παγκάκια. Όχι η γενιά που έφαγε και τρώει...

Eicke

Εσυ τι κανεις ρε ξυπνιε στη ζωη σου ? Σε σπηλια ζεις ? Και οι γονεις σου τι εκαναν πριν απο σενα ? Δεν σου αφησαν τιποτα ? Δεν δημιουργησαν τιποτα ? Γι αυτο τοσο κομπλεξ κατωτεροτητας ?

Tasos Bulgaria

Οι Μαιζονετες ειναι τα διαμερισματα με εσωτερικη σκαλα ετσι λεγονται παγκοσμιως , ο Γκιαουρης Ελληνας ονομασε την δυοροφη μονοκατοικια μαιζονετα μπας και νιωσει λιγο ποιο Ευρωπαιος!Εχουμε πολλα αποθημενα σαν λαος και πολλα κομπλεξ...ολοι τρεξανε να παρουν δανεια για μαιζονετες που συν τοις αλλοις ειναι και μη λειτουργικες λογω εσωτερικης σκαλας! Πληρωστε τωρα τα αποηθμενα σας Γκιαουρηδες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2